Görüş Bildir
Haberler
Cildinize Yarardan Çok Zararı Var! Cilt Bakım Rutininizden Çıkarmanız Gereken Ürünler

Cildinize Yarardan Çok Zararı Var! Cilt Bakım Rutininizden Çıkarmanız Gereken Ürünler

Effy
26.03.2022 - 08:45

Cilt bakımında herkesin kullandığı bu ürünlerin aslında daha çok zarar verdiğini öğrendiğinizde bir miktar şaşırabilirsiniz... Cilt bakımı rutininizden derhal çıkarmanız gereken ürünleri anlatıyoruz. 👇

1. Sert tanecikli yüz peeling maskeleri.

1. Sert tanecikli yüz peeling maskeleri.

Günlük veya haftalık olarak yaptığınız düzenli peeling cildinize zarar verebilir. İçerisindeki aşındırıcı tanecikler cildin dış tabakasını kaldırır ve sizi çevreden koruyan bariyer zarar görür.

Peeling sonrası cildiniz kurur. Fakat daha sonra cilt bu kuruluğu telafi etmek adına daha çok yağlanır.

2. Bazı akne tedavileri.

2. Bazı akne tedavileri.

Topikal akne tedavileri cildinizi kurutabilir ve tahriş edebilir. Bu semptomlar geçici olsa da, cildiniz kaşınabilir, soyulabilir ve yanma hissedebilirsiniz. 

Hap alınan akne tedavilerinin daha da ciddi yan etkileri vardır. Kullanılan antibiyotik midenizi bozabilir ve başınızı döndürebilir.

3. Gua sha taşları.

3. Gua sha taşları.

Gua sha taşı kullanmanın kan dolaşımını arttırmak ve boyun ağrılarını azaltmak gibi yararları mevcut. Fakat cildi bir masaj aleti ile ovmak, yüzünüzdeki küçük kan damarlarının patlamasına yol açabilir. Cildinizde morarma ve küçük kanamalar meydana gelebilir.

4. Kuru fırçalama.

4. Kuru fırçalama.

Kuru fırçalama, doğal peeling etkisi yaratarak cildi ölü derilerden arındırır. Fakat bu herkes için iyi olmayabilir. Hassas cildi tahriş ederek aşırı kurumasına sebep olabilir.

Egzama ve sedef gibi cilt rahatsızlıkları olan kişiler kuru fırçalamadan kaçınmalıdır çünkü enfeksiyona yol açabilir.

5. Alkollü mendiller.

5. Alkollü mendiller.

Ciltte parıltılı bir görünüm bıraktığı için alkollü mendillerle yüzü temizlemek size iyi hissettirebilir. Ancak bu mendiller cildinizin ihtiyaç duyduğu yağı yok eder ve sebum üretimini arttırır. Bu da sivilcelerinizin artmasına sebep olur.

6. Kimyasal eksfolyantlar.

6. Kimyasal eksfolyantlar.

Eğer haftada birden çok kimyasal eksfoliyatör kullanıyorsanız, bu durum cildinizi saran doğal yağların koruyucu tabakasına zarar verebilir.

Cilde zarar veren içeriğe sahip ürünleri kullanmak, ciltte iltihaplanmaya ve sivilcelenmelere yol açabilir. Kimyasal eksfolyantlarda yer alan maddeler yüzünüzü kırmızı ve tahriş olmuş bir hale getirir.

7. Siyah nokta bantları.

7. Siyah nokta bantları.

Siyah nokta bantları, siyah noktalardan daha fazlasını kaldırıyor; gözeneklerinizi sebum ve ölü deri hücrelerinden arındırıyor. 

Gözeneklerin içinde yer alan bu bileşenler, cildin sağlıklı yağ dengesini koruyabilmesi için bulunur. Gözeneklerinizi bu bileşenlerden arındırdığınızda, gözenekleriniz tahriş edici kir ve yağa maruz kalır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın