Görüş Bildir
Haberler
Buzlukları Doldurma Zamanı Geldi! Dondurarak Saklayabileceğiniz 14 Farklı Besin

Buzlukları Doldurma Zamanı Geldi! Dondurarak Saklayabileceğiniz 14 Farklı Besin

Sude Eriyen
31.08.2016 - 14:24

Yavaş yavaş kışa hazırlıklar başladı bile. Kışın bulamadıklarımızı yaz bitmeden depolama derdindeyiz. Dondurularak saklanabilen besinler yelpazenizi biraz daha genişletmek isterseniz sizi böyle alalım...

Aralarında bilmedikleriniz olabilir...

1. Peynir

1. Peynir

Eğer saklamak istediğiniz peynir sert veya yarı sert olan bir peynir çeşidiyse, daha iyi donar. Aldığınız büyük miktardaki peynirleri uzun süre muhafaza edebilmek için parçalara ayırarak dondurabilirsiniz. Buzunu çözdürürken kolay ufalanabilir ve iyi dilimlenmeyebilir. Böyle bir durumda peyniri pişirerek ya da sandviçlerinizin içine koyarak tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Peynirinizi rendeleyerek de buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Rendelenmiş peyniri çözdürmeden parçalayarak kullanabilirsiniz.

2. Süt

2. Süt

Elinizde kısa zamanda tüketemeyecek kadar sütünüz varsa, bunu da dondurarak saklamak mümkün. Fakat sütü dondurmak için uygun bir kap gerekiyor. Çünkü süt dondukça genişliyor bu da kaplarınızın patlamasına sebep olabilir. Bu nedenle sütü donduracağınız kapları ağzına kadar doldurmayın, bir miktar boşluk bırakın. Sütü buzluğa koyduğunuz tarihi mutlaka üzerine yazın. Çünkü en fazla 1 veya 2 ay muhafaza edebilirsiniz.

3. Kuruyemiş

3. Kuruyemiş

Yemek ya da tatlılarda kuruyemiş kullanıyorsanız, çabuk bayatlamaması için bu kuruyemişleri kilitli buzdolabı poşetlerine koyup dondurabilirsiniz. Kullanmadan önce pratik bir şekilde yemek ya da tatlılarınızın içine atarak kullanırsınız.

4. Yumurta

4. Yumurta

Belki de hiç aklınıza gelmezdi yumurtayı dondurarak saklamak. Tabi ki yumurtaları kabuklarıyla birlikte dondurmuyoruz. Akı ve sarısını iyice çırpıp bir tutam tuz ekleyin. Çırparken çok fazla hava girmemesine dikkat edin. Buz küplerinizi koyduğunuz buz kalıplarına çırptığınız yumurta karışımından ekleyin. İhtiyacınız olduğunda hemen buzluktan alıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. En fazla 1 ay bu şekilde muhafaza edebilirsiniz.

5. Zencefil

5. Zencefil

Zencefili tatlı veya tuzlu birçok tarifte kullanabiliriz. Bu nedenle elinizin altında bulunması pratik olabilir. Zencefili dondurmak için önce kabuklarını soyun. Küçük kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp, parçaları streç filmle sarın. Hepsini kilitli buzdolabı poşetine koyun ve dondurun. İhtiyacınız kadarını çıkarıp kullanırsınız.

6. Kek

6. Kek

Keklerin en güzel özelliği aylarca hiç bozulmadan saklanabiliyor olması. İster dilim dilim paketleyerek dondurun. İsterseniz de kekinizi bütün olarak dondurun. Yemeden buzunu çözdüğünüzde aynı tazeliği yakalayabiliyorsunuz.

7. Pilav

7. Pilav

Kalan pilavlarınızı daha sonra başka yemeklerle değerlendirmek isterseniz, dondurarak saklayabilirsiniz. Fırın için kullandığınız pişirme kağıdını pilavı donduracağınız kaba yerleştirin. Pilavın yağlı kalması için bu kağıdı kullanmanız önemli. Bu şekilde dondurup kullanabilirsiniz.

8. Makarna

8. Makarna

Makarna da buzlukta muhafaza edebildiklerimizden. Haşlanmış makarnayı öylece dondurup saklayabilirsiniz. Buzluktan çıktıktan sonra çözünmesini beklemeden,birazcık suyla ısıtıp tüketebilirsiniz.

9. Salça

9. Salça

Salçayı açtığınızda bazen buzdolabında uzun süre muhafaza edemezsiniz. Hava geçirmez kutu veya paketler içinde bir miktar zeytinyağı ile birlikte dondurup ihtiyacınız olduğunda buzluktan alıp kullanabilirsiniz.

10. Doğranmış Sebzeler

10. Doğranmış Sebzeler

Yemek yapmak için vaktiniz kısıtlıysa bu da sizin için pratik bir çözüm. Yemekler için doğrayıp hazır ettiğiniz sebzeleri paket paket buzlukta dondurun. İhtiyaç duyduğunuzda hazır doğranmış sebzeleri çıkarıp pratikçe kullanabilirsiniz.

11. Mısır

11. Mısır

Yaz aylarında aldığınız mısırı kışın da aynı lezzetle tüketmek isterseniz bunları dondurarak saklayabilirsiniz. Püsküllerini soymadan öylece buzluğunuzda dondurabilirsiniz.

12. Humus

12. Humus

Eğer humusu çok seviyorsanız, dolabınızda dondurup, ihtiyacınız olduğunda tüketebilirsiniz. Humusun yumuşaklığını kaybetmemesi için üstüne biraz zeytinyağı gezdirip saklamanızda fayda var. Buzluktan çıkardığınızda ise tüketmeden önce iyice karıştırın.

13. Taze Ot ve Baharatlar

13. Taze Ot ve Baharatlar

Otları ve baharatları taze taze kullanmayı seviyorsanız, bunları da dondurarak muhafaza edebilirsiniz. Taze otları dondurmanın iki yolu var. Birincisi, sapıyla birlikte yıkayıp kuruladığınız otları, iyice kuruduktan sonra kilitli buzdolabı poşetlerine koyup dondurmak, diğeri ise ince ince kıyıp dondurmak istiyorsanız, poşetlerin içine 1-2 yemek kaşığı su koyarak buz haline getirip dondurabilirsiniz.

14. Meyve Suyu

14. Meyve Suyu

Meyve suyunu da tıpkı süt gibi dondurmalısınız. Çünkü meyve suyu da süt gibi dondukça genişlediği için bunları dondurmak için kullanacağınız kap önemlidir. Yine sütte olduğu gibi kapların ağzını tam doldurmadan dondurun. Donmuş haliyle dondurma niyetine bile tüketebilirsiniz. Ya da tatlılarınızda kullanıyorsanız bu sizin için pratik bir yöntem olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
66
53
42
21
10
9
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?