Görüş Bildir
Haberler
Çare Clean Beauty! Kozmetikte Kendi Sağlığınız İçin Uzak Durmanız Gereken 10 Tehlikeli Bileşen

Çare Clean Beauty! Kozmetikte Kendi Sağlığınız İçin Uzak Durmanız Gereken 10 Tehlikeli Bileşen

Clean Beauty temiz içerikli kozmetikle yapılan makyajlar için kullanılıyor. Her şeyin organik ve doğalını tercih ettiğimiz bugünlerde makyaj malzemelerinde de temiz içerik tercihimiz olmalı. Makyaj malzemesi alırken hangi içeriklerden uzak durmanız gerektiğini merak ediyorsanız içeriğe buyurun!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Paraben

1. Paraben

Kozmetik ürünü alırken uzak durmamız gerekenlerin başında paraben geliyor. Neredeyse tüm kozmetik ürünlerinin içinde farklı formlarla bulunan paraben, kozmetik ürünlerinin ömürlerini uzatmak için koyuluyor.

2. Dioksin

2. Dioksin

Şampuan ve duş jeli gibi ürünlerde genellikle bulunan bu madde, vücutta depolanarak kansere yol açmasıyla biliniyor. Köpürme ve renklendirme özelliği olan dioksin maddesi bu sebeple kozmetik dünyasında kullanılıyor.

3. Sentetik renklendiriciler

FD&C veya D&C olarak bilinen bu sentetik boyalar kozmetik dünyasının en çok kullandığı zararlı maddelerden. Ruj, göz farı, dudak parlatıcısı gibi makyaj malzemelerinde kullanılan bu maddenin kanserojen olduğu araştırmalarda ortaya çıktı.

4. Vazelin

Vazelin, petrolden kalan atıklardan elde edilen bir ürün. Bu madde, cilt üzerinde birikerek cilde zarar veriyor. Cildin erken yaşlanmasına neden olan vazelin, cildin nemlenme özelliğine de engel olan bir madde.

5. Ftalat

5. Ftalat

Ftalat; oje, parfüm ve saç spreylerinde kullanılan bir madde. Plastiği yumuşatmak için kullanılan ftalat meme kanseri riskini artırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Triklosan

6. Triklosan

Diş macunu ve sabunların içinde bulunan bu kimyasal maddenin de vücuda zararları var. Antibakteriyel özellikli bu madde vücuttaki kötü bakterileri öldürürken yararlı bakterileri de öldürüyor. Yine bu maddenin egzamaya da neden olduğu biliniyor.

7. SLS

7. SLS

Kozmetik ürünlerinde çok kullanılan bir madde olan SLS, çok zararlı kimyasallardan biri. Temizleyicilerde, kremlerde ve losyonlarda yer alan bu madde siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olabiliyor.

8. Oxybenzone

8. Oxybenzone

En çok güneş kremlerinin içinde bulunan oxybenzone maddesi kozmetik ürünlerinin neredeyse hepsinde bulunuyor. Hormon düzeninde bozulmaya neden olan bu kimyasal madde ayrıca kansere de neden oluyor.

9. Formaldehit

9. Formaldehit

Koruyucu özelliğiyle kozmetik ürünlerinde kullanılan formaldehite, fazla maruz kalındığında cildi tahriş ettiği biliniyor. Ayrıca formaldehit kanserojen bir madde.

10. BHA/BHT

10. BHA/BHT

Kozmetik ürünlerinde bu iki madde koruyucu amacıyla kullanılıyor. Bu maddeler gıdalarda da kullanılıyor. Kanserojen olduğu düşünülen bu maddeler alerjik reaksiyonlara da neden olabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın