Görüş Bildir
Haberler
Bulaşık Makinesinden Memnun Olmayanlar Dikkat, Bu Temizlik Yöntemleriyle Makineniz İlk Günkü Hâline Dönecek

Bulaşık Makinesinden Memnun Olmayanlar Dikkat, Bu Temizlik Yöntemleriyle Makineniz İlk Günkü Hâline Dönecek

16.04.2022 - 07:30

Evde en çok işe yarayan beyaz eşyalardan biri hiç kuşkusuz bulaşık makinesi. Yemek sonrasında bizi bulaşık yıkama zahmetinden kurtaran bulaşık makinelerinin tek eksiği ise kendi kendini temizleyemiyor olması! Bu nedenle bulaşık makinesini düzenli olarak sizin temizlemeniz gerekir. Aksi takdirde makinenizin performansı zamanla düşer ve kullanım ömrü azalır. 'Peki, bulaşık makinesini nasıl temizleyeceğim?' diye merak ediyor olabilirsiniz. Öyleyse gelin, size bulaşık makinenizden tam performans almak için uygulayabileceğiniz temizlik yöntemlerini anlatalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sirke ve karbonat ile pırıl pırıl bir bulaşık makinesi

1. Sirke ve karbonat ile pırıl pırıl bir bulaşık makinesi

Temizlik yapmadan önce bulaşık makinesinin içinde, alt yüzeyde bulunan süzgeci sökerek yemek artığı var mı diye bakmalısınız. Daha sonra geniş bir kase içerisine sirke koyun. Şimdi bu kaseyi bulaşık makinesinin altına yerleştirin ve makineyi en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Sirke makinenin her yerine ulaşarak pislikleri ve kireçleri temizler. Yıkama bitince makinenin kapağını açın ve beyaz eşyayı soğumaya bırakın. Makine soğuduktan sonra alt rafı çıkarın, makinenin alt yüzeyine karbonat serpiştirin ve ürünü tekrar en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Şimdi makineniz tertemiz oldu!

2. Arap sabunu ile mis gibi temizlik

2. Arap sabunu ile mis gibi temizlik

Bulaşık makinesini Arap sabunu ile yıkamak da etkili yöntemlerden biri. Bu amaçla makinenin içini boşaltmanıza dahi gerek yok. Makinenizin iç yüzeyini Arap sabunu sürdüğünüz bir bezle güzelce silin. Sonrasında nemli bir bezle tekrar silmeniz yeterli olacak. Artık kötü kokulardan arınmış temiz bir makineye sahipsiniz.

3. Her derde deva: limon ve sirke

3. Her derde deva: limon ve sirke

Limon ve sirke beraber kullanıldığında en iyi temizleyicilerden biri hâline geliyor. Sirkenin gücü ve limonun kokusuyla hem etkili bir temizlik yapmak hem güzel kokan bir makineye sahip olmak mümkün. Bunun için homojen bir şekilde karıştırdığınız bu ikiliyi makinenin içerisine yavaşça boşaltın. Daha sonra makineyi en yüksek sıcaklıkta çalıştırın. Bulaşık makinesi durduğunda ne kadar temiz olduğunu görünce çok şaşıracaksınız.

4. Limon tuzu kullanın.

4. Limon tuzu kullanın.

Limon tuzu oldukça asidik bir madde. Bu sayede kirleri söküp atan limon tuzunu kullanarak etkili bir temizlik yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle 2 kaşık limon tuzu ve 2 bardak beyaz sirkeyi bir kap içerisinde karıştırın. Daha sonra kabı makinenin içine yerleştirin ya da karışımı dökün. Bulaşık makinesini yüksek sıcaklıkta çalıştırdıktan sonra bu kullanışlı beyaz eşyanın temizlendiğini göreceksiniz. Sirke ve limon tuzunun kirece karşı etkili olması da makinenin performansının artmasına katkı sağlayacak.

5. Bulaşık makinesinin filtresini temizleyin.

5. Bulaşık makinesinin filtresini temizleyin.

Bulaşık makinesinin filtresini düzenli olarak temizlemek, makinenin ömrünü uzatıyor ve bulaşıkların daha iyi temizlenmesini sağlıyor. Bulaşık makinesi filtresi, büyük parçaların gider borusunu tıkamasını önlüyor. Yani gidere ulaşan su, önce buradan geçiyor. Filtreyi temizlemek için makinenin en alt kısmındaki parçayı kolaylıkla çıkarın. Filtreyi sıcak su ile temizledikten sonra çıkardığınız yönün tersine çevirerek takın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deterjan gözünü hiç temizlediniz mi?

6. Deterjan gözünü hiç temizlediniz mi?

Bulaşık makinesi deterjan gözü genellikle pek çok kişinin temizlemeyi unuttuğu yerler arasında bulunuyor. Oysa burada kalan deterjanlar daha sonra kötü kokuya sebep olduğu gibi makinenin performansını da düşürüyor. Neyse ki deterjan gözünü temizlemek çok kolay. Bunun için sıcak su yardımı ile deterjan gözünü temizleyin. Sıcak su tortulaşmış deterjanın çözünmesini sağlar. Dilerseniz temizlik için sirkeli bir bez de kullanabilirsiniz.

7. Pervane temizliği de çok önemli

7. Pervane temizliği de çok önemli

Bulaşık makinesi çalışırken sıcak ve tazyikli suyu pervaneler yardımı ile bulaşıkların üzerine püskürtüyor. Bu sırada birçok yemek artığı pervanelerin gözeneklerine denk gelerek tıkanmasına yol açabiliyor. Bunu önlemek için dönem dönem pervanelerin temizlenmesi gerekiyor. Pervaneleri bulaşık makinesi kullanım kılavuzunda tarif edildiği şekilde sökün. Daha sonra sıcak su, diş fırçası ve karbonat yardımı ile temizleyin.

8. Dış temizliği unutmamak lazım.

8. Dış temizliği unutmamak lazım.

Bulaşık makinelerinin dış temizliğini yapmak da çok önemli. Genellikle tezgah altına konumlandırılan makineler, zaman içinde hem kirlenir hem tozlanır. Bunun önüne geçmek için bulaşık makinesini nemli bir bez yardımı ile temizleyin. İşte, bu kadar basit!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
3
3
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın