Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Mu Kredi Mi Nasıl Anlaşılır? Kredi İstemeyen Ne Yapmalı?

KYK Burs Mu Kredi Mi Nasıl Anlaşılır? Kredi İstemeyen Ne Yapmalı?

Sunay Korkmaz
07.12.2020 - 11:54

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK, kredi ve burs başvuru sonuçlarını öğrencilerin erişimine açtı. Kredi, geri ödemeli yardım anlamına gelirken burs karşılıksız yapılan ödeme anlamına geliyor. Sonuçları sorgulayan öğrenciler kredi mi burs mu aldıkları konusunda kafa karışıklığı yaşıyor. Ayrıca kredi başvurusu kabul edilmeyen bazı öğrenciler kredi almak istemiyor. Peki bu öğrenciler ne yapmalı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK Burs Mu Kredi Mi Nasıl Anlaşılır?

KYK Burs Mu Kredi Mi Nasıl Anlaşılır?

KYK bursu öğrenciye geri ödemesiz olarak verilir. Ancak KYK bursu çıkmayan ya da belli nedenlerle bursu kesilen ve kredi almaya başlayan kişiler, KYK kredisi aldıkları takdirde bu krediyi ileride ödemek durumunda kalırlar.

E Devlet üzerinden yapılan sorgulamalarda hak kazandığınız ödemeni burs mu kredi mi olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Sonuç ekranında ödemenin türü yazmaktadır.

Kredi İstemeyen Ne Yapmalı?

Kredi İstemeyen Ne Yapmalı?

Burs/kredi almak isteyen öğrenciler; kendilerine verilen süre içerisinde e-devlet şifreleri ile e-devlet sayfasından burs/kredi taahhütname onay işlemi yapacaklardır.

Sonuç ekranında tahsis edilen burs/kredi imkânından faydalanmak için e-devlet üzerinden taahhütname onayı yapılması zorunludur.

Öğrenim kredisi ve burs almak istemeyen öğrencilerin; herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Taahhütname onayı yapmayan öğrenci sisteme dahil olmayacağından ertesi yıl yeniden burs/kredi için başvurabilir.

KYK Hakkında

KYK Hakkında

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, 22 Ağustos 1961 tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın