Görüş Bildir
Haberler
Burs Taahhütnamesi Nedir? KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Burs Taahhütnamesi Nedir? KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

Sunay Korkmaz
07.12.2020 - 13:05

KYK kredi başvuru sonuçları açıklandı. Ödeme almaya hak kazanan öğrenciler burs taahhütnamesi nedir, KYK kredisi iptal edilebilir mi? gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Burs Taahhütnamesi Nedir?

Burs Taahhütnamesi Nedir?

KYK bursu veya kredisini üstüne aldığını bildiren yazılı kâğıttır.

KYK burs başvurularının değerlendirme sonucunda kendilerine burs veya kredi tahsis edilen; 18 yaşından büyük öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak kendi e-devlet şifreleri ile, 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurumumuz linkine ulaşarak, anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile onaylayacaklardır.

15 yaşından küçük öğrenciler anne veya babaları, şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Kredi ve Yurtlar Kurumumu İl Müdürlüğüne belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile birlikte giderek, taahhütnamelerini Kurum personeli huzurunda onaylayacaklar, süresi içinde Genel Müdürlüğümüze ulaştıracaktır.

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

KYK Kredisi Nasıl İptal Edilir?

* Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) burs/kredisi alan öğrenciler www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu linkine tıklayarak burs/kredi iptal/ vazgeçti işlemini yapabilirsiniz.

* Kredi almaktan vazgeçenler, kredi borcunu, devam ettiği öğretim kurumunun normal öğrenim süresinin bitiminden 2 sene sonra başlamak üzere, kredi aldığı süre boyunca ve aylık taksitler şeklinde öder.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın