Görüş Bildir
Haberler
Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan'da Allah'a Sığınmak İçin Okunacak Nas Suresi ve Faziletleri

Bugün Ramazanın Kaçıncı Günü? Günün Duası: Ramazan'da Allah'a Sığınmak İçin Okunacak Nas Suresi ve Faziletleri

Yılın özlemle beklenen, en hayırlı ayıdır Ramazan. Bu yıl da Ramazan'a kavuşmanın heyecanını yaşayan Müslümanlar, bugün Ramazanın on altıncı gününü yaşıyorlar. Bin aydan daha hayırlı Ramazan'ı ibadetler ve dualar ile geçirmeye özen gösteren Müslümanlar, nefislerine hakim olarak başta oruç ibadeti olmak üzere tüm ibadetlerini en doğru şekilde yerine getirmeye özen gösteriyorlar. Şeytanın şerrinden ve tüm kötülüklerden korunmak için ise nas suresini okumayı tercih ediyorlar. Ramazan ayı boyunca, faziletleri saymakla bitmeyen nas suresini okumak çok önemlidir. Peki, Ramazanda Nas Suresi okumanın önemi nedir? Nas suresinin faziletleri nelerdir? Nas suresinin okunuşu ve Türkçe meali nedir? 

İşte, Ramazanda okunacak dualardan: Nas Suresi

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Ramazanın Kaçıncı Günü: Bugün Orucun Kaçıncı Günü?

Bu yıl on bir ayın sultanı Ramazan ayının ilk günü 23 Mart Perşembe gününe denk geldi. Bugün, yani 7 Nisan Cuma günü ise Ramazanın on altıncı günü. Ramazan ayı boyunca nefsine hakim olmaya, kötülükten uzaklaşmaya ve ibadetlerini en doğru şekilde yerine getirmeye özen gösteren Müslümanlar, günlerini dua ve ibadet ile geçirmeye çalışıyorlar. Sık sık dua ediyor, tüm yarattıklarının şerrinden Allah'a sığınıyorlar. 

Kur'an-ı Kerim'de yer alan 114. sure olan ve 6 ayetten oluşan nas suresini de her fırsatta okumaya özen gösteriyorlar. Zira faziletleri saymakla bitmeyecek nas suresi kişiyi şeytan, cin ve tüm kötülüklerden korur. Peki, Ramazanda okunacak nas suresinin okunuşu ve anlamı nedir? 

İşte, nas suresi ile ilgili detaylar

Ramazanda Nas Suresi Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Ramazanda Nas Suresi Okumanın Önemi ve Faziletleri Nelerdir?

Mekkede indirilmiş olan Nas suresi, Kur'an-ı Kerim'in 114. suresidir. Nas kelimesi 'insanlar ' anlamına gelmektedir. Kur'an-ı Kerim by sure ile sonra ermektedir çünkü Mushaf tertibine göre 114, nüzul sırasında göre 21. suredir. 

Nas suresinin ele aldığı tek konu şeytanın şerrinden yaradana sığınmaktır. Nas suresinin en önemli fazileti; insanın ruhuna ve kabine olumsuz tesir eden, kişinin iç aleminde vesvese ve şüphe oluşturabilen cin ve insan şeytanlarından Allah'a sığınmaktır. Ramazan ayında şeytanın şerrinden uzaklaşmak, nefsine hakim olmak ve kötülüklerden kaçınmak için Nas suresi okumak çok faydalıdır. 

Nas suresi okuyarak Allah'a sığınmak kişiye kaygı ve endişe durumundan uzaklaştırır, kalbine ferahlık verir. Gece ya da gündüz fark etmeksizin okunabilecek bu dua gözle görünmeyen varlıklardan korunmamızı sağlar. Kalpte vesvese, kötülükten korku ve endişe halinde telkin verir ve korur.

Nas Suresinin Okunuşu ve Anlamı

Nas Suresinin Okunuşu ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Kul e'uzu birabbinnas.

Melikinnas.

İlahinnas.

Min şerrilvesvasil hannas.

Ellezi yuvesvisu fi sudurinnas.

Minelcinneti vennas.

Nas Suresinin Meali

Rahman ve Rahim olan Allah'ın ismiyle.

De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,

İnsanların hükümdarına,

İnsanların ilahına,

O sinsi vesvesecinin şerrinden.

O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.

Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın