Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakımıyla İlgili Herkesin Merak Ettiği Soruların Cevaplarını Bir Bir Açıklıyoruz!

Cilt Bakımıyla İlgili Herkesin Merak Ettiği Soruların Cevaplarını Bir Bir Açıklıyoruz!

Serngl
14.04.2019 - 12:18

Cilt bakımının cildimiz için ne kadar önemli ve gerekli bir rutin olduğunu söylememize gerek yok herhalde. Cilt bakımıyla ilgili en çok merak edilen soruların cevaplarını sizin için tek tek araştırdık ve bir araya getirdik.❤️

Bu içerik bilgi vermek amacıyla üretilmiştir, bir uzmana danışmanız gerekmektedir.🙏

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ciltteki makyaj nasıl temizlenir?

1. Ciltteki makyaj nasıl temizlenir?

Öncelikle makyaj temizleme ürünlerine geçmeden önce, cildinizi ılık suyla hassas bir şekilde yıkayın. Suyun etkisiyle azalan makyaj kalıntılarını çıkarmak her zaman daha az zahmetlidir. Ardından makyaj temizleyicinizle -makyaj temizleme sütü, suyu, köpüğü veya jeli olabilir- cildinize bastırmadan, tampon hareketlerle makyajınızı silin. Bu aşamada pamuk ya da yüz temizleme fırçalarından yararlanabilirsiniz. Ya da parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak da makyajınızı çıkarabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, cildinizi daha iyi temizlemek adına hırpalamamanız. Cildinizi hassasça temizleyip ardından tekrar ılık suyla yıkayın. Eğer derinlemesine bir temizlik istiyorsanız, yüz toniği de kullanabilirsiniz.

2. Peeling nasıl ve ne sıklıkla uygulanır?

2. Peeling nasıl ve ne sıklıkla uygulanır?

Peeling uygulamasını eğer bir uzman tarafından aksi söylenmediyse, haftada bir kez yapmak yeterli olacaktır. Çünkü cilt üzerinde genellikle haftada iki - üç kez peeling yapacak kadar hücre birikmez. Özellikle peeling'in duş sırasında yapılması önerilir çünkü cilt duş esnasında yeterince nemlenmiş ve yumuşamış olur. Peeling esnasında parmak uçlarınızla, cildinize bastırmadan hafifçe masaj yapın. Yumuşakça yaptığınız masaj, cilt üzerindeki ölü hücreleri soyacaktır. Peeling yaparken cildinize fazla bastırmamaya ve hırpalamamaya özen gösterin. Peeling cilt üzerindeki fazla derileri soyduğu için fazla bastırmanız halinde cildinizi tahriş edebilir.

3. Cilt bakımı nasıl yapılır?

3. Cilt bakımı nasıl yapılır?

Öncelikle bir cilt bakımı rutini oluşturun ve bu rutinde cildinizi temizleyip nemlendirin. Ama bunun da ötesinde cildinizi içeriden onarmaya başlamanız gerekiyor. Bunun için de sağlıklı beslenmeniz, bol bol su içmeniz, düzenli bir uyku hayatına sahip olmanız ve egzersiz yapmanız gerekiyor. Bunları yapmadığınız sürece dünyanın en pahalı kremlerini ve cilt bakım ürünlerini de kullansanız nafile. Bu gereklilikleri sağladıktan sonra, cildiniz için yapmanız gereken üç şey var: Cildi temizlemek, nemlendirmek ve zararlı güneş ışınlarından korumak. Yine cilt sağlığınızı cilt bakımı ürünleriyle desteklemek istiyorsanız, kendi cildinize uygun ürünler seçmeniz gerekiyor. Sabah ve akşam cildinizi ılık suyla nazikçe yıkayabilir ve ardından kağıt havluyla kurulayabilirsiniz.

4. Cilt lekeleri nasıl önlenebilir?

4. Cilt lekeleri nasıl önlenebilir?

Öncelikle cilt lekelerinden korunmak için güneş koruyucular tek başına yeterli olmayabilir. Leke oluşumunu engellemek için cildimizin daha güçlü olması gerekir. Bu da yine cilt bakımında olduğu gibi sağlıklı beslenerek, bol su içerek, doğru bakım yaparak ve cildimizin temizliğine özen göstererek mümkün olabilir. Yine cilt lekelenmesinin en büyük nedenlerinden biri de yüze ağda yaptırmaktır. Bıyıklarımızı ağda ile aldıktan sonra, buradaki tüylerle birlikte derimizin üst katmanı da soyulur ve dudak üzerimiz güneş ışınlarının da temas etmesiyle kararır. Cildinizin dokusuna zarar veren bu uygulama, cilt lekelenmesinin de en büyük nedenlerinden biridir. Bunun dışında ciltteki lekelenmenizin altında yatan nedenleri öğrenebilmek için bir doktora danışmanızda fayda vardır çünkü güneşe maruz kalmaktan hormonal nedenlere kadar birçok şey ciltte lekelenmeye neden olabilir.

5. Cilt bakımı sıralaması nasıl olmalıdır?

5. Cilt bakımı sıralaması nasıl olmalıdır?

Cilt bakımı rutini, temizleme, nemlendirme ve koruma rutini üzerinedir. Cilt temizleme işleminden yukarıdaki 'makyaj temizleme' maddesinde bahsetmiştik. Temizleme işlemi öncelikle ılık suyla cildinizi yıkama ve ardından nazikçe yüz temizleme jeliyle cildinizi temizleme esasına dayanıyordu. Bu temizleme işleminin ardından ikinci adım cildinizi tonikleme olmalıdır. Tonikler yüzünüzde kalan makyaj ya da kir artıklarını temizler, cildinizdeki gözeneklerin hava almasını ve sıkılaşmasını sağlar. Ardından serum ile devam edin. Cilt serumları, nem eksikliği, leke problemi, kırışıklık ve cansız cilt görünümüyle mücadele eder. Elbette ki bu serumları rastgele değil, cildinizin ihtiyacına göre seçmeniz gerekiyor. Özellikle normal nemlendiricilerin ulaşamadığı katmanlara ulaştığı için cilt serumları cildi nemlendirme konusunda başarılıdır. Serumun ardından nemlendiricinizi cildinize uygulayın. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, haftada bir kez de peeling uygulaması yaparak cildinizi ölü ve fazla deriden arındırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cilt bakım ürünleri nasıl doğru şekilde kullanılır?

6. Cilt bakım ürünleri nasıl doğru şekilde kullanılır?

Öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta, cildinizin ihtiyacı olduğu kadar ürün kullanmak. Bolca kullandığınız ürünler sizin düşündüğünüzün aksine cildinizi daha çok nemlendirmez ya da sıkılaştırmaz. Aksine cildinize fazla geleceği için cildinizde alerjik reaksiyonlar da dahil birçok soruna neden olabilir. Eğer cilt bakım ürünlerini elinizle uygulayacaksanız, az miktarda bir ürünü iki elinizin arasına alın ve avuç içlerinizle nazikçe yukarı doğru masaj yaparak ve basınçla uygulayın. Burada kilit nokta, cilt bakım ürünlerini nasıl uygularsanız uygulayın, dairesel hareketlerle ve nazikçe uygulamanız.

7. Cilt bakım ürünleri ne ile uygulanmalıdır?

7. Cilt bakım ürünleri ne ile uygulanmalıdır?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, cilt bakım ürünlerini ne ile uygularsanız uygulayın, dairesel hareketlerle uygulamanız gerekir. Toniği sprey şeklinde uygulamanın her ne kadar doğru olduğu düşünülse de tonik, pamuk yardımıyla ve cilde tampon hareketlerle uygulanmalıdır. Serumlar ise bezelye tanesi kadar alındıktan sonra, parmak uçlarıyla yine dairesel hareketlerle uygulanmalıdır. Nemlendiricide kilit nokta ise cildin her yerine aynı miktarda ürünü yedirmektir. Fazlasıyla sürülen nemlendirici cildin o bölgesinde gözeneklerin tıkanmasına neden olabilir. Bir diğer yöntem ise nemlendiricinizi fondöten fırçasıyla uygulamaktır. Az miktarda bir ürünü fırçanın ucuna alın ve dairesel hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayın. Hafifçe masaj yapmak kan dolaşımını hızlandıracağı için cildinizde oldukça olumlu bir etki de yaratacaktır. Geldik göz kremine. Göz kremini ise göz çukurunuza dıştan içe doğru yüzük parmağınızla uygulanmalıdır. Kremin kirpiğinizle temas etmemesine dikkat edin. Aksi taktirde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

8. Güzellik merkezlerinde cilt bakımı nasıl yapılır?

8. Güzellik merkezlerinde cilt bakımı nasıl yapılır?

Güzellik merkezlerindeki cilt bakımları, bakımı yapan merkeze göre farklılıklar göstermektedir. Cilt bakımının birçok detaylı ve farklı çeşitleri vardır. Güzellik merkezlerinde klasik bir cilt bakımı yaptırmak istiyorsanız, öncelikle cilt analiziniz yapılarak cildinizin ihtiyaçları belirlenir. Ardından cilt tipine uygun olarak temizleme jeli ya da sütüyle cilt temizlenir. Tonik ve peeling uygulamasının ardından, cilde buhar uygulaması yapılır. Ardından cildin ihtiyacına göre yüz maskesi uygulanır. Ardından vitamin ampulleri ve nemlendiricilerle cilde masaj yapılarak kan dolaşımı hızlandırılır. Bu elbette ki güzellik merkezine ve yapılan uygulamaya göre değişiklik göstermektedir. Eğer siyah noktalarınızdan kurtulmak veya gözeneklerinizi sıkılaştırmak istiyorsanız da, bunun için de özel uygulamalar yapılır.

9. Cilt tipine göre bakım nasıl yapılır?

9. Cilt tipine göre bakım nasıl yapılır?

Her cilt tipinin ihtiyacına göre farklı ürünler kullanmak gerekir. Cilt tipiniz kuru, normal, karma veya yağlı olabilir. Eğer normal bir cilde sahipseniz -gözenekleri olmayan, lekesiz ve problemsiz-, hafif bir bakım cildiniz için yeterli olacaktır. Süt tipi temizleyici, alkol oranı normal bir tonik ve hafif bir nemlendirici kullanmanız yeterli olacaktır. Eğer karma bir cilde sahipseniz -alın, burun ve çene yağlıysa-, süt tipi temizleyici, düşük alkollü tonik ve normal bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Eğer kuru bir cilde sahipseniz -cilt yapısı incedir ve pul pul dökülmeler görülür-, o zaman süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağlı bir içeriğe sahip nemlendirici, besleyici gece kremi ve nem maskeleri uygulamanız gerekir. Eğer cildiniz yağlıysa -parlak, gözenekleri açık-, jel tipi temizleyici, alkollü tonik ve sıkılaştırıcı maske uygulamanız gerekmektedir.

10. Tonik ne işe yarar?

10. Tonik ne işe yarar?

Tonik, ciltteki artıkları temizleyen ve gözenekleri sıkılaştırmaya yarayan bir üründür. Özel bir solüsyon olan tonik, genellikle su ve alkolle hazırlanır. Cilt temizleyici ürünler her ne kadar ciltteki makyajı ve kiri temizlese de bazen bazı erimeyen maddeler temizleyici ürünlerle temizlenmez. Bu maddeler de ancak tonikle temizlenebilmektedir. Düzenli olarak toniklerle temizlenen ciltteki geniş gözenekler, zamanla daralarak eski görünümüne kavuşur. Yani tonik, gözeneklere dolan makyaj, kir veya sabun gibi maddeleri derinlemesine temizler ve ardından genişlemiş gözeneklerin tekrar sıkılaşmasını sağlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cildinizi korumayı ve kendinizi sevmeyi ihmal etmeyin!❤️

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
45
7
4
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tugcelii

Genetik olarak cilt iyi değilse maalesef kötüleştiği dönem oluyor ya hiçbir bakım yapmayanların cildi bebek gibi olabiliyor mesela

Angie Rose

#8 mick jagger'ın öz kızıdır bu arada. Öylesine koymuşsunuz ama :P