Görüş Bildir
Haberler
'Caiz mi Hocam' Şarkısını Söyleyen İmama Sürgün

'Caiz mi Hocam' Şarkısını Söyleyen İmama Sürgün

Emre Ordu
06.10.2022 - 20:23 Son Güncelleme: 06.10.2022 - 21:26

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki Ören Camisi'nde görev yapan imam Fatih Ardıç, toplumsal eleştiride bulunduğu 'Caiz mi Hocam' isimli şarkısını yayımlamasının ardından Kırşehir’in Mucur ilçesine 'hizmetli' olarak atandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Halkımızın sorunlarını kaleme aldım"

"Halkımızın sorunlarını kaleme aldım"

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki Ören Camisi'nde görev yapan ve kendi bestelerine çektiği klipleri Youtube kanalında yayınlayan İmam Fatih Ardıç’ın, toplumsal eleştiride bulunduğu “Caiz mi Hocam” isimli şarkısını yayımlamasının ardından tayini çıktı. Ardıç, Kırşehir’in Mucur ilçesine ‘hizmetli’ olarak atandı. Ardıç, konuya ilişkin şunları söyledi:

'Merkezde görev yapıyordum. TOKİ Camisi'nde geçici görevlendirmedeydim, aslen kadrom da imam olarak Kırkağaç merkezde, Ören Camii’ndeydi. Müzik, içimde bir uktedir. Bu toplumumuzun hassasiyetlerine, doğusuyla batısıyla örfümüze ve adetlerimize dikkat ederek güzel klipler çektim, kendi bestelerimi yayınladım. Hem bu musiki tutkumu yenmek hem de bir din görevlisi olarak sanata ve kültüre de katkı sağlamak istedim. Lakin derdimi anlatmadım. 

Bir önceki eserimden dolayı sürgün yedim. ‘Caiz mi Hocam’… Halkımızın sorunlarını; gençlerimizin, esnafın, emekçinin, çiftçinin sorunlarını kaleme aldım, yüreğimde o acıyı hissederek. Onların duygularını hissederek güzel bir beste yaptım.'

"Soruşturma Ankara'dan geldi"

"Soruşturma Ankara'dan geldi"

Soruşturma sürecine ilişkin bilgi veren Ardıç, şunları kaydetti:

Soruşturma sürecinde de müfettiş beyler dedi ki ‘İmam adam türkü söyler mi’ dediler bana. Ben de dedim ki ‘Kur'an'da mı yazıyor, hadislerde mi yazıyor?’ ‘Millet ne der?’ .’Millet gayet olumlu bakıyor bana Kırkağaç'ta’ dedim. ‘Kırkağaç halkı beni seviyor, destekliyor’ dedim. Türküyü de sanata ve kültüre destek amaçlı halkımızın da hassasiyetlerine dikkat ederek yaptım ve cezalandırıldım. Halkımızın bilgilerine arz ederim. 

Diyanet’ten, çok büyük bir suçluymuşum gibi soruşturma Ankara'dan geldi. Normalde bizim görev mahallinde Manisa'dan müfettişler gelir. Sanki ben bir terör suçluymuşum gibi Ankara'dan başmüfettişler beni sorguladı; 3 saat, 3 buçuk saat sorgu oldu. ‘Caiz mi Hocam’ın altına yorum yazmışlar, ‘Burada kimi kastediyor’ diye bana yorum soruyorlar. Ben insanların yorumuna karışamam ki ben herhangi bir kurum, herhangi bir siyasi parti, herhangi bir şahsı orada da belirtmedim.'

ANKA

Dinlemek isteyenler için 'Caiz mi Hocam' şarkısı 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
19
8
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Antonio Montana

Bir dinsiz olarak söylüyorum, ahlaklı müslümanlar başımın tacıdır. Buradan kabataş imamına da saygılarımı iletmeyi borç bilirim..

Pasif Kullanıcı

Yer yüzünün en gereksiz toplumu olmayı nasıl başardınız diye soracam yarın cuma ya gidipte hocaya

Pasif Kullanıcı

Sende haklısın cemaati bana karşı kışkırtır zerre mi bulamazlar abi

Malum Şahıs

klip çok beğenilmiş youtube trendlerinde kendine yer bulmuş devam klibinde tayyip,torbacı cemal ve ali erbaş da olacak