Görüş Bildir
Haberler
Bunun Şakası Yok! Bilimsel Olarak Hamile Olabileceğinizi Gösteren 14 Tuhaf Belirti

Bunun Şakası Yok! Bilimsel Olarak Hamile Olabileceğinizi Gösteren 14 Tuhaf Belirti

Fulin
17.03.2017 - 01:43

Hamilelik, genellikle regl döngüsünün gecikmesi ile fark edilen, bulantı ile hissedilen bir durum olsa da; aslında onlarca farklı belirtisi var. Google'a hangi sağlık sorununu yazarsanız yazın hamileliğe bağlayan hamiş hesapları çok da haksız değil. Bu tuhaf belirtileri okuyunca insan şüpheye düşüyor. Elbette bu sebepler tek başına hamileliği anlamak için yeterli değil. Ancak esas belirtilere eşlik ediyorsa bir test yaptırmanızda fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tıkalı bir burun.

Evet, tıkalı veya sürekli akan bir burun hamilelik belirtisi olabilir, çünkü ani değişen hormon seviyesi vücuttaki kan üretimini artırabilir ve bu da mukus yani sümük zarlarının şişmesine sebep olur. Hamilelik riniti denen bu rahatsızlık hamilelerin %30'unda görülür.

2. Sebepsizce terlemek.

Mevsim yaz değilse ve normalde pek terleyen biri değilseniz, bu terleme ve ateş basma işini ciddiye alabilirsiniz. Pek çok kadın menopoza girdiğini düşünürken aslında hamile olduğunu öğrenir. Hamileyken vücut ısınız yükselir ve metabolizmanız hızlanır. Normalde terlemeyen bölgeleriniz terlemeye başlayabilir.

3. Tükürük salgısının artması.

Hamileyken tükürük bezleri de tıpkı ter bezleri gibi biraz daha fazla çalışır. Uyandığınızda yastığınızı ıslak buluyorsanız bir sonraki aşama sabah bulantıları olabilir.

4. Meme uçlarının büyüyüp renginin koyulaşması.

Ne de olsa vücut kendini yeni bebeğe hazırlıyor. Bunun sebebi de hormonlar elbette. Bazı uzmanlar meme ucunun koyulaşma sebebinin bebeğin meme ucunu daha kolay bulabilmesi olduğunu söylüyor. Etkileyici, değil mi?

5. Ayakkabıların sıkması.

Ayakkabılarınız son zamanlarda sıkıyorsa ve bu durum sadece saatlerce giydikten sonra olmuyorsa bir durup düşünebilirsiniz. Hamileliğinde ayakları ve ayak bilekleri su toplamayan kadın yok gibi bir şey. Elbette sadece regl dönemi öncesi ödemi de olabilir. Dediğimiz gibi, bir düşünün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tuhaf rüyalar görmek.

Kadınların hamileyken tüm hisleri daha yoğun yaşadıkları bir gerçek. Rüyalar da buna dahil. Hamileler, rüyaları normalden daha net hatırlama yetisine de sahipler.

7. Uyku ihtiyacının artması.

Kadınlar olarak zaten her regl dönemi öncesi ekstra bir uyku ihtiyacımız oluyor. Hamilelikteki uyku ihtiyacı da buna çok benzediği için ikisinin birbirine karıştırılma riski yüksek.

8. Sürekli sıkışmak.

Evet, sürekli çişinizin gelmesi, bazen altınıza birkaç damla kaçırmak en önemli hamilelik belirtilerinnden. Tabii yalnızca üşütmüş de olabilirsiniz.

9. Evcil hayvanınızın size tuhaf davranmaya başlaması.

Kedi ve köpeklerin hormonların kokusunu aldığını duymuşsunuzdur. Onlar sizdeki değişimi sizden önce hissedebilirler. Eğer normalde size pek yüz vermeyen kediniz bir anda ilgi delisi olduysa veya bunun gibi alışılmadık bir durum görürseniz şüphelenmeye başlayabilirsiniz.

10. Yüzde renk farklılıkları oluşması.

Cilt tonu eşitsizliği dediğimiz bu durum artınca, yani yüzünüzde belirgin kahverengi lekeler oluşmaya başlayınca hamilelik ihtimalini düşünebilirsiniz. Melasma adı verilen bu rahatsızlık çoğunlukla kadınlarda görülür ve özellikle hamilelikte oluştuğu bilinmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mide ekşimesi.

Hamilelikte normalde sizi hiç rahatsız etmeyen bazı yiyecekler rahatsız edici olabilir. Hamile kadınların yarısından fazlası rahatsız edici mide ekşimesi yaşamakta ve buna bulantı ve bazen de kusma eşlik etmekte.

12. Koku hassasiyeti.

Hamilelikte duyuların normalden daha açık olmasının bir sonucu daha. Yıllardır kullandığınız parfümden, pişirdiğiniz yemekten, sürdüğünüz kremin belli belirsiz kokusundan rahatsız oluyorsanız, aklınızda bu ihtimal olsun.

13. Sık gaz çıkarmak.

Bu durumun sebebi bağırsakların hareketini sağlayan kasları kasan progesteron hormonu. Normalden fazla gaz çıkarma ihtiyacı hissediyorsanız sebebi yedikleriniz veya hamilelik olabilir.

14. Kolayca orgazma ulaşmak.

Pek çok kadın kolay orgazm olamamaktan yakınır. Siz de onlardan biriyseniz ve son dönemde işler aniden kolaylaştıysa sebebi sizi hassaslaştıran hamilelik olabilir. Göğüsler ve diğer hassas noktalarınızın duyarlılığı da bu dönemde artar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
164
115
58
51
49
44
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

1-6-7-13 hepsi bana uyuyor. Hamileyim, Teşekkürler kudretli Zeus. Sonunda hem baba hem anne oluyorum.

esocan

bende hamile olduğumu öğrendim. şuan gidip bebek bezi stoğu yapiciiğim

haylaz adam

neyse ki meme uçlarım büyüyüp rengi değişmedi :) bu yaşta doğuramazdım

Metin

Hamileyim :(