Görüş Bildir
Haberler
Çıkışıyla Oyun Dünyasında Kartların Yeniden Dağıtılmasını Sağlamış En Yenilikçi 13 Yapım

Çıkışıyla Oyun Dünyasında Kartların Yeniden Dağıtılmasını Sağlamış En Yenilikçi 13 Yapım

Oyun tarihinin en yenilikçi yapımlarını derlediğimiz bu listede çıkışıyla ses getiren oyunlardan bahsettik. Üzerinden yıllar geçse de oyun dünyasına kattıklarını hala hissedebildiğimiz bu oyunlar, döneminde oynayanların aklını adeta başından almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. SUPERHOT

1. SUPERHOT

Zamanın oyuncu hareket ettiğinde aktığı bir yapıyı benimseyen SUPERHOT, minimal grafikleri ve başarılı oynanış mekanikleriyle yenilikçi oyunlar arasında yerini aldı.

2. BioShock

2. BioShock

FPS türünü akıllara durgunluk getiren bir hikayeyle birleştiren BioShock, türün kendinden önce gelen başarılı örneklerini güncellemeyi bildi. Aynı zamanda kendine özgü mekaniklerle oynanışını zenginleştiren seri oyun dünyasının başyapıtlarından biri oldu.

3. The Sims

3. The Sims

Karakterlerin kendi rutinlerine sahip olduğu The Sims, oyun dünyasındaki ilk hayat simülasyonlarından biri olmuştu.

4. Death Stranding

4. Death Stranding

Hideo Kojima'nın en başarılı yapımlarından biri olan Death Stranding pek çok yönüyle eşsiz bir oyun olmuş ve oyun dünyasının unutulmaz eserlerinden biri haline gelmişti.

5. GTA III

5. GTA III

Üç boyutlu bir açık dünyayı karşımıza çıkaran GTA III ise oyuncuların adeta aklını başından almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Resident Evil

6. Resident Evil

Oyuncunun mühimmata çok daha farklı bir gözle bakmasını sağlayan Resident Evil'da asıl zorluk mermi kullanımı olmuştu. Oyunculara yepyeni bir korku kazandıran yapım başarılı seviye tasarımlarıyla unutulmaz bir deneyim sunmuştu.

7. Shadow of the Colossus

7. Shadow of the Colossus

Sadece boss dövüşlerinden oluşan Shadow of the Colossus ise nefes kesici anlara sahne olmuştu. Oyun dünyasının eşsiz yapımlarından biri olan Shadow of the Colossus adını altın harflerle yazdırdı.

8. Halo: Combat Evolved

8. Halo: Combat Evolved

FPS türünün konsol platformunda da var olabileceğini kanıtlayan Halo: Combat Evolved, Halo serisinin en popüler halkalarından biri olmuştu.

9. Street Fighter II

9. Street Fighter II

Street Fighter II basit bir dövüş oyununun sınırları dışına çıkmış ve oyuncuların heyecan dolu karşılaşmalar yapmasını sağlamıştı. Başarılı dövüş komboları, popüler kültüre etki eden 'hadouken' vuruşu ve ikonik karakterler Street Fighter II'yi türünün en yenilikçi yapımlarından biri haline getirmişti.

10. Portal

10. Portal

Oyun dünyasının klasiklerinden biri olan Portal ise puzzle türünün tahtına oturmuş, hikaye anlatıcılığındaki başarısıyla aklımızı başımızdan almıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. DOOM

11. DOOM

FPS türünün babalarından olan DOOM düşmanların her yönden gelebildiği bir oynanışla karşımıza çıkmış ve FPS severlerin gönlünde taht kurmuştu.

12. World of Warcraft

12. World of Warcraft

World of Warcraft ise Warcraft evrenini yeni bir türde formatlamış, binlerce oyuncunun eş zamanlı olarak katılabildiği devasa bir dünya oluşturmuştu. MMORPG türünün en başarılı örneklerinden biri olan WoW son birkaç yıldır sancılı bir süreç geçirse de oyun dünyasının en yenilikçi yapımlarından biri olmayı başarmıştı.

13. Half-Life

13. Half-Life

Half-Life asla konuşmayan karakteri Gordon Freeman ile sürükleyici bir hikayeye yelken açmış, FPS türünde kartları yeniden dağıtırken sağlam bir başarıya imza atmıştı.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
King in the East

doom "babalarından" degil babası, çoğul degil yani.. ben çocuktum o türün bir adı yoktu ve ondan sonra çıkan her oyuna "doom gibi" dediler uzun bir süre sonr... Devamını Gör