Görüş Bildir
Haberler
Büyülü Gerçekliğin Tavan Yaptığı 5 Öykü Kitabı

Büyülü Gerçekliğin Tavan Yaptığı 5 Öykü Kitabı

Hasan Basri
24.07.2018 - 18:42

Malum, kış geliyor. Şartlar zorlaşacak, havalar soğuyacak. 

Peki bu durumda içimizi ısıtan şey ne olacak? tabii ki edebilikten taviz vermeyen sıcak ve kısa hikayeler. Elinize aldığınız andan, bitireceğiniz ana kadar dünyadan kopacağınız öykü kitaplarını sizler için derledik.

 Büyülü Gerçekliğin üstadı Marquez'e selam olsun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.) DOMUZU KIRMAK

Etgar Keret imzalı bu kitap, birbirinden güzel öykülerle doldurulmuş durumda. Her türlü hınzırlığı, kara mizahı ve fantastik olayları görebileceğiniz metinlerde, hikâyeler mümkün olan en kısa şekilde anlatılmış. Kitapta bir de çizgi öykü sürprizi var.

2.) ŞAHSİ DÜŞLER VE ONUR KIRICI GERÇEKLER

Genç yazar Batıkan Köse’nin rüyalardan vergi aldığı, aşkın koordinatlarını verdiği ve çaydanlıktan cin çıkardığı tatlı öykülerine bakmadan geçmeyin. İletişim yayınlarından çıkan kitap, oldukça kısa ve komik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3.) YAPAMAM VE YAPMAYACAĞIM

Deha bursu sahibi ve meşhur yazar Paulo Coelho’nun eski eşi olan Lydia Davis’in içinizi ısıtacak kadar sıcak öyküleriyle derlediği bu kitap, özellikle kadınların daha çok ilgisini çekiyor. Fakat içinde ölmüş köpeğinin tüylerini toplayıp eğer yeterince tüy toplarsa köpeğin geri geleceğine inanan karakterler bulunmakta.

4.) AĞRI KESİCİ

“Bu kitap bütün ağrılarınızı kesecek.” Böyle yazıyor Ağrı Kesici’nin girişinde. Ekşi sözlük’ten tutun da kitap eleştiri platformlarına varana değin hemen her kesimden güzel not alan Ağrı Kesici kitabında otuza yakın öykü bulunuyor. Öyküler dört bölüme ayrılmış durumda: ağrı kesici, ateş düşürücü, kas gevşetici ve anti depresan. Her öyküdeki samimi, sıcak ve şirin atmosfer kitabı okuduktan sonra size de yapışıyor. Bu kitabın tek kötü yanı, çabuk bitiyor olması.

5.) BİR DAKİKALIK ÖYKÜLER

Macar yazar İstvan Örksy’nin dahiyane buluşları ve minik öyküleriyle donattığı bu kitabı evde, işte, yolda ve ayakta dururken bile okuyabilirsiniz. Çoğu öykü bir sayfadan kısa ve oldukça edebi. Yazar diyor ki “Anlamadığınız öyküyü bir daha okuyun. Eğer hala anlaşılmıyorsa sorun okurda değil, öyküdedir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: MAVİ KÖPEĞİN GÖZLERİ

Büyülü gerçekçilik dedikten sonra Marquez’i anmadan geçmek olmaz. Tabutta yaşayan bilinci kapalı karakterlerin olduğu kitapta birbirinden güzel 13 öykü var. Bu kitaba diyecek söz bulamıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın