Görüş Bildir
Haberler
Bursaspor'un Yeni Stadyumu 'Timsah Arena'nın Açılışı Yapıldı

Bursaspor'un Yeni Stadyumu 'Timsah Arena'nın Açılışı Yapıldı

Mustafa
21.12.2015 - 18:10

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı Timsah Arena Bursa Büyükşehir Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açılış törenine katılan Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Sevgili Bursalılar.. Bursa şanına yakışır, böyle güzel bir stadyuma sahip oldu. Çünkü Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stat yakışırdı.

Güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor, mevcut kadrosuyla bu sırayı hak etmiyor. Hamza Hoca ile layık olduğu yere yükselecektir. Bursaspor'a başarılar diliyorum, birlik ve beraberliğinizden taviz vermeyin.'

Timsah Arena'da ilk başlama vuruşunu Erdoğan yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Törende ayrıca Türkiye şöhretler karması ve Bursa şöhretler karması arasında gösteri maçı yapıldı. Öte yandan Fettah Can konseri açılışa katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Ses, havai fişek ve ışık gösterileriyle Bursalılar unutulmaz bir güne tanıklık etti.

230 Milyon TL Harcandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi temeli 2011 yılının Haziran ayında atılan ve, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanı olan Bursa Büyükşehir Stadyumu'na bugüne kadar 230 Milyon TL harcandı. Taraftar, misafir takım, VIP, protokol, basın, loca ile toplam 44 bin koltuk kapasitesi bulunuyor. Stadyumda 207 adet de engelli pozisyonu bulunuyor.

Teknik Özellikleri

74 adet taraftar turnikesi, 20 adet VIP, Basın, Loca turnikesi ve 7 adet de engelli turnikesi bulunan statta, 84 adet tribün kapısı bulunurken, stadın 8 dakikada tamamen tahliye edilme imkanı bulunuyor. 644 araç ve 2 otobüslük kapalı otoparkı, 912 araç ve 254 otobüslük açık otoparkı bulunan projede toplam 100 bin 123 metrekare alan otoparklara ayrılmış durumda. Alanları 35 ile 190 metrekare arasında olan 72 adet locanın bulunduğu stadyumda 789 adet tuvalet ile 35 adet büfe bulunuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Projesi Ödül Aldı

Dünyada takımın sembolüyle projelendirilen ve timsah görünümünde olan stadyum, uluslararası alanda ses getirecek bir ödüle layık görüldü. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan 'Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)' Yarışmasında mimarisiyle ödüle layık görülen yeni stadyum, daha tamamlanmadan dünya gündemindeki yerini almış oldu.

Habertürk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
146
40
20
9
6
4
1