Görüş Bildir
Haberler
CHP, Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'na Danışman Olarak Atandığı Haberlerini Yalanladı

CHP, Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'na Danışman Olarak Atandığı Haberlerini Yalanladı

Emre Ordu
07.07.2023 - 11:41 Son Güncelleme: 07.07.2023 - 12:14

CHP, daha önce Zafer Partisi’nde görev almış Gökşen Anıl Ulukuş'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından danışman olarak atandığına dair haberleri yalanladı. Bunun üzerine Ulukuş da CHP'yi yalanladı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP yönetimi, Gökşen Anıl Ulukuş'un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığına ilişkin haberleri yalanladı. 

CHP'den yapılan açıklamada 4 Haziran'dan sonra Engin Özkoç, Hacer Foggo ve Özgür Yici dışında atanan herhangi bir danışman olmadığı belirtildi.

Ulukuş: "Genel başkana en az dört kere sordum"

Ulukuş: "Genel başkana en az dört kere sordum"

CHP'nin Ulukuş'un danışman olarak atandığı haberini yalanlaması üzerine Ulukuş da CHP yönetimini yalanlayan bir açıklama yaptı. Ulukuş şu ifadeleri kullandı:

'Sayın Genel Başkan’a danışmanları görevden alması sonrası en az 4 kere 'Ben hâlâ danışman mıyım?' diye sordum. Her seferinde 'burada 90 tane danışman vardı, bu karar onlar için. Sen devam et' cevabını aldım. Kaldı ki ilk açıklamayı yaptığım gün yine konuştuk. Baskılara dayanamamış olabilirsiniz ama her şeyin bir usulü var! 'Gerçeği yansıtmıyor' şeklinde itibar zedeleyici bir tavır CHP’ye yakışmıyor. 

'Kılıçdaroğlu gidici, bir bahaneyle eleştirelim de yeni yönetimde yerimiz olsun.' zihniyetindeki bazı kişiler beni CHP’li olmamakla itham ettiler. Onlar için ben aşırı sağcı olurken, CHP’nin altı okuyla problemi olanlar CHP’li oluyor. Aşırı sağcılık diye itham ettiğiniz düşünce CHP’nin kurucu iradesidir. Türk Milliyetçisi arkadaşlarıma da sitemim var. CHP’yi Milliyetçilikten uzaklaşmakla suçluyorsunuz. Ancak CHP’de biri 'Çok Milliyetçi' olmakla suçlandığında onun meze olmasını seyrediyorsunuz. Son olarak, Atatürk’ün başlattığı Türk Devrimini sürdürme irademiz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalması için olan mücadele azmimiz azalmayacaktır.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde CHP'den yapılan Kemal Kılıçdaroğlu imzalı yazılı açıklamada Gökhan Anıl Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı bildirilmişti.

Ulukuş da bu gelişmeyi sosyal medya hesabından 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun takdir ve tensipleriyle, CHP Genel Başkan Danışmanlığı görevine atanmış bulunuyorum' mesajıyla duyurmuştu.

Zafer Partisi'nin gençlik yapılanması Ayyıldızı Hareketi'nin kurucu başkanlığını yapmış olan Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına getirilmesi tartışma yaratmıştı. 

Ulukuş, katıldığı bir yayında 'Abdullah Çatlı hayranı mısınız?' sorusuna net yanıt vermekten kaçınmıştı. Ulukuş 'Çatlı ailesiyle çok uzun zamandır tanışıyorum, kendileriyle devamlı görüşüyorum. Ancak Abdullah Çatlı benim de benim gibi birçok insan için de artık tarihsel bir figür. Sevmek, sevmemek, hayranı olmak… Artık bir etkisi olduğunu düşünmüyorum” demişti.

Ulukuş'un Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığına getirilmesine CHP içinden de itirazlar gelmişti. CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gökçe Gökçen Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 'CHP gençlik örgütlerimizde partimize danışmanlık yapacak, hatta partimizin her kademesine yönetici olacak, bu işi de gayet iyi yapacak kadrolar var. Ne mutlu ki o kadrolar aşırı sağ akımlara karşı mücadelenin bu dönemde ne kadar hayati olduğunun da farkındalar, fakat ne yazık ki hak ettiklerini partimizde henüz alamadılar. Ben o arkadaşlarımla gurur duyuyorum' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ozan Işık da Ulukuş'un danışman olarak atanmasından rahatsız olduğunu dile getirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

Ya isterse ilber ortaylı olsun ne olacak iş bitti geçti, istifa et yoksa yerel seçimde gitti

KodAdıAmca

Atatürkün partisine bakın ve muharrem inceye küfür etmeye devam edin.

Ayşe Haseki

CHP de artık ne olduğunu, nereye doğru yol aldığını bilmediği için bunu da mazur görmek gerek. Kafası kopuk tavuk gibi, oradan oraya çırpınıyor