Görüş Bildir
Haberler
California'nın ABD'den Ayrılması İçin Kampanya Başlatıldı: #CalExit

etiket California'nın ABD'den Ayrılması İçin Kampanya Başlatıldı: #CalExit

Deniz Gök
10.11.2016 - 21:27 Son Güncelleme: 11.11.2016 - 12:25

ABD’deki başkanlık seçimlerini sürpriz bir şekilde Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kazanmasının ardından, Silikon Vadisi’nin de bulunduğu California eyaletinde sosyal medya üzerinden ayrılık kampanyası başlatıldı. 'CalExit' etiketi ile başlatılan kampanyanın taraftarları California'nın bağımsız bir ülke olması için 2019'da referanduma gidilmesini istiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yunanistan'da 'Grexit'i, Birleşik Krallık'ta ise 'Brexit'i duymuştuk. Şimdiyse California için 'CalExit' gündemde...

Başkanlık için pek fazla şansının olmadığı düşünülen emlak milyarderi Donald Trump'ın 45. ABD Başkanı seçilmesiyle birlikte demokratların kalesi olarak bilinen California'da 'CalExit' etiketi ile bir 'bağımsızlık kampanyası' başlatıldı. 

'CalExit' taraftarları California’nın bağımsız bir ülke olması için 2019 yılında referanduma gidilmesini talep ediyor.

Sokaklara dökülen seçmenler: "Trump benim başkanım değil" 👇

Referandum kampanyası kapsamında, bayrağını da hazırlayan California’nın adının ise “Yeni California Cumhuriyeti” olması hedefleniyor.

Referandum kampanyası kapsamında, bayrağını da hazırlayan California’nın adının ise “Yeni California Cumhuriyeti” olması hedefleniyor.

TeknoYo'nun haberine göre kampanyanın bildirisinde California eyaletinin dünyanın en büyük 6. ekonomisine sahip olduğuna dikkat çekiliyor. Verilere göre dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 2.46’sı tek başına California eyaletinde üretiliyor.

Bildiride, “California, ABD’nin diğer eyaletlerine sağladığı kaynak nedeniyle her yıl 16 milyar dolar kaybediyor. Ödediğimiz vergiler, eyaletimizde kalmalı” çağrısı yapılıyor.

#CalExit’in destekçileri arasında, dünyaca ünlü girişimci Shervin Pishevar başı çekiyor

#CalExit’in destekçileri arasında, dünyaca ünlü girişimci Shervin Pishevar başı çekiyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Uber ve Airbnb‘nin yatırımcısı ve Hyperloop’un kurucu ortağı olan Pishevar, Donald Trump’ın ABD başkanı olmasının kesinleşmesinin ardından Twitter üzerinden “Bağımsız yeni California’yı destekliyorsanız, retweet’leyin”paylaşımı ile CalExit’in fitilini ateşledi.

Aslında oyunseverler 'New California Republic' ismine aşina...

Aslında oyunseverler 'New California Republic' ismine aşina...

New California Republic, sevilen RPG (Role Playing Game) oyunu Fallout'taki resmi olmayan devletlerden biri.  CalExit kampanyasında kullanılan ülkenin bayrağında da yine bu oyundan esinlenilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medya hesaplarının yanı sıra YesCalifornia adıyla oluşturulan bir web sitesinde de harekete ilişkin bilgiler ve veriler paylaşılıyor.

Silikon Vadisi rahatsız!

Silikon Vadisi rahatsız!

Eyalet çapındaki oyların yüzde 61.5’ini Demokrat Hillary Clinton’ın, yüzde 33.3’ünü ise Cumhuriyetçi Donald Trump’ın aldığı California’da, seçim sonuçlarından en rahatsız olan kesimlerin başında Silikon Vadisi’nin önde gelen isimleri yer alıyor.

Seçim öncesi “Trump, inovasyon için felaket olur” diyerek imza kampanyası başlatan teknoloji devlerinin üst düzey yöneticilerinin, CalExit kampanyasında nasıl davranacağı ise merak konusu…

TeknoYo

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
334
254
58
30
19
18
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
John Dee

Californiya ayrılmalıdır. ABDdeki demokrasi konusunda endişeliyiz.

Teksas birliğe katılırken bazı imtiyazlar elde etmiştir. Bunlardan biri halk oylamasında salt çoğunluk sağlanırsa birlikten ayrılabilir. ABD anayasası Teksas... Devamını Gör

Anti Emperyal

Çok şükür ülkem hakkinda bir şeyler bilen biri aq.

Pasif Kullanıcı

TRExit diycem ama nerden cikacagiz belli degil. ama RTExit diyebilirim, nerden cikacagi belli... (rtweet dedim baskasi ustune alinmasin)