Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs ve Kredi Sonuçları Nasıl Sorgulanır? (sonuc.gsb.gov.tr Burs Sonuçları Sayfası)

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Nasıl Sorgulanır? (sonuc.gsb.gov.tr Burs Sonuçları Sayfası)

Sunay Korkmaz
07.12.2020 - 11:46

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçları Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) öğrenebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

KYK Burs ve Kredi Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

* KYK burs başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet üzerinden KYK burs sorgulama sayfasına giriş yaparak burs ya da kredi durumunuzu öğrenebilirsiniz.

KYK Burs ve Kredi Sonucu Sorgulaması İçin Tıklayın...

* Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık 2020 tarihi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Ne Kadar?

KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Ne Kadar?

2020 yılında geçerli olan tutarlar lisans öğrencileri için aylık 550 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira, doktora öğrencileri için ise 1650 lira. 2021 yılı için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak ayında belirlenecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

Aşağıdakiler Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın