Görüş Bildir
Haberler
Çin'den Vatandaşlarına Türkiye Uyarısı

Çin'den Vatandaşlarına Türkiye Uyarısı

Batuhan
05.07.2015 - 13:38 Son Güncelleme: 05.07.2015 - 17:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çin'den Vatandaşlarına Türkiye Uyarısı

Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine baskıların Türkiye'de yoğun bir şekilde protesto edilmesi üzerine Çin'den vatandaşlarına uyarı geldi. Çin Dışişleri Türkiye'ye gelecek vatandaşlarından 'dikkatli olmaları'nı istedi.

Çin yönetimi, Çinli turistlerin son dönemde Türkiye'de 'rahatsız edildiği ve saldırıya uğradığı'nı belirterek, Türkiye'nin birçok yerinde Çin karşıtı gösteriler düzenlendiğine dikkat çekti. Çin Dışişleri'nin web sitesine konulan uyarı notunda, 'Kesinlikle protestolara yaklaşmayın, ve gösterileri filme çekmeyin. Dışarıda tek başınıza hareket etmemeye azami dikkat gösterin' ifadeleri kullanıldı.

Türk Dışişleri de geçen hafta bir açıklamayla Uygur Türkleri'nin Pekin'den baskı gördüğünü belirtip, bu konuda 'kaygılarını' dile getirmişti. Ankara bu kaygıların Çin Büyükelçiliği'ne de iletmişti.

Çin Dışişleri de buna Uygur Türkleri'nin gördüğü baskılar için 'Türkiye'nin bu haberleri doğrulamasını istedik ve Türk Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya ilişkin endişemizi ilettik' yanıtını vermişti.

Türkiye çapında Çin karşıtı protestolarda bazı çin lokantalarına saldırı olmuş, dün de Çinli sanılarak bir Koreli'ye saldırı düzenlenmişti.

Reuters | Aljazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0