Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Seçim Listesi İddiası: Antalya'da 28 Bin 800 Seçmen Kayıp

CHP'den Seçim Listesi İddiası: Antalya'da 28 Bin 800 Seçmen Kayıp

Caner
20.03.2015 - 23:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, 30 Mart 2014 seçimlerinde Antalya'da oy kullanan 28 bin 800 seçmenin isminin askıya çıkan listelerde olmadığını açıkladı. Esen, listede ismi olmayanlardan birinin de CHP milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

Semih Esen, CHP il yöneticileri ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. 7 Haziran seçim takviminin işlediğini, seçmen listelerinin 14 Mart 2015'te muhtarlıklarda askıya çıktığını hatırlatan Esen, bu listeler üzerinden bir çalışma yaptıklarını ve ilginç sonuçlara ulaştıklarını dile getirdi. Antalya genelinde, bir önceki seçimde oy kullanan toplam 28 bin 800 seçmenin kaydını askıya çıkan listelerde bulamadıklarını ifade eden Semih Esen, 'Bu 28 bin 800 kişi Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. Bir başka ifadeyle 28 bin 800 seçmen buharlaşmıştır. Antalya'da toplam 28 bin 800 kişinin en temel anayasal hakkı olan seçme hakkı AKP iktidarı tarafından gasp edilmiştir.' dedi.

Muhtarlıklarda askıda olan listelerde ismini bulamadıkları arasında, ismini açıklamadığı bir CHP milletvekili aday adayı olduğu bilgisini de paylaşan Semih Esen, 28 bin 800 kişiden 700'ünün CHP üyesi olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

EN FAZLA MURATPAŞA'DA

Semih Esen'in iddiasına göre, 1,5 milyon seçmenin bulunduğu Antalya'da en fazla kayıt, toplam seçmenin beşte birinin bulunduğu Muratpaşa ilçesinde silindi. Askıya çıkan listelerde olmadığı ileri sürülen seçmenlerden 8 bin 714'ü Muratpaşa'da, 6 bin 86'sı Kepez'de, 3 bin 81'i Alanya'da, 2 bin 505'i Konyaaltı'nda, 2 bin 48'i Manavgat'ta, diğerleri ise geriye kalan 14 ilçede bulunuyor.

AK PARTİLİ BELEDİYENİN ANKET YAPTIRDIĞI İDDİASI

Antalya'da 28 bin 800 seçmenin kaydının silinmesiyle ilgili cevap beklediklerini ifade eden Semih Esen, ilginç bir iddiayı dile getirdi. Birkaç hafta önce Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çalışanları eliyle yaptırdığı bir anket olduğunu anlatan Esen, belediyenin yaptığı hizmetlerden memnuniyeti ölçmeye yönelik anketin ardından 'Geçen seçimde kime oy verdiniz?', 'Bu seçimde kime, neden oy vereceksiniz?' şeklinde sorular yöneltildiğini iddia eden Semih Esen, 'Bir büyükşehir belediyesi neden yapar bunu? Gerek var mı? Kural, yasa bilen, seçim kanunu okuyan kişi yapar mı bunu? Yapmaz. YSK, 'yapmayın' diyor. Yapılıyor. Niye yapıyorsunuz?' diye sordu. 28 bin 800 seçmenin kaydının bulunamamasına dikkat çeken Esen, 'Bunun için mi yapıyorsunuz?' diyesi geliyor insanın ama demiyorum.' şeklinde konuştu.

ISLAK İMZALI TUTANAKLAR

Semih Esen, bir gazetecinin sorusu üzerine 7 Haziran 2015'te Antalya'da 4667 sandıkta oy kullanılacağını, bu seçimde sandık güvenliğine büyük önem vereceklerini belirterek şunları söyledi: '4 bin 667 sandığını tamamında sandık kurul üyelerimiz olacak. Onun dışında müşahitlerle oralarda olacağız. Islak imzalı sandık sonuç tutanaklarının temin edilip il örgütüne ulaştırılması konusunda organizasyonları yapıyoruz. Bu seçimi tek bir sandığın bile ıslak imzalı sonuç tutanağını almadan bitirmeyeceğiz.'

Cihan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0