Görüş Bildir
Haberler
Canavar Dalgalardan İhtişamlı Mammatus Bulutlarına Hava Olayları Fotoğrafçılığı Yarışmasının Kazananları

Canavar Dalgalardan İhtişamlı Mammatus Bulutlarına Hava Olayları Fotoğrafçılığı Yarışmasının Kazananları

Kraliyet Meteoroloji Derneği'nin her yıl düzenlediği Yılın Hava Olayları Fotoğrafçısı yarışmasının kazananları açıklandı. İşte farklı dallarda kazanan ve ilgi gören inanılmaz görsellerden bazıları:

Kaynak: https://www.sciencefocus.com/news/mam...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarışmanın kazananı:

Yarışmanın kazananı:

18 Şubat 2022 tarihli bu görüntüde, Eunice Fırtınası sırasında Newhaven'da denizden devasa dalgalar yükseliyor. İngiltere'nin güney kıyıları, devasa fırtına nedeniyle ilk kez kırmızı hava uyarısını almıştı. Birkaç kişi düşen ağaçların altında öldü ve rüzgarlar Wight Adası'nda saatte 197 km hızlara ulaştı.

Fotoğrafçı: Christopher Ison

Yarışmanın ikincisi:

Yarışmanın ikincisi:

Ocak 2018'de Niagara Şelalesinde donma sıcaklıkları sırasında buz sarkıtları binalardan ve kayalardan sarkıyor.

Fotoğrafçı: Zhenhuan Zhou

Yarışmanın üçüncüsü:

Yarışmanın üçüncüsü:

'Brocken Spectre' olarak bilinen bir fenomen, Haziran 2021'de İspanya'nın Tavertet kentindeki bir uçurumun üzerinde görülüyor. Brocken Spectre olayı, bir gözlemcinin (bu durumda fotoğrafçının) bir bulut veya sis üzerine düşen büyük gölgesidir. Bir kişi bunun gibi bir tepede dururken arkasından Güneş ışığı vurursa, kişinin gölgesi aşağıdaki buluta yansıtılabilir.

Fotoğrafçı: Emili Vilamala Benito

Halk oylaması kazananı:

Halk oylaması kazananı:

Nadir görülen bir çift gökkuşağının bu görüntüsü, Birleşik Krallık'ta bulunan Wight Adası'nda bir fırtına ufukta uzaklaşırken çekildi.

Fotoğrafçı: Jamie Russell

Genç fotoğrafçı kategorisi birincisi

Genç fotoğrafçı kategorisi birincisi

Mammatus bulutları, gökyüzündeki en sıradışı ve ayırt edici bulutlardan bazılarıdır. Bulut tabanından çıkan bir dizi şişkinlik veya kese olarak ortaya çıkarlar ve türbülans nedeniyle en kararsız kümülonimbus bulutlarında oluşurlar. Mammatus, 'meme' anlamına gelen Latince mamma kelimesinden gelir ve güneş gökyüzünde alçaldığında daha görünür olurlar. 

Fotoğrafçı: Eris Pil

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genç fotoğrafçı kategorisi ikincisi:

Genç fotoğrafçı kategorisi ikincisi:

Tyndall efekti, güneş ışığının toz veya duman parçacıkları gibi havadaki küçük parçacıklar tarafından saçılmasıdır. Rayleigh saçılmasına benzer şekilde, gökyüzünün mavi görünmesine ve gün doğumunda gökyüzünün turuncu veya kırmızı görünmesine neden olan süreçtir. Tyndall efekti (ve Rayleigh saçılması) altında, daha kısa dalga boylu mavi ışık, uzun dalga boylu kırmızı ışıktan daha fazla saçılır ve gözlerimiz mavi ışığa daha duyarlı olduğu için gökyüzünü masmavi olarak görürüz.

Fotoğrafçı: Shreya Nair

Sizin en çok hoşunuza giden görsel hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın