Görüş Bildir
Haberler
CHP İl Binasına Kendilerini Zincirleyen İşçiler Gözaltına Alındı

CHP İl Binasına Kendilerini Zincirleyen İşçiler Gözaltına Alındı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarıyer Belediyesi tarafından tazminatsız olarak işten atıldıkları gerekçesiyle CHP İstanbul İl Binasına kendilerini zincirleyen 5 işçi ile kendilerine destek olan 2 kişi gözaltına alındı.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan bir grup işçi, tazminatsız olarak işten atıldıkları gerekçesiyle bir süre önce Kağıthane Sanayi Mahallesi’ndeki CHP İstanbul İl Binası önüne çadır kurup eylem başlattı. 

80 gündür il binası önüne bekleyen ve 17 gündür dönüşümlü olarak açlık grevi yapan işçilerden 3’ü, taleplerinin kabul edilmesi için bugün öğle saatlerinde kendilerini il binasının girişine zincirledi. İki işçi de bina içerisine girerek beklemeye başladı.

Sık sık slogan atan işçiler, binaya giriş çıkışlara da izin vermediler. Bunun üzerine CHP yetkilileri polisten yardım istedi. İl binası önüne gelen polisler işçileri eylemlerine son vermeleri yönünde uyardı. İşçiler, talepleri kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyleyince, polis zincirleri makasla keserek 5 işçi ve onlara destek olan iki kişiyi yaka paça gözaltına aldı. 

.

İl binası önündeki çadırlar ve yataklar da Kağıthane Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı.Gazetecilere konuşan işçi Güven Darcanlı, “CHP İstanbul İl binasının kapısını kapattık. 80 gündür burada eyleme devam ediyoruz. 17 gündür de dönüşümlü olarak açlık grevindeyiz. Haklarımızı alana kadar, taleplerimiz kabul edilene kadar buradayız” diye konuştu.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0