Görüş Bildir
Haberler
Bugün Dünya Emoji Günü: Peki Neden 17 Temmuz?

Bugün Dünya Emoji Günü: Peki Neden 17 Temmuz?

Emre Ordu
17.07.2019 - 22:04 Son Güncelleme: 18.07.2019 - 00:36

Bugün 17 Temmuz Dünya Emoji Günü. Peki mesajlarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alan emojiler için neden bu tarih seçildi, bu görsellerin fikir babası kim? 

Gelin soruların yanıtına birlikte bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gülen yüzden şaşkın bir ifadeye, hayaletten pizzaya kadar 3 bin görselden oluşan, başlı başına yeni bir dil oldu emojiler. Hem de evrensel bir dil.

Google ve Apple Dünya Emoji Günü'nde, ilerleyen dönemlerde işletim sistemlerine eklenecek olan emojileri duyurdular.

Engellilere ilişkin emojiler geliyor

Engellilere ilişkin emojiler geliyor

Buna göre ilerleyen dönemlerde, 60'tan fazla yeni emoji hayatımıza girecek. Dünya Emoji Günü'nde yayımlanan emojilerin odağında 'engelli bireyler' bulunuyor.

Yakında gelecek olan emoji tasarımları arasında, 'rehber köpek, bastonla yürüyen kadın ve erkek, tekerlekli sandalyede kadın ve erkek gibi bulunuyor. Bu yeni emojiler ile engelli birey farkındalığının ortaya konulması hedefleniyor.

Neden 17 Temmuz?

Neden 17 Temmuz?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in aktardığı bilgiye göre, Dünya Emoji Günü 2014 yılından bu yana her yıl 17 Temmuz tarihinde kutlanıyor. Dünya Emoji Günü'nün 17 Temmuz'da kutlanmasının sebebi ise, iPhone ve android telefonların emoji kısmında 'takvimi' temsil eden emojide 17 Temmuz tarihi bulunuyor.

Emojilerin fikir babası kim?

Emojilerin fikir babası kim?

Japon arayüz tasarımcısı Shigetaka Kurita'nın NTT DoCoMo şirketi için 1999 yılında tasarladığı 12x12 piksel boyutundaki görseller evrensel dijital dilin temelini attı. Kurita'nın manga sanatı, sokak levhaları ve Çince karakterlerden esinlenerek yarattığı emojiler, mesajlaşmalardaki karakter kısıtlamasına da çözüm oldu.

'Gülen yüz'ün geçmişi yarım asırdan fazla

'Gülen yüz'ün geçmişi yarım asırdan fazla

Dijital platformlardaki emojilerin mimarı Kurita olsa dahi, bugünkü kullandığımız görsellerin en bilindik olanı 'Gülen Yüz'ün geçmişi 1960'lara dayanıyor.

Bir Amerikan şirketin, çalışanlarının motivasyonunu yükseltmek için kapısını çaldığı ressam Harvey Ball tanıştırdı bizi Gülen Yüz ile.

Ball'un 1963'te 45 dolar karşılığında tasarladığı görsel kısa sürede dünya genelinde her alanda karşımıza çıkar oldu.Görselin © haklarını alıp markalaştıran Fransız Franklin Loufrani, Gülen Yüz'ün müzikten modaya her alanda kullanılmasını sağladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
32
24
7
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Ç

Her cümlemin sonuna emoji bırakmazsam derdimi anlatamıyor gibi hissediyorum. Neyse iyi ki varsın emojijiji 🤣

Ördekkaç

Bilgi, bilgidir.

WantonNovelSMYRNA

Kimsenin dikkatini çekmemiş ama, editör haberi taaa gün biterken yapmış. Anca mı fakettin be birader? Haber i geç vermişsin. Haberciysen güne erken başlayac... Devamını Gör