Görüş Bildir
Haberler
Çeyrek Altın Son Durum: Çeyrek Altın Düştü mü, Kaç TL Oldu? Kapalıçarşı Kuyumcu Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar?

Çeyrek Altın Son Durum: Çeyrek Altın Düştü mü, Kaç TL Oldu? Kapalıçarşı Kuyumcu Çeyrek Altın Fiyatı Ne Kadar?

Altın fiyatlarındaki son gelişmeler vatandaşların gündeminde. Türkiye’de ekonomi piyasaları alev almış durumda. Dün Kabine toplantısı sonrasında açıklanan yeni mevduat hesapları düzenlemesi sonrasında dolar kuru hızlı düşüş göstermiş ve aralık ayında tarihi zirvesini gören altın fiyatları da gerilemişti. Gram altın, ilk kez 100 liranın üstüne çıkmıştı. Vatandaşlar, son yaşanan gelişmeler sonrasında çeyrek altın fiyatlarını araştırıyor. Kapalıçarşı kuyumcu çeyrek altın ne kadar oldu? 1 çeyrek altın kaç TL? İşte 21 Aralık 2021 Salı saat 8.00 itibariyle çeyrek altın alış ve satış fiyatları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre; TL mevduatları için yeni düzenleme getirildiğini belirten Erdoğan, 'Bu yeni araç şöyle işleyecektir; insanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.' ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama sonrası Türk Lirasıdolar karşısında değerlenirken, altın fiyatları düştü. 

Hükümetin yayınlandığı yeni mevduat hesapları değişikliğine göre, parasını TL mevduat hesabında tutan vatandaşlar, vade boyunca dolarda yaşanacak yükselişlerden de pay alacak. Mevduat faizleri bugün itibariyle yüzde 15. Parasını TL mevduatta tutan vatandaşlar, yüzde 15 faiz alıyor. Yeni programa göre, TL olarak parasını mevduatta tutanlar, vadesi boyunca dolardaki yükselişten de kar alacak. Türk Lirasına olan ilgiyi artırmak için yürürlüğe konulan bu sistem sonrası dolar ve altın fiyatları da çakıldı. İşte çeyrek altın fiyatlarındaki son durum…

1 Çeyrek Altın Ne Kadar, Kaç TL?

1 Çeyrek Altın Ne Kadar, Kaç TL?

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Kapalıçarşı Çeyrek Altın Alış:1.163,87

Kapalıçarşı Çeyrek Altın Satış:1.189,57

Altın Neden Düşüyor?

Altın Neden Düşüyor?

İstanbul Kapalıçarşı'da, 20 Aralık Pazartesi günü kapanışta çeyrek altın 1.661,00 lira, Cumhuriyet altını 6.797,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günü kapanışa göre yüzde 8,06 yükselişle 1.028,40 liradan işlem görmüştü.

Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrası gram altın 845 liraya kadar geriledi. Çeyrek altın ise 1441 liraya düştü.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın