Görüş Bildir
Haberler
Bugün Kandil mi, Ne Kandili? Mevlid Kandili'nde Ne Yapılır?

Bugün Kandil mi, Ne Kandili? Mevlid Kandili'nde Ne Yapılır?

26 Eylül Salı günü itibarıyla 'Bugün kandil mi?' sorusu araştırılmaya başlandı. Müslüman alemi 2023 yılının son kandilini bugün idrak edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre yılın son kandili Rebiülevvel ayının on ikinci gününe denk geliyor.Bugün Mevlid Kandili müslümanlarca ibadetlerle ve dualarla idrak edilecek.

Peki Mevlid Kandilinde ne yapılır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün Kandil mi?

Bugün Kandil mi?

26 Eylül Salı günü itibarıyla müslümanlar 'Bugün Mevlid kandili mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre 26 Eylül Salı günü Mevlid Kandili idrak ediliyor. Mevlid-i Nebi, bu gece yapılan ibadetlerle kutlanacak.

Mevlid Kandilinde Ne Oldu, Önemi Nedir?

Mevlid Kandilinde Ne Oldu, Önemi Nedir?

Mevlid kelime anlamı olarak doğum zamanı, doğulan yer anlamı taşır. İslam aleminin son peygamberi Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi Mevlid Kandili olarak adlandırılmıştır.

Rebiyülevvel ayının 12. gününe denk gelen Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasındadır. 

Mevlid Kandilinde özellikle Hz. Muhammed'i anmak için dualar okunur, ibadetler edilir, tören düzenlenir. Mevlid Kandilinde ayrıca bu merasimde okunmak üzere yazılan 'Mevlid' seslendirilir.

Mevlid Kandili'nde Neler Yapılır?

Mevlid Kandili'nde Neler Yapılır?

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi olan bu gecede, Peygamber Efendimiz'e salât ü selâmlar getirilmesi önemlidir. Peygamberimizin şefaatini ümit edip ümmetinden olma şuuru idrak edilmelidir. 

  • Mevlid kandilinde “Es-salatü ve’s-selamü aleyke ya Resûlellah” veya 'Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed' diyerek salavatlar getirilmelidir. 

  • Mevlid kandili gecesinde veya bir öncki gece oruç ibadeti yerine getirilebilir.

  • Kur'an-ı Kerim okunmalı, okunanlar dinlenmelidir. Kelamullah’a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmelidir.

  • Dini gülerde samimi olarak tövbe edilmeli, bütün günahlardan uzaklaşılmalıdır. Diğer kutlu zamanlar gibi Mevlid gecesi de, bir bağışlanma, aklanma gecesi olarak geçirilmelidir.

  • Kaza veya nafile namazlar kılınmalı, birey kendisini ibadete yönlendirmelidir. Camilerde düzenlenen programlara katılabilir, namazları toplu bir şekilde idrak edilebilir.

Mevlid Kandilinde Oruç Tutulur mu?

Mevlid Kandilinde Oruç Tutulur mu?

Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir dini bilgi yoktur. Ancak kandil gecelerinde veya arifesinde birçok kişi oruç ibadetini yerine getirmek ister.

Öte yandan Mevlid Kandili ibadetlerle geçirilmeli özellikle de Hz. Muhammed'in hayatı okunup idrak edilmeye çalışılmalıdır. Mevlid Kandili ibadetlerle, dualarla, zikirlerle geçirilmelidir. Yapılacak her ibadetin sevap olduğu düşünülebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın