Görüş Bildir
Haberler
Cildiniz Güzel Gözüksün Diye Yaptığınız Cilt Bakımlarının Gözeneklerinizi Büyütebileceğini Biliyor muydunuz?

Cildiniz Güzel Gözüksün Diye Yaptığınız Cilt Bakımlarının Gözeneklerinizi Büyütebileceğini Biliyor muydunuz?

Nergis
14.02.2020 - 08:30

Biz de yıllardır yanlış biliyormuşuz...😓

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yağ emici mendilleri çok fazla kullanmak:

1. Yağ emici mendilleri çok fazla kullanmak:

Yağ emici mendiller, sıcak yaz günlerinde terlediğiniz zamanlarda kullanmak için oldukça mantıklı olsa da, bunun dışında sürekli kullanım durumunda cildinize zarar verir. Bunun nedeni, cildinizin kendi yağına da ihtiyaç duymasıdır. Sürekli olarak yüzünüzdeki yağı silmek, yüzünüzü kurutur ve yağ dengesini bozar. Bu da gözeneklerinizin büyümesine sebep olur.

2. Siyah nokta, beyaz nokta ve sivilceleri sıkmak:

Bazıları için sivilceleri sıkmak keyif verici bir durum olsa da aslında oldukça tehlikeli bir işlemdir. Cildinizde bakteriler, sivilcenizi sıktığınız zaman teninizle temasa geçerler. Özellikle de sıkmaya hazır durumda olmayan bir sivilceye bu işlemi uygulamak, bakterilerin cilt yüzeyinizin çok daha altına girmesine olanak tanır ve var olan durumunuzu daha da kötüleştirerek gözeneklerinizi genişletip cildinizde leke bırakır.

3. Ölü derileri sürekli soymak:

3. Ölü derileri sürekli soymak:

Eksfoliyasyon olarak da bilinen 'peeling' işlemi aslında ciltteki kiri ve ölü derileri temizler. Aynı zamanda açılan yeni gözeneklerin yağ ile dolmasına neden olur. İlk yaptığınızda gözeneklerinizin küçüldüğünü düşünebilirsiniz. Ama haftada 1-2 defadan daha fazla bu işlemi yapmak, yüzünüzü kurutur ve gözeneklerinizi genişleterek normalde salgılamanız gereken yağ tabakasını da azaltır. 

Aynı zamanda günde iki kezden fazla yüzünüzü yıkama da normalde olması gereken yağ dengenizi bozacağından dolayı, cildinizi dışarıdan gelecek olan kir ve toza karşı dirençsizleştirir ve dolaylı olarak sivilce oluşumunu tetikleyebilir.

4. Yüzünüzün kurumasına izin vermek:

4. Yüzünüzün kurumasına izin vermek:

Kuru ciltler, kırışıklığa yol açacağı gibi sizi daha yaşlı göstermeye meyillidir. Ayrıca kuru bir cilt, gözeneklerinizi olduğudan daha büyük ve yoğun gösterir. Sadece gözenekler için zararlı olmasının dışında aynı zamanda sizi daha da yaşlı gösterecek bu durum, iyi bir tonik ve nemlendiriciyle çözülebilir.

5. Gözenek sıkılaştırıcı ürün kullanımı:

5. Gözenek sıkılaştırıcı ürün kullanımı:

Kakao yağı, hindistan cevizi yağı ve lanolin kremi... Oldukça popüler olan bu ürünler cilt bakımlarında kullanılıyor olsa da aslında asla yüzünüze sürmemeniz gereken ürünlerdir. Cildinizi her ne kadar iyi nemlendiriyor olsalar da, bu ürünler gözeneklerinizin içine dolar ve genişletir. Ayrıca yine sivilce oluşumuna zemin hazırlar. Bunların yerine cilt tipinize uygun iyi bir krem kullanmak daha yararlı olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Makyajı sürekli tazelemek:

Gün içinde makyajınızın çıkması oldukça normal bir durumdur. Ufak hareketlerle düzeltmek sorun olmayacağı gibi kat kat pudralama yapmak ya da tekrar fondöten sürmek cildinize zarar verir.

7. Sağlıksız beslenmek:

7. Sağlıksız beslenmek:

İçinde rafine şeker bulunan süt ürünleri, alkol ve yiyecekler; aynı zamanda baharatlı ve yağlı yemekler cildinize oldukça zaralıdır ve sivilce oluşumunu da tetikler. Akne yağ bezlerinizi ve gözeneklerinizi büyüten saç follikül ağızını zayıflatır. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek her zaman çok önemlidir. Unutmayın, cilt içten beslenir.

8. Cildi güneşten korumamak:

8. Cildi güneşten korumamak:

Güneşin cilde teması birçok açıdan zararıdır. Derinizi inceltir, ciltteki kolajen ve elastin miktarını azaltır. Bu durum da doku büzüşmesine yol açar. Bu yüzden güneş koruması oldukça önemlidir.

Bütün bunların yanı sıra, cildinize herhangi bir yöntem uygulayacaksanız bunu mutlaka doktorunuza danışın!

Peki siz, bu yöntemlerin hangisini kullanıyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
23
12
9
7
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Sabah foreoyla (muadil 1000 lira veremem el kadar alete) yuzumu yikama jeliyle yikar gul suyuyla tonikler spf olan nemlendirici surerim. Her gun makyajimi mi... Devamını Gör

Eser Yildiz

ohannesburg

deren k.

normalde cilt bakımı yapan biri değilim. bi yaz yapayım dedim. burundaki siyah noktalar için satılan burun bantlarından kullanmıştım. biraz burun kenarımı ta... Devamını Gör

Burcu Aytekin

sabahları salisilik asit içeren yüz yıkama jeli ile yüzümü yıkıyorum, ardından yine salisilik asit içeren tonik ile yüzümü siliyorum. Sonra akne baskılayan b... Devamını Gör

S.O.S

helal olsun kız ben okurken üşendim :D