Görüş Bildir
Haberler
Celal Şengör'den Erdoğan'a Deprem Eleştirileri: 'Her Şeyi Yanlış Yaptı'

etiket Celal Şengör'den Erdoğan'a Deprem Eleştirileri: 'Her Şeyi Yanlış Yaptı'

Emre Ordu
10.02.2023 - 14:17 Son Güncelleme: 10.02.2023 - 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a deprem hazırlıkları üzerinden eleştirilerde bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, 'Erdoğan tamamen başarısız oldu, neredeyse her şeyi yanlış yaptı' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler büyük bir yıkıma yol açtı. Depremde şu ana kadar 18 bin 342 kişi hayatını kaybederken, 74 bin 242 kişi yaralı durumda. 

Arama kurtarma çalışmarı sürerken can kayıpları da artmaya devam ediyor.  Türkiye'nin önde gelen deprem uzmanlarından Prof. Dr. Celal Şengör Alman basınına açıklamalarda bulundu.

Bild gazetesine konuşan Şengör, “Erdoğan tamamen başarısız oldu, neredeyse her şeyi yanlış yaptı” dedi.

"Hiçbir şey yapmadı"

"Hiçbir şey yapmadı"

Şengör, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

'1999'da Türkiye'de meydana gelen son büyük depremde resmi olarak 18.000 ölü vardı ama aslında 30.000'den fazlaydı. Peki Erdoğan ülkeyi böylesine büyük depremlere daha iyi hazırlamak için ne yaptı? Neredeyse hiçbir şey! Her ne kadar 2003-2014 yılları arasında başbakan ve o tarihten bu yana da cumhurbaşkanı olsa da' 

"Kimsenin bir şey söylemeye cesaret edemediği bir ortam yarattı"

"Kimsenin bir şey söylemeye cesaret edemediği bir ortam yarattı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şengör, Erdoğan’ın başarısız olduğunu düşündüğü noktaları da belirtti. Şengör, “Erdoğan binaların depreme dayanıklı olması için yasalar getirdi. Fakat bu yasalar yürürlüğe girdikten sonra onları denetlemedi” dedi.

Yolsuzluk sorununa da dikkat çeken Şengör, “Erdoğan kimsenin bir şey söylemeye cesaret edemediği bir ortam yarattı. Eleştiren memurları başka bölgelere gönderdi ya da kovdu. Pazartesi günü depremden sonra kendisini eleştirenlere tepki gösterdi” ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
458
75
15
13
4
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuray

Maalesef hocam.. bedenimiz dışında bizler de gömüldük o mezarlara..

Blau und Marchen

Lami cimi yok. Tayyip Erdoğan, kimseye hesap vermez keyfi politikasıyla ülkeyi esir aldı. Ne liyakata önem verdi, ne yapılan hatalardan ders çıkardı. İlkel e... Devamını Gör

.....

Her zamanki gibi bedelini başkası ödedi, kimi malıyla, kimisi de canıyla....

Ahmet Pasagil

Erdoğan binaların depreme dayanıklı olması için yasalar getirdi. Fakat bu yasalar yürürlüğe girdikten sonra onları denetlemedi. konunun özeti bu aslında

Sananekiadımdan

Yasa çıkarttı ama yasaya aykırı olup da ruhsat ve izin alamayanları da parayla affetti. Yasanın ne anlamı kaldı.