Görüş Bildir
Haberler
Büyük İddia: 'Protestolarda Ölen Genç Kızın Cesedini Çaldılar'

Büyük İddia: 'Protestolarda Ölen Genç Kızın Cesedini Çaldılar'

İran'da Mahsa Amini'nin öldürülmesi sonrası başlayan protestoların 19. gününde ortaya atılan yeni bir iddia gündem oldu. İran güvenlik güçlerinin protestocu bir genç kızın cesedini çaldığı öne sürüldü. Genç kızın teyzesi Atash Shakarami, 'Teşhis etmeye gittiğimizde vücudunu görmemize izin vermediler, sadece yüzünü birkaç saniyeliğine görmemize izin verdiler' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gösteriler sırasında 41 kişi öldü

Gösteriler sırasında 41 kişi öldü

Tahran'da 13 Eylül'de 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı. Amini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı. İran devlet televizyonu, gösteriler sırasında aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. 

Nika Shakarami adlı genç kız, ilk olarak 20 Eylül'de Tahran'da bir gösteriye katıldıktan sonra arkadaşına güvenlik güçleri tarafından takip edildiğini söyledikten sonra kaybolduğu iddia edildi.

Kafatası ezildi

Kafatası ezildi

16 yaşındaki Shakarami’nin ailesi, kızlarının cesedini Tahran’daki bir morgda buldu. 

Shakami’nin ölüm haberi üzerine paylaşım yapan İranlı gazeteci Masih Alinejad, ailenin genç kızın kafatasının çok sayıda darbe sonucu ezildiğini ve burnun kırıldığını söylediğini aktardı.

Shakami’nin cesedi hafta sonu babasının memleketi olan Khorramabad'a gönderildi. Ancak, BBC’ye konuşan aileye yakın kaynaklar cesedin daha sonra kaçırıldığını ve yakındaki Veysian kasabasına gönderildiğini söyledi.

Genç kızın teyzesi Atash Shakarami, 'Teşhis etmeye gittiğimizde vücudunu görmemize izin vermediler, sadece yüzünü birkaç saniyeliğine görmemize izin verdiler' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
21
10
7
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Monte kristo kontu

Ulan 16 17 yaşındaki kızlar özgürlükleri için baş kaldırıyor ve yalnızlar kendi kendilerine ayakta kalmaya birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Karşıların da ABD ... Devamını Gör

Ülkeyi bırak, KK bu olaylar yaşanırken başörtü için yasa teklifi veriyor... Tek bir paylaşım bile yapmıyor. Ulan en azından bu dönemde bunu yapmaydı. Tayyip ... Devamını Gör

Nuray

- Lanetli coğrafya'da sıradan olaylar silsilesi!. Yıl olmuş 2022 yobaz/ cahiliye devri devam ediyor yazık..

Ayşe Haseki

Erkeklerin kadının gücünden korktukları bir kez daha kanıtlandı. Bu nedenle hangi yol, araç, durum olursa olsun engellemeye, durdurmaya çalışıyorlar. Din de ... Devamını Gör

Diğdem Çakır

Ayşe Hanım bu farklılığı oluşturan şey eğitimdir. Siz bir kişiyi nasıl eğitirseniz ona göre şekillenir. Hani derler ağaç yaş iken eğilir diye işte o misal. B... Devamını Gör