Görüş Bildir
Haberler
Çalışırken Aklı Sürekli Başka Yerlerde Olanlar Buraya! Beyniniz Sizi Engelliyor Olabilir!

Çalışırken Aklı Sürekli Başka Yerlerde Olanlar Buraya! Beyniniz Sizi Engelliyor Olabilir!

Don't mind me
24.10.2018 - 09:33

Çalışırken aklınızın bambaşka yerlere gitmesi veya sürekli başka şeyler yapmak istemek, alışık olduğumuz bir his. Ancak bunun kalıcı hale gelmesi ve sürekli işlerimizden kaytarmak, bir sağlık sorununa işaret ediyor olabilir. Gelin beynimiz neden konsantrasyonumuzu bozuyor, yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışırken dikkat eksikliği yaşıyor, zihninizi toplamakta zorlanıyorsanız ve kaytarmak istiyorsanız sizin de amigdalanız büyük olabilir.

Tembelliğin ve kaytarmaya olan yatkınlığın amigdala ile alakalı olduğunu söyleyen doktorlar, amigdala motivasyonu kontrol ettiğini belirtiyor.

Amigdala, beynimizin duygusal hafıza ve duygusal tepkilerin oluşmasındaki büyük etkiye sahip bir bölgesi.

Amigdala, beynimizin duygusal hafıza ve duygusal tepkilerin oluşmasındaki büyük etkiye sahip bir bölgesi.

Bilim insanları kaytarmaya meyilli kişilerde amigdalanın daha büyük ve eylem merkeziyle bağlantısının daha zayıf olduğunu belirtiyor.

Amigdalası büyük insanlar odaklanma ve dikkat dağınıklığı problemi yaşıyor, yaptıkları işe konsantre olmakta güçlük çekiyorlar.

Akıllarında sürekli olumsuz sonuçlar kazılı olan insanlar daha çekingen davranışlar da sergiliyor, bu nedenle de tereddüde kapılıp işlerini ertelemeyi tercih ediyorlar.

Bu insanlarda tembellikten ziyade kaytarma isteği daha ağır basar, uzun süre aynı şeye odaklanmaktansa farklı işlere geçmeyi tercih ederler.

İnsanlarda amigdalanın pek çok ruhsal bozuklukla ilişkisi saptanmıştır.

Ancak beyni eğitmek imkansız değil. Çalışma ortamındaki dikkat dağıtıcı şeyleri azaltmak, az eşya ile çalışmak veya kütüphane gibi yerlere giderek çalışmak yararlı olabilir.

Ayrıca meditasyon yapmak, kendini çalışmaya koşullamak da çözümlerden bir tanesi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
56
23
18
17
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tgulyigit

iş yapmak yerine burdaysanız sizde amigdalasınız

selaminko

problemimin adını öğrendim :) kütüphaneye gidince de çalışamıyorum. sessiz ortamda daha fazla dikkatim dağılıyor :) işyerinde sürekli başka başka şeyler y... Devamını Gör