Görüş Bildir
Haberler
Çeyiz Hazırlayanlar Buraya! Mutfakta Hızlıca Harikalar Yaratabilmeniz İçin Gerekli 20 Demirbaş

etiket Çeyiz Hazırlayanlar Buraya! Mutfakta Hızlıca Harikalar Yaratabilmeniz İçin Gerekli 20 Demirbaş

Özellikle çalışan kişiler için yemek yapmak zorlu bir süreç olabiliyor. Hem yemeğin lezzetini tutturabilmek hem de bunu dakikalar içinde yapabilmek büyük başarı. İşte bu kısa yolculuğunuzda size yardım edecek bazı demirbaşlar var. 4 çocuk annesi ve aynı zamanda bir şef olan Jen Cheung'un da önerileriyle hem pratik hem de lezzetli yemek yapmak için gerekli olan mutfak gereçlerinizi sizler için derledik. Sizler de yorumlarınızla katkıda bulunarak yeni gelinlere ipuçları verebilirsiniz.

1. Bıçak!

1. Bıçak!

Herhangi bir aşçıya temel mutfak eşyalarının ne olduğunu sorun. İyi bir aşçının bıçağı her zaman listesinin en üstündedir. Eşinize ve misafirlerinize ve tabii ki kendinize keyifli yemekler yapmak istiyorsanız alacağınız bıçaklara önem göstermekle başlayabilirsiniz.

Bir bıçağın pahalı olup olmaması onun kalitesini net bir şekilde göstermez. Domatesleri dilimlemek ve elinizde tutmanız gereken küçük şeyleri kesmek için ayrı bir soyma bıçağı mükemmeldir.

2. Sarımsak ezici

Sarımsak çoğu yemeğe hatta salatalara bile lezzet verir. Hem sağlık bakımından faydaları hem de yemeğe verdiği o tat tartışılmaz güzeldir. Bu yüzden sarımsak ezici mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken aletlerden biri.

Ayrıca sarımsak ezicinizin kalitesi de pratikliğinizi artırması açısından oldukça önemli. 'İyi bir sarımsak ezici, sağlam ve temizlenmesi kolay olmalı ” diyor Jen.

3. Mutfak robotu

3. Mutfak robotu

Dolabınızın ayrı ayrı meyve sıkacağı, blender ve diğer işe yarar aletle karışmasını önlemek için doğru tercih yapın. Bu ürünleri çoktan ayrı ayrı aldıysanız bir yere bağışlayın ya da en kolayı Let go'da satın!

Bir mutfak robotu hayatınızı birçok yönden kolaylaştırabilir. Birkaç saniye içinde size pratik bir karıştırma hareketiyle bir kek hamuru, köfte harcı hazırlayabilir. İyi bir mutfak robotu genellikle pahalıdır ancak daha zor işleri kolaylaştırarak zamandan ve paradan tasarruf etmenizi sağlar. Jen, iyi bir mutfak robotunun haftalık alışveriş faturanızı da düşüreceğini ekleyerek, pahalı gıda ürünlerini daha fazla kulllanmadan harika şeyler ortaya çıkarabileceğinizi söylüyor.

4. Mutfak terazisi

4. Mutfak terazisi

Hiçbir mutfak, bir terazi olmadan tamamlanmamıştır ve bir teraziniz olduğunda, tariflerin dünyası sizin için çok daha büyük ve eğlenceli olacaktır. Tariflerdeki malzemeleri ölçemediğiniz için kendinizi bazı harika yemekleri pişirmekten alıkoyabilirsiniz.

Kullanacağınız malzeme miktarları çok çok önemli olmayabilir ama en lezzetli hale getirebilmek için kullanılması gereken araçlardan biri. Piyasada 10 liraya bile bulabileceğiniz bu ürün için malzemenin miktarını fazla kaçırmayın diyor jen. :)

5. Çubuk blender

5. Çubuk blender

Şık, elde tutulan bir çubuk blender, dolabınızda küçük bir yer kaplar ve mutfakta bir tanrıçadır. Hızlı bir şekilde bebek maması püresi hazırlayabilir; fındık ezmesi, çorba hatta hemencecik bir smoothie bile yapabilirsiniz.

Çubuk blender'lar, çok fazla yer kaplayan birçok cihazın işini yapabildikleri için mutfakta gerçek bir ihtiyaçtır. Musluk altında hatta makinede bile yıkamanın çok kolay olduğu bu ürün için biraz daha paraya kıyabilirsiniz. Bazı mutfak robotu setlerinin içinde de bulabilirsiniz.

6. Sebze soyucu

6. Sebze soyucu

Saniyeler içinde kabukları temizleyen kaliteli bir patates soyucu, temel bir mutfak maddesidir. Hem patatesin oyulması gereken kısımlarını temizleyebilen hem de bir tereyağı gibi kabuk soyabilen bir alet işinizi oldukça rahatlatacak.

Soyucunuzu sadece patates, sebze veya meyve soymak için kullanmanız gerekmiyor. Çok lezzetli sebze kurdeleleri ya da çıtır tatlı patates cipslerini de soyucu kullanarak yapabilirsiniz.

7. Ölçü Kapları ve karıştırıcılar

7. Ölçü Kapları ve karıştırıcılar

Mutfak tartısı gibi diğer pişirme hesaplayıcıları ve doğru karıştırıcılar olmadan mutfak eğlenceli ve lezzetli hale gelmekte zorlanır. “Pişirme bir bilimdir ve yemek pişirmenin en zor kısımlarından biri bu hakkı elde etmektir.' diyor Jen. Yıldızlı bir aşçı değilseniz 'bir avuç un' mutfakta harikalar yaratmak için işe yaramayabilir.

Pişirme ölçülerinizi her zaman doğru şekilde kullanmanızı sağlamak için, temiz tutulması kolay bazı paslanmaz çelik veya plastik ölçü kaplarına ve kaşıklara yatırım yapın. Bu kaşıklar ayrıca kullandığınız tencere, tava veya kaselerinizi çizmeyecek ve kullanım kolaylığı yaratacak.

8. Pişirme saati

8. Pişirme saati

Doğru sürede uygulanan yemek tarifleri mutfakta başarıyı garanti etmenin en iyi yoludur. Bu nedenle bir zamanlayıcı, dağınıklığa değer bir icattır. O pastayı yapma zahmetine girdikten, emeğini ortaya koyduktan sonra, unutma! Hatırlatmak çok kolay.

'Pişirme esnasında, zamanlayıcıyı her zaman ayarlıyorum ve cebime koyuyorum, böylece mutfağa tekrar ne zaman gitmem gerektiğini duyabiliyorum!' Sürekli saate bakıp strese girmektense bu süre içinde başka işlerinizi halledebilir ve unutma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

9. Yapışmaz tava ve tencere seti

9. Yapışmaz tava ve tencere seti

Akşam yemeği yedikten sonra yapışan artıklar çıksın diye uğraşacağınız ve dakikalar kaybedeceğiniz durumları yaşamamak için yapışmaz tava ve tencereler kullanmak en mantıklısı. Çünkü artık hiçbirimiz ne o güce ne de boş geçecek zaman sahip değiliz.

Pişirdiğiniz ürünlerin tavadan tabağa akıp gitmesini ve pişirme işlemi bittikten sonra kolayca arınmasını izlemek size ayrı bir zevk verebilir. Sağlık açısından zararı olmayan yapışmazları tercih etmeniz en doğrusu olacaktır.

10. Pirinç süzgeci

10. Pirinç süzgeci

Türk mutfağında en çok yapılan yemeklerden biri pirinç pilavı. Yalnızca pilav olarak değil, dolmalarda, çorbalarda, sebze yemeklerinde bile kullanılan bir ürün.

Mutfağa giren herkes iyi bilir ki bazı süzgeçlerin delikleri çok büyük olur ve pirinç taneleri bu deliklerin arasından kayar gider. Bu gibi durumların yaşanmaması ve pratik bir şekilde pirinçlerinizi yıkayabilmeniz için daha küçük delikli bir süzgece ihtiyacınız var!

11. Tezgah üstü çöp kovası

11. Tezgah üstü çöp kovası

Yemek yaparken atman gereken birçok çöp çıkar. Bu çöpleri her seferinde dolap içinde veya mutfağın köşesinde duran çöp kovasına atmak yerine tezgahın üstüne koyduğunuz minik kutulara atarak zaman kazanabilirsiniz.

12. Fırın eldiveni

12. Fırın eldiveni

Artık neredeyse her mağazada satılan bu ürünle elinizi yakma riskinden kurtarabilirsiniz. Tutuşu ve kullanımı kolay olanları tercih etmeniz acele iş yaparken çok işinize yarayacak. Ayrıca kulbu ısınan çelik tencerelerinizi tutarken de kullanabilirsiniz.

13. Kesme tahtası

13. Kesme tahtası

Yemek yaparken birçok şey doğruyoruz. Haliyle elimizin altında bulunması gereken en önemli araçlardan biri de kesme tahtası. İki farklı renkte ve desende alarak sebzeleri ve etleri ayrı tahtalarda doğrayın. Sağlığınız için cam olanı tercih edebilirsiniz.Yer sıkıntınız varsa ocak üstüne konarak yer kaplamayan modeller de mevcut.

14. Plastik altlık

14. Plastik altlık

Hızlı hızlı yemek yaparken bir şeyler dökülür veya kullanılan şişe kapakları tam kapanmaz, akar damlar... Dolaplarınızın kirlenmemesi için özellikle yağ şişelerinin altına koyabileceğiniz bu plastik altlıklar sizi daha sonra dolap temizleme derdinden kurtaracak.

15. Narenciye sıkacağı

15. Narenciye sıkacağı

Narenciye sıkacağı hayat kurtaran bir diğer küçük detay. Her zaman salatalarınıza, yemeklerinize kaçan çekirdekleri yakalamaya çalışmakla uğraşmamak için bu sıkacaklarını kullanın.

16. Kettle

16. Kettle

Yemek yaparken çoğu zaman sıcak suya ihtiyacınız olacak ve bunu birkaç saniye içinde kullanmanız gerekecek. Bu yüzden kettle ocağınızın yakın arkadaşı olacak. Uygun fiyatlarda bir kettle bulabilirsiniz fakat sizin için zaman her şeyden önemliyse en hızlı su kaynatanını seçmeye özen gösterin. Çaycıların alt kısmını da kullanabilirsiniz.

17. Mutfak önlüğü

17. Mutfak önlüğü

'Ben kullanmıyorum!' diyebilirsiniz fakat zamanla yarışmaya başladığınızda kıyafetlerinizi düşünmemek size rahatlık sağlayacak. Sürekli ellerinizi yıkayıp kurulama ihtiyacı duyduğunuzda önünde havlusu olan modelleri tercih ettiğiniz için kendinizle gurur duyacaksınız.

18. Baharat takımı

18. Baharat takımı

Yemek yaparken baharat bol bol kullanılır.Yemeğe lezzet katan şeylerden biri de onlar tabii. Ama marketten alınan poşetli halinde saklanıp her seferinde oraya buraya döküleceğine bir baharatlığa konması en iyisidir. Böylece el alışkanlığı da kazanarak kullanacağınız baharatı anında yerinden alabilirsiniz.

19. Ocak pedi

19. Ocak pedi

Bir de ocakların kirlenme durumu var tabii! Ne kadar dikkat ederseniz edin illa ki bir şeyler damlar, kirlenir. Lekeleri çıkarmak için zamanınızı harcamak istemiyorsanız ocak pedleri sizin için biçilmiş kaftan olacak.

20. Silikon tencere kapağı

20. Silikon tencere kapağı

Ocağa yemeği koydunuz ve başka işlerinizi yapmaya gittiğinizde yemeği kontrol edecek bir kapak satın alabilirsiniz. Hem mikrodalgada hem fırında kullanabileceğiniz bu gibi kapaklar aynı zamanda buharda pişirmek istediğiniz ürünler için de bir pişirici olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
205
81
36
9
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
youneverknow

Kimsenin aklına gelmeyecek eşyaları yazmışsın bravo valla çok düşündün mü acaba allan işsizi

Pervin Özkara

ay ne bilim biraz gereksiz olmuş. Bunları bilmeyen de bir zahmet ev kurmasın.

Deneyenler Bilir

Eltinizi ortadan ikiye çatlatacak birbirinden kaliteli ve uygun fiyatlı çeyiz ürünlerini deneyip, deneyimlerini paylaşanların sayfası deneyenler.bilir i ziya... Devamını Gör