Görüş Bildir
Haberler
Cansu Poyraz Karadeniz Yazio: Ne Çektin Be Maye Musk: “Bir Kadın Plan Yaparsa”

etiket Cansu Poyraz Karadeniz Yazio: Ne Çektin Be Maye Musk: “Bir Kadın Plan Yaparsa”

Cansu Poyraz Karadeniz
29.10.2020 - 22:08 Son Güncelleme: 19.12.2020 - 11:36

Yüzyılın dahi ve çılgın adamı Elon Musk’ı nasıl biliriz? Gerek Mars’a yolculuk vaadi (SpaceX), gerek elektrikli arabaları (Tesla) gerek Anıtkabir'de çektirdiği “janti” fotoğrafıyla kendisini ülkece gayet iyi biliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, bu dahi çocuğun annesini hiç merak etmediniz mi? Sonuçta bu da bir insan evladı, ağaç kavuğundan çıkmadı.

Peki, bu dahi çocuğun annesini hiç merak etmediniz mi? Sonuçta bu da bir insan evladı, ağaç kavuğundan çıkmadı.

O anne nasıl bir ana ki, belki de insan ırkını yok olmaktan kurtaracak bir oğul yetiştirmiş. (İnsan ırkı başka gezegenlere yayılmazsa yok olmaya mahkûm. Şahsi fikrim, kökümüze kibrit suyu... Daha bulunduğu gezegene sahip çıkamamış bir ırkın başka diyarlara gitme hakkının olmaması gerektiğine inanıyorum.)

Elon’un acı çocukluğuna ve nasıl yetiştiğine hiç girmeyeceğim, meraklısı buyursun Google’a. Başarılı bir kadını oğlu veya kocası üstünden konuşmak, zaten başlı başına bir şiddet bence.

Maye Musk olduğunuzu düşünün. Şu dünyada koskoca 71 yıl geçirmişsiniz, çocukken yıllarca anne ve babanızla çöllerde kayıp bir şehri aramışsınız, çeşit çeşit maceraya tanıklık etmişsiniz, yetmemiş beslenme uzmanı olmuşsunuz, üstüne bir de yüksek lisans yapmışsınız, çocuklarınıza ikinci el kıyafetler alabilmek, boğazlarından iki lokma geçirebilmek için podyum podyum dolanmışsınız, 3 ülke ve 9 farklı şehirde yaşayıp her seferinde sıfırdan başlamışsınız; ama insanların tek merak ettiği, bir zamanlar sümüklü burnu ve kısa pantolonuyla paçanızdan ayrılmayan oğlunuz ve onun serveti… İşte, bu bir dramdır sayın seyirciler.

Maye Musk öyle sandığımız gibi refah içinde yaşamamış sevgili canlar, hatta 31 yaşında bekar bir anne olarak Güney Afrika’nın en yaşlı modelleri arasındayken bile saçını boyatacak parası dahi yok.

Maye Musk öyle sandığımız gibi refah içinde yaşamamış sevgili canlar, hatta 31 yaşında bekar bir anne olarak Güney Afrika’nın en yaşlı modelleri arasındayken bile saçını boyatacak parası dahi yok.

50’li yaşlarına kadar çok fazla rahat yüzü gördüğü söylenemez. Asıl mesleğim dediği diyetisyenlik ve ek gelir için yaptığı modellik kariyerine New York’ta devam ederken yaşı sebebiyle çektiği sıkıntılar da cabası. Ama olay şu ki Maye Hanım hiç pes etmemiş, kurban psikolojisine girip kenara çekilmemiş, 60’lı yaşlarına geldiğinde yavaş yavaş para yapmaya başlayan çocuklarından gram bir şey beklememiş.

Peki, üç çocuk sahibi Maye Musk ne yapmış?

Karşısına çıkan her zorluğa karşı muhakkak BİR PLAN yapmış. Bu huyunu da maceraperest ailesinden almış. Zira çoluk çocuk çöllerde kayıp bir şehir aramak, öyle plansız yapılabilecek bir iş değil sevgili canlar. Ben bunları nereden mi biliyorum? Maye Musk’ın tüm dünyada büyük ilgi çeken yeni kitabı “Bir Kadın Plan Yaparsa” sayesinde…

“Ailemizin sloganı “Dikkatlice tehlikeli yaşa” idi. Babam maceraya meraklıydı, ama beklenmeyen şeylere hazırlıklı olması gerektiğini de bilirdi. İşte bu yüzden, ben de her zaman meraklı ve keşfetmeye hevesliyim. Ve biliyorum ki hazırlıklı olduğum sürece risk alabilirim.”

Bana ne dünyadan güzel kardeşim, bizim ülkede yayınlandı mı, Türkçeye çevrildi mi, sen ondan bahset hele, dediğinizi duyar gibiyim.

Bana ne dünyadan güzel kardeşim, bizim ülkede yayınlandı mı, Türkçeye çevrildi mi, sen ondan bahset hele, dediğinizi duyar gibiyim.

Elbette çıktı sevgili canlar, hem de kendisi gibi güçlü, zeki, güzel ve üretken başka bir kadının sahip olduğu bir yayınevinden, Destek Yayınları’ndan… 

İşte ufuk açacak, ilham verecek, “benim neyim eksik, ben de başarılı olabilirim,” dedirtecek, güzel görünmenin estetikten öte ruhsal bir durum olduğunu anlamanızı sağlayacak, “Bir Kadın Plan Yaparsa” kitabının tanıtım bülteni;

“…Bu kitap hayatınızın belirli dönemlerinde yaptığınız seçimlerin ilerleyen yıllarda nasıl da şaşırtıcı ve heyecan verici şekillerde size birer mükâfat olarak geri döneceği konusunda zihninizi aydınlatacaktır.

İçtenlikle kaleme alınmış kullanışlı bir rehber sayılabilecek bu kitap, kariyer, sağlık, aile ve hayat hakkında tavsiyelerle dolu...

“Ne zaman mutlu olmak istediğinize kendiniz karar vermelisiniz. Ne zaman yapacaksınız bunu? Kariyer değişikliğini, sağlığınızı düzeltmeyi, mutlu bir aile ve dostları, hayatınızı sevmeyi neden geciktiresiniz? Öyle zamanlar oldu ki asla mutlu olamayacağımı düşündüm. Sonra o durumdan çıkmak için bir plan yaptım; çünkü devam eden bir mutsuzlukla yaşamak, yaşamak sayılmaz. Şimdi planınızı yapın.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
9
5
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın