Görüş Bildir
Haberler
Neden Asla Ön Sipariş Vermemenize Dair Kanıt Niteliğinde Olan 13 Oyun

Neden Asla Ön Sipariş Vermemenize Dair Kanıt Niteliğinde Olan 13 Oyun

Kerem Doğan Karakoç
28.12.2021 - 19:02 Son Güncelleme: 28.12.2021 - 20:17

Alışveriş çağının kaotik dünyasında asla unutmamanız gereken bir kural vardır. Bir ürün tam olarak çıkış yapmadan önce asla para ödememeli ve ön sipariş vermemelisiniz. Çünkü ön sipariş vermek, umut ve beklenti satın almak demektir. Oyun dünyası için de gayet geçerli olan bu kurala uymamanız halinde pek üzücü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

İşte neden ön sipariş vermemeniz gerektiğine dair adeta birer kanıt olan 11 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Assassin's Creed Unity

1. Assassin's Creed Unity

Assassin's Creed serisinin en tartışmalı oyunlarından biri olan Assassin's Creed Unity adeta yarım kalan bir oyun olarak çıkış yapmış ve geliştiricilerinin hisselerinde keskin bir düşüşe neden olmuştu.

2. Anthem

2. Anthem

BioWare imzalı Anthem geliştirme sürecinin başından beri lanetlenmiş bir yapımdı adeta. Çıkışında da problemlerden bir türlü kurtulamayan yapım ön siparişe tövbe ettirmişti.

3. GTA Trilogy - The Definitive Edition

3. GTA Trilogy - The Definitive Edition

GTA Trilogy - The Definitive Edition Rockstar Games'in imajını zedelemekle kalmamış, Grove Street Games adındaki alt stüdyoyu da oyun dünyasının gazabına boğmuştu.

4. Battlefield 2042

4. Battlefield 2042

Battlefield serisinin son halkası hem FPS türüne hem de serinin kendisine bir hakaret gibi duruyor. Hatalar ve arayüz sıkıntılarıyla kaynayan yapım için Battlefield'i özel kılan hiçbir şeye sahip değil diyebiliriz.

5. No Man's Sky

5. No Man's Sky

Güncel haliyle pek başarılı bir oyun olan No Man's Sky ilk çıktığında oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşmüş, tanıtımlarda gösterilen içeriklerin gölgesine bile sahip olmadan çıkış yapmıştı. Geliştiricinin emeğiyle 180 derecelik keskin bir dönüş yapan oyun bugün en çok sevilen oyunlardan biri olmayı da başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Fallout 76

6. Fallout 76

Fallout serisini çevrimiçi dünyaya taşıyan Fallout 76 ise Bethesda'nın en problemli projelerinden biri olmuş ve serinin hayranlarını öfkeye boğmuştu. Oyun daha sonra çok daha stabil bir hale gelse de başta oyuncuları büyük hayal kırıklığına uğratmıştı.

7. Batman: Arkham Knight

7. Batman: Arkham Knight

Konsol ve PC platformlarında çok farklı bir performansa sahip olan Batman: Arkham Knight PC oyuncularının sabrını sınamış ve performans hataları yüzünden oyuncuları Batman'dan soğutmuştu.

8. Evolve

8. Evolve

Turtle Rock Studious imzalı Evolve ise diğer yapımların aksine başta birçok oyuncudan geçer not almış fakat zayıf adımlar atması sebebiyle kendi topuğuna sıkmıştı.

9. Watch Dogs

9. Watch Dogs

Ubisoft'un meşhur downgrade pratiğinin yegane örneği olan Watch Dogs ne kadar eğlenceli bir oyun olsa da tanıtımda gösterilen grafiklere sahip değildi. Reklamlarda canlı hissettiren dünyası oyun çıkış yaptığında vadedilenin bir gölgesiydi adeta.

10. Star Citizen

10. Star Citizen

2012'den beri 400 milyon dolardan fazla para toplayan Star Citizen hala çıkış yapmadı. On yılı aşkın süredir geliştirilen yapım çıkış yapmayan bir ürüne çok bağlanmanın maraz doğuracağını kanıtlar nitelikte.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mass Effect Andromeda

11. Mass Effect Andromeda

Mass Effect'in merakla beklenen son halkası Andromeda son haliyle beğenilen bir yapım olsa da ilk çıktığında hataları ve gülünç animasyonlarıyla kendisinden söz ettirmişti. Ön sipariş veren Mass Effect hayranları hayal kırıklığına uğramış, yapımın dev bütçesine rağmen böyle amatör problemlere sahip olmasına anlam verememişti.

12. Battlefield 4

12. Battlefield 4

Battlefield 4 çıkış yaptığı ilk haliyle birçok oyuncuyu üzmüş ve hatalarıyla oyuncuları çok çektirmişti. Battlefield 2042 kadar kötü olmasa da serinin dördüncü halkası neden ön sipariş vermemiz gerektiğine dair birçok kanıt sunuyordu.

13. Cyberpunk 2077

13. Cyberpunk 2077

Geldik oyun dünyasının en büyük hayal kırıklıklarından birine...

Cyberpunk 2077 daha çıkış yapmadan milyonlarca dolarlık gelir elde etmiş ve ön sipariş dalgasına tutulmuştu. Fakat oyun nihayet piyasaya sürüldüğünde o kadar feci bir durumdaydı ki iade talepleri en az ön siparişler kadar yoğun olmuştu.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
6
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Prince Of Persia The Sand Of Time Remake. Milenyumun en büyük tokadı.

feyk

cok beklenen bir sinema filminin bileti yada oyun konsolu gibi bir seyde on siparisi anlarim, piyasaya ciktiginda talepden oturu temini sikinti olabilir ama ... Devamını Gör

sinan

Bazi oyunlarin ciktiginda fiyati artiyor on siparisle biraz daha ucuza alinabiliyor