Görüş Bildir
Haberler
Bunları Yaparsanız Sinekler Size Yaklaşmayacak: Sivrisinek ve Karasineklerden Korunmanızı Sağlayacak Yöntemler

Bunları Yaparsanız Sinekler Size Yaklaşmayacak: Sivrisinek ve Karasineklerden Korunmanızı Sağlayacak Yöntemler

10.07.2022 - 12:02

Çetin kış günlerinin geride kalmasıyla 'Şükürler olsun, yaz geldi!' dediğinizi duyar gibiyiz. Sıcak hava, deniz, kum, güneş... Hepsi çok güzel ama başımızın belası olan sineklere ne yapacağız? Ses çıkarıp uykumuzu kaçırdıkları yetmiyormuş gibi bir de bizi ısıran sivrisineklere ve onların arkadaşları karasineklere çözüm olacak yöntemleri sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aman, evde su dolu kaplar bırakmayın!

Aman, evde su dolu kaplar bırakmayın!

Evinizdeki su dolu kaplar ile sivrisinek sayısı arasında pozitif yönlü ilişki var. Çünkü bataklık, göl kenarı, kedi ve köpeklerin su kapları gibi sulu alanlar; fosseptikler ve ağzı açık sular, karasinekler ve sivrisinekler için üreme ortamı. Küçük bir su birikintisinde yaklaşık 14 gün içerisinde üreyebilen sivrisinekleri evinize yaklaştırmamanın en kolay yolu; suları ağzı açık şekilde değil, şişelerin içinde saklamak. Pati dostlarınızın su kaplarını ise evin dış ortamdan en uzak köşesine yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu şekilde sineklerden kurtulabilirsiniz!

Yaz hayvanı oldukları, sevdikleri renklerden belli.

Yaz hayvanı oldukları, sevdikleri renklerden belli.

Sivrisinekler ve karasinekler, koyu rengi çok sever. Yani kendilerini koyu renklere daha yakın hisseden sinekler, bu renk tonlarını giyen kişilere daha sık tebelleş olur. Daha açık renkli kıyafetleri tercih etmek ise onları sizden uzak tutar. Siz siz olun, yaz aylarındayken siyahları atın üstünüzden! Hem güneş ışınlarını hem sinekleri üzerinize çeken koyu renklere yaz aylarında dolabınızda yer açmayın. Özellikle açık havaya çıkacağınız zaman ince pamuklu kıyafetlerden, keten pantolonlardan destek alabilirsiniz. İnce ve uzun kollu bluz tercih etmek de kollarınızı sineklere karşı korur.

Camlara sineklik şart.

Camlara sineklik şart.

Yaz aylarında camların ve balkon kapılarının sonuna kadar açık olmasını istiyorsunuz. Açıkçası haklısınız da ama bu durum sivrisineklere âdeta davetiye sunuyor. Neyse ki camlarınıza sineklik taktırarak onları gönül rahatlığıyla sonuna kadar açabilirsiniz. Böylece sivrisineklerin evinize girme ihtimalini en aza indirirsiniz. Tabii ki balkon kapılarına da kullanışlı sineklikler taktırabilirsiniz. Dış kapınız içinse yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tek yapmanız gereken, eve girip çıkarken hızlıca hareket etmek. Binanın içinde dolaşan sineklerden bu şekilde kurtulabilirsiniz.

Sivrisinekleri fesleğenle haklayın.

Sivrisinekleri fesleğenle haklayın.

Evde yetiştirilmesi en kolay bitkilerden biri olan fesleğen, güzel kokusu ile bizleri etkilese de sivrisinekler bizimle aynı görüşte değil. Sineklerin hiç hoşlanmadığı fesleğene evinizin çeşitli köşelerinde yer vererek sivrisinek kâbusundan biraz olsun uzaklaşabilirsiniz. Dilerseniz camlarınızın önünde de fesleğen yerleştirebilirsiniz. Şayet sineklik kullanamıyorsanız cam önlerine fesleğen koymak, sivrisineklerin içeriye girmesini önleyebilir.

O güzel parfümleriniz, tıpkı insanları çektiği gibi sivrisinekleri de size doğru çekiyor.

O güzel parfümleriniz, tıpkı insanları çektiği gibi sivrisinekleri de size doğru çekiyor.

Şekerli veya çiçekli parfümlerden çok hoşlanıyor olabilirsiniz. Özellikle yaz ayları geldiğinde şekerli ve çiçekli parfümler tarzınıza bambaşka bir hava katıyor. Fakat bu kokular sizin hoşunuza gittiği gibi sivrisineklerin de hoşuna gidiyor! Özellikle açık havada bu tarz ürünler kullandığınız takdirde sineklerin size akın ettiğini fark etmiş olabilirsiniz. Bu nedenden ötürü piknik gibi açık hava etkinliklerinde daha az koku sürmeye dikkat etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

C Vitamini ve sirkeyle sivrisinekleri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

C Vitamini ve sirkeyle sivrisinekleri kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Sivrisinekler, kokusu keskin olduğu için sirkeden pek hoşlanmazlar. Dolayısıyla yaşam alanlarınıza ağzı açık şekilde bir miktar sirke koymak, sivrisinekleri uzak tutabilir. Bununla beraber sivrisinekler C vitamini içeren besinlerden de pek haz etmezler. Portakal, limon ve biber gibi yoğun C vitamini içeren besinlerden rahatsız olan sivrisinekleri; bu gıdaları tüketerek de kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Yaz aylarının şifresi: Duş, duş, duş.

Yaz aylarının şifresi: Duş, duş, duş.

Yaz aylarının en çekilmez sorunu tabii ki terleme. Üstelik bu probleme çözüm bulmak da bir hayli zor. Terlemenin kötü koku yayması ve kıyafetlerimizde oluşturduğu iz yetmezmiş gibi bir de sivrisinekleri bize çekmesi yok mu? İşte, bu belki de terlemenin en acı yüzü! Nemli ortamları seven sivrisinekler, vücut kokumuzu alınca koşarak bize ulaşıyorlar. Ter ve ayak kokusu başta olmak üzere vücut kokularını alınca uçarak gelen sivrisineklerden kurtulmanın yolu ise sık sık duş almaktan geçiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
9
5
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
d.topal

Vücudunuz için Kendi sinek ilacınızı yapabilirsiniz limon kolonyasına bir kaç tane kuru karanfil atın bir gün bekletip fısfısla vücudunuza sıkın sivri sinekl... Devamını Gör