Görüş Bildir
Haberler
Casper Via P3 Yazılı İnceleme

Casper Via P3 Yazılı İnceleme

Technosfer
03.01.2020 - 13:52

Casper Via P3 Yazılı İnceleme

Yerli üretici Casper, yeni akıllı telefonunu Türkiye piyasasına getirdi. Casper Via P3 piyasaya çıkmadan önce elimize ulaştı ve piyasaya çıkana kadar test etme imkanımız oldu. Bugün sizlerle birlikte Casper Via P3'e yakından bakacağız.

Ülkemizdeki akıllı telefon pazarında yerli üreticileri de görmek beni çok mutlu ediyor. Casper yeni akıllı telefonu Casper Via P3'ü yapay zeka teknolojisi ile desteklemekte.

Cihazın kutu içerisinde telefon, kullanım kılavuzu ve garanti belgesi, kulaklık, şarj aleti ve adaptörü, şeffaf kılıf çıkmakta. Yeni çıkan cihazlarda ekran jelatini de çıkmakta keşke Casper bunu da düşünüp kutuya ekleseymiş.

Casper Via P3 Türkiye Fiyatı Belli Oldu. Casper Via P3 teknik özellikleri için tıklayın.Tasarımı & Ekranı

Cihazı ilk kullanmaya başladığımda güzel bir kullanım sunacağını düşünmüştüm ve bu düşüncem hala pozitif olarak devam etmekte. Cihazda kullanılan yansıtmalı siyah cam ile hem donanımsal olarak hemde tasarım olarak şahane bir birliktelik oluşturulmuş. 5.86 inç ekran boyutuna sahip olan Via P3, çerçevesiz tasarımlı IPS LCD ekran teknolojisi kullanmakta. Ön kamera damla çentikli olarak tasarlanan cihazın ekran gövde oranı ise %78.79.

Sadece Siyah renk seçeneği bulunan telefonun kalınlığı 8.1mm.Performans & Donanımı

8 çekirdekli 64 bit MediaTek MT6771 yonga setini kullanan cihaz'ın 1. yardımcı işlemcisi ise Cortex-A53. Mali G-72 grafik işlemcisi ile oyun performansını en üste çıkartıyor.

Fiyat Performans canavarı olarak nitelendirebileceğimiz Casper Via P3, 3 GB belleği, 32 GB dahili depolama alanına sahip. Ayrıca cihaz hafıza kartı ile 256 GB'a kadar depolama alanı artmakta.PİL PERFORMANSI

Uzun kullanım için test edemiyor olsam da cihazı yaklaşık 2 haftadır test etmekteyim. 3000 mAh batarya kapasitesine sahip cihaz 3G konuşma süresininde 22 saat dayanabiliyor. Hızlı şarj desteği bulunmayan telefonun pil performansı da idare edebilecek bir durumda. Pil seviyesini en yüksekte kullanıyorsanız ve eğer sadece sosyal medya haricinde oyun ve video izlemek için bu cihazı alacaksanız yanında bir power bank'da satın almanızı tavsiye ederim. Çünkü oyun performansında pil çok hızlı bir şekilde tüketilmekte.KAMERA PERFORMANSI

Yeni bir akıllı telefon alırken ilk baktığımız kısım cihazın kamerası, 2 arka kamerası bulunan telefonun ana kamerası normal çekim yaparken, ikinci kamerası ise derinlik algısı için çalışmakta. Yapay zeka teknolojisi ile odaklama ve arka kısmı flulaştırmak için kullanılan arka kamera oldukça iyi sonuçlar veriyor. Sizde aşağıdaki görüntüye göz atarak, çekim kalitesini değerlendirebilirsiniz.

13 MP + 5 MP'lik iki arka kameraya sahip telefon dijital görüntü sabitleyicisi ile gelmekte bu da bu fiyat aralığında göremediğimiz bir özellik. Full HD 30 fps video kayıtı yapabilen arka kamera'nın alt kısmında LED bir flash bulunmakta.

Arka kamerasından bahsettik fakat ön kamerayı az kalsın atlıyorduk. 8 MP sanal flashlı ön kamerası bulunan cihaz 720p 30 fps video kayıt yapabiliyor.SATIN ALINIR MI? ÖZET

Cihazı tanımak için bir çok test yapma imkanım oldu. Pil kısmında biraz sorunlar yaşıyor olsam da cihazın genel özellikleri fiyatına göre çok ideal. Pil kısmını da Powerbank ile çözebiliriz. Nasıl olsa o şarj hiç bir cihaz için yeterli olmayacak. Artık standart haline gelen iki arka kamerasının yanı sıra Android 9.0 işletim sistemi, USB Type-C bağlantı tipi oldukça mantıklı olmuş. Bu fiyat sekmentinde Type-C bağlantı tipi hale bir standart haline gelmedi.

Ayrıca bu cihazın bence sadece siyah değil, mavi ve kırmızı renk seçeneklerinde çıkması gerekmekte.

Kaynak: https://www.technosfer.com.tr/casper-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın