Görüş Bildir
Haberler
Bülent Arınç: 'Her Devrin Adamı Omurgasızlardan Korkmam'

Bülent Arınç: 'Her Devrin Adamı Omurgasızlardan Korkmam'

Batuhan
21.10.2021 - 10:16

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bir televizyon programında anlattığı fıkranın ardından gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. Sezai Karakoç’un, 'Anlamak masraflı iştir; emek, gayret samimiyet ister. Yanlış anlamak kolaydır oysa. Biraz kötü niyet biraz da cahillik yeter” ifadelerine atıf yapan Arınç, “Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelâmını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konya'da yerel yayın yapan Kanal 42'deki bir programa katılan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaşadığı diyalogları anlatması istenince, 'Beni kodese mi tıkacaksınız?' diyerek bir fıkra anlatmıştı.  AK Partili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından Arınç'a, “Muhtereme diyorum ki; liderine güvenmiyorsan, konuşunca kodese tıkacağını düşünüyorsan AK Parti’de niye duruyor?” ifadeleriyle tepki göstermişti.

Yaptığı açıklamaların “kasıtlı olarak” çarpıtıldığını belirten Arınç, sözlerine ilişkin olarak Twitter'daki paylaşımında şunları söyledi:

“AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yok”

'Fıkradaki mizah unsurunu çarpıtarak benim güncel siyaset hakkında konuşmaktan imtina ettiğimi düşünen bazıları beni korkaklıkla suçlamışlar. Çeşitli mecralarda yaptığım siyasi yorum, eleştiri hatta en doğal konuşmaları bile gündem olan biri olarak doğruyu söyleyen, ciddiyet ve vicdan sahibi biri olarak bilinmek benim için yeterlidir.

Son 10 yılda gördüğüm bir manzara var. Televizyonlarda ve gazetelerde boy gösteren kıymeti kendinden menkul sözde siyasetçi ve gazeteciler türedi. Bazı medya patronları rahatsız oldukları gazetecileri kendi gazetelerinde işe alıyor, onları kullanıyorlar. Bir kısım siyasetçiler de şerrinden çekindikleri isimleri başını ağrıtacak endişesiyle kendi çevrelerinde tutuyorlar. Bunun örneklerini her zaman görmek mümkün. Her devrin adamı ve her devrin kalıbına girme becerisini gösteren omurgasızlardan korkmam. Yetersiz nitelikleri sebebiyle siyasette ve toplumun gönlünde yer edemeyen bazılarının ismim üzerinden polemik yaratarak birilerine veya bazı makamlara yaranma çabası, beni doğru bildiklerimi ifade etmekten alıkoymaz. Birileri tarafından maaşa bağlanan siyasetçi tiplerden olmadığım gibi kalemini ve kelâmını para için satan bukalemun tiplerden de olmadım.

Program içerisinden kamuoyunun dikkatini çeken diğer bir ifade ise 'CHP'nin oyları artıyor' cümlesi. CHP'nin oyları artıyor demek bir hüküm cümlesi değildir, bir tespittir. Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu dönemi CHP'sini laiklik, laikçilik ve Kemalizm kavramları üzerinden mukayese ettim. Günümüz CHP'sindeki dine saygılı ve özgürlükçü laiklik anlayışının Baykal CHP'sinden farklı olduğunu ve bu durumun halk ile CHP arasındaki buzları eritmeye başladığına işaret ettim. Bu tespitte AK Partililerin gocunmasını gerektirecek bir durum yoktur. Bu CHP'ye ait bir tespittir ve bunu CHP'liler pek tabii tartışabilir. Bir kısım 'Hayır biz değişmedik' derken diğer bir kısım bu tespiti haklı bulabilir. Bu tespitin doğruluğu; oyların arttığı ya da azaldığı konusu ise kamuoyu araştırmacılarının gündemidir. Benim sade ve anlaşılır açıklamalarımda AK Parti'nin ya da başka bir partinin oylarının düştüğüne dair bir ifade yok. Ancak buradan bu anlamı çıkarabilme başarısını göstererek akıl ve izan dışı cümleler sarf edenlere de değer vermiyorum.'

Neler yaşanmıştı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
carmenta1

Bülent Arınç: 'Her Devrin Adamı Omurgasızlardan Korkmam' dedi omurgasını aldırmış olan..