Görüş Bildir
Haberler
CHP'den Aygün'e Ceza Yok

CHP'den Aygün'e Ceza Yok

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, hakkında kınama cezası istenen Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Kınama cezası verilmesi istemiyle Parti Meclisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Hüseyin Aygün'e ceza çıkmadı.

Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Selahattin Balta tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kurulumuz 18.02.2015 tarihinde yaptığı olağanüstü toplantıda Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’le ilgili disiplin dosyasını görüşmüş ve ceza verilmesine yer olmadığına karar almıştır” denildi.

Aygün, kararla ilgili ilk değerlendirmesini 'Kamuoyuna zorunlu açıklama' başlığıyla Twitter hesabı üzerinden yaptı. Kılıçdaroğlu YDK üyelerine teşekkür etti:

'CHP Yüksek Disiplin Kurulu az evvel, partili belediyelerimizin pratiğine dönük bazı eleştirilerim nedeniyle, 23 Aralık 2014 tarihinde CHP PM tarafından kınama ile cezalandırmamı içeren dosyamı ele alarak nihai kararını verdi. Disiplin Kurulunda, PM'nin kınama talebi reddedilerek ceza oluşturacak bir eylemimin olmadığına hükmedildi. Başta doğru kararı veren YDK üyelerine ve son iki ayda dayanışma ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.'

Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti

Aygün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Şişli ve Sarıyer Belediyesi'ndeki gelişmeler üzerinden eleştirmişti. Aygün'ün kınama cezası istenen sözleri şöyleydi:

'Sarıyer Belediye Meclisi toplantısı yapılmış, Sarıyer Kent Dayanışması üyesi çevreciler toplantıya katılıp söz almak istemiş, söz bile vermemişler. Önce bir belediyede işçilere yapılan taşlı-sopalı ‘müdahale’, başka bir belediyede yüzlerce ağaç kesimi, başka bir belediyede ise günlerdir gazetelere yansıyan İnönü- Emir Sarıgül kavgası var. Sen İstanbul Belediye başkanlıklarını bir kişinin aile şirketi olarak dağıtırsan olacağı budur. Halka ve emeğe değil, sermayeye yüzünü dönersen sonuç budur.'

Aygün'ün bu sözlerinin ele alındığı Parti Meclisi toplantısında 43 üye Aygün'ün YDK'ya sevkine onay verirken, 13 üye ret oyu kullandı. Aynı toplantıda, hakkında kınama cezası istenen bir başka isim, Birgül Ayman Güler için de YDK'ya sevk kararı çıkmıştı. Güler, YDK'nın kararını beklemeden yazılı bir açıklama yaparak partisinden istifa etmişti.

  • Kaynak: Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/chp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0