Görüş Bildir
Haberler
Bu Yılki Gotham Ödüllerinin Merakla Beklenen Adayları Nihayet Belli Oldu

Bu Yılki Gotham Ödüllerinin Merakla Beklenen Adayları Nihayet Belli Oldu

Dudak ısırtıcı heyecanın adresi Gotham Ödülleri, bağımsız sinemanın kalbinin attığı yer olan New York'ta sinema sektörünün en parlak isimlerini bir araya getiriyor. Adaylar nihayet belli oldu ve kırmızı halının en prestijli isimleri, yılın en iyi bağımsız yapımları için nefeslerini tutuyor. Sinemaseverler, Gotham Ödüllerinin büyüleyici atmosferinde hangi yapımların ve isimlerin ödül alacağını merakla bekliyor. Peki biz bu filmleri ne zaman ve nerede izleyebiliriz? Detaylar içerikte. 👇

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler, IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Boy and The Heron

1. The Boy and The Heron

IMDb: 7.6 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 27 Ekim - Sinemalar 

Özet: İkinci Dünya Savaşı sürerken, annesinin trajik ölümüyle sarsılan genç Mahito, Tokyo'dan, çocuğun annesine çarpıcı bir benzerlik gösteren yeni üvey annesi Natsuko'nun sakin kırsal evine taşınır. Alışmaya çalışırken, bu tuhaf yeni dünya, Mahito'nun kafasını karıştıran ve onu 'uzun zamandır beklenen kişi' olarak adlandıran inatçı bir gri balıkçılın ortaya çıkmasıyla daha da tuhaflaşır. 

Oyuncular: Soma Santoki, Masaki Suda, Takuya Kimura 

Yönetmen: Hayao Miyazaki

2. Anatomy of a Fall

2. Anatomy of a Fall

IMDb: 7.8 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 3 Kasım - Sinemalar 

Özet: Kocası Samuel gözlerden uzak dağ evlerinin altındaki karda gizemli bir şekilde ölü bulunduğunda, polis Samuel'in düşüp düşmediğini ya da itilip itilmediğini sorgulamaya başlayınca Sandra baş şüpheli haline gelir. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner 

Yönetmen: Justine Triet

3. Nyad

3. Nyad

IMDb: 7.2 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 3 Kasım - Netflix 

Özet: Sporcu Diana Nyad'ın 60 yaşında, en yakın arkadaşı ve koçunun yardımıyla, hayatı boyunca hayalini kurduğu Küba'dan Florida'ya 110 millik açık okyanus yüzüşünü gerçekleştirmeye karar vermesinin olağanüstü gerçek hikâyesi. 

Oyuncular: Jodie Foster, Annette Bening, Rhys Ifans 

Yönetmenler: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

4. The Killer

4. The Killer

IMDb: 7.4 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 10 Kasım - Netflix 

Özet: Ölümcül bir kazanın ardından bir suikastçı, kişisel olmadığında ısrar ettiği uluslararası bir insan avında işverenleriyle ve kendisiyle savaşır. 

Oyuncular: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell 

Yönetmen: David Fincher

5. Stamped from the Beginning

5. Stamped from the Beginning

IMDb: 7.8 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 15 Kasım - Netflix 

Özet: Film, günümüz toplumunu anlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ırkçı kavramların köklerini ve gelişimini takip ediyor. 

Oyuncular: Angela Davis, Ibram X. Kendi, Julian Joseph 

Yönetmen: Roger Ross Williams

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Rustin

6. Rustin

IMDb: 6.3 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 17 Kasım - Netflix 

Özet: Eşcinsel sivil haklar aktivisti Bayard Rustin, Martin Luther King Jr. ve diğerlerinin 1963 Washington Yürüyüşü'nü organize etmelerine yardımcı olur. 

Oyuncular: Colman Domingo, Chris Rock, Glynn Turman 

Yönetmen: George C. Wolfe

7. Maestro

7. Maestro

IMDb: 7.0 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 22 Kasım - Netflix 

Özet: Film, Amerika'nın ilk yerli doğumlu, dünyaca ünlü orkestra şefi olarak ün kazanan Leonard Bernstein'ın eşsiz karizması ve müziğe olan tutkusunun bir portresini anlatıyor. Filmde ayrıca, Bernstein ve Felicia Montealegre'nin 1946'da bir partide tanışmalarından başlayarak iki nişanlılık, 25 yıllık bir evlilik ve üç çocukla devam eden 30 yılı aşkının karmaşık hikâyesini de anlatacak. 

Oyuncular: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Matt Bomer 

Yönetmen: Bradley Cooper

8. Napoleon

8. Napoleon

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 24 Kasım - Sinemalar 

Özet: Fransız askeri liderinin kökenlerine ve imparatorluğa hızlı, acımasız tırmanışına, Napolyon'un karısı ve tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, uçucu ilişkisinin prizmasından bakıldığında kişisel bir bakış. 

Oyuncular: Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Joaquin Phoenix 

Yönetmen: Ridley Scott

9. American Symphony

9. American Symphony

IMDb: 8.1 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 29 Kasım - Netflix 

Özet: 2022 Jon Batiste için büyülü K bir yıl olmaya hazırlanıyordu: SOUL film müziğiyle Oscar kazanmıştı; Late Night with Stephen Colbert'in grup lideri olarak harika bir gece konserine çıkmıştı ve We Are albümündeki 'Freedom' şarkısı listelerin zirvesinde yer alıyordu. Ve Batiste, Carnegie Hall'da prömiyeri yapılması planlanan bölgesel sesler ve derin tarihi temaların bir araya getirildiği en iddialı çalışmasına başlıyordu. Ama sonra, yıkıcı bir haber aldı: ortağı yazar Suleika Jaouad'ın lösemi hastalığı nüksetmişti. 

Oyuncular: Jon Batiste, Suleika Jaouad 

Yönetmen: Matthew Heineman

10. Wish

10. Wish

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 1 Aralık - Sinemalar 

Özet: Keskin bir zekaya ve sevdiklerine büyük bir bağlılığa sahip 17 yaşındaki Asha, her dileğin gerçekleşebileceği bir krallık olan Rosas'ta yaşar. Bir çaresizlik anında, yıldızlara bir dilek tutar ve buna kozmik bir güç tarafından yanıt verilir; Star adı verilen sonsuz enerjiye sahip küçük bir top. Star ve Asha birlikte en büyük düşmanla yüzleşir ve kararlı bir kişinin arzusunun yıldızların büyüsüyle birleştiğinde harikalar yaratabileceğini kanıtlar. 

Oyuncular: Evan Peters, Chris Pine, Ariana DeBose 

Yönetmenler: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Past Lives

11. Past Lives

IMDb: 8.0 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 8 Aralık - Sinemalar 

Özet: Birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesi Güney Kore'den göç edince ayrılmak zorunda kalır. Yirmi yıl sonra, kader ve aşk kavramlarıyla ve hayatı oluşturan seçimlerle yüzleşirken, önemli bir hafta boyunca New York'ta yeniden bir araya gelirler. 

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro 

Yönetmen: Celine Song

12. May December

12. May December

IMDb: 7.4 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 15 Aralık - Sinemalar 

Özet: Film, popüler TV oyuncusu Elizabeth ile bir filmde hayatını canlandıracağı Gracie üzerinden ilerliyor. Elizabeth'in, hayatını gözlemlemek için binlerce kilometre aşarak Georgia eyaletine geldiği Gracie ve genç eşi Joe, zamanında tüm ülkeyi ayağa kaldıran bir skandala yol açmışlardır. Şimdiyse, aradan yirmi yıl geçtikten sonra, evlilikleri Elizabeth'in ısrarlı sorularıyla sarsılır. 

Oyuncular: Natalie Portman, Chris Tenzis, Charles Melton 

Yönetmen: Todd Haynes

13. Chicken Run: Dawn of the Nugget

13. Chicken Run: Dawn of the Nugget

IMDb: 8.1 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 15 Aralık - Netflix 

Özet: Tweedy'nin çiftliğinden cesur ve riskli bir şekilde kaçmayı başaran Ginger, ideal yerini keşfetmiştir: tüm sürünün insanlardan herhangi bir risk almadan uyum içinde yaşayabileceği cennet gibi bir ada kuşu sığınağı. Ginger ve Rocky'nin yeni kızları Molly'nin gelişiyle, Ginger'ın peri masalı sonu nihayet gerçekleşmiş gibi görünür. Ancak tüm tavuk nüfusu şimdi anakarada tehditkâr ve yeni bir tehlikeyle karşı karşıyadır. Özgürlüklerini tehlikeye atmak pahasına da olsa korumaya kararlı olan Ginger ve ekibi içeri girmeye kararlıdır. 

Oyuncular: Thandiwe Newton, Zachary Levi, Bella Ramsey 

Yönetmen: Sam Fell

14. Ferrari

14. Ferrari

IMDb: 6.8 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 22 Aralık - Sinemalar 

Özet: Ailesi, yüksek güçlü İtalyan spor otomobil fikrini yeniden tanımlayan ve Formula 1 yarış konseptini pratik olarak ortaya çıkaran otomotiv kralı Enzo Ferrari'nin biyografik filmi. 

Oyuncular: Shailene Woodley, Adam Driver, Sarah Gadon 

Yönetmen: Michael Mann

15. Society of the Snow

15. Society of the Snow

IMDb: 7.8 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 4 Ocak - Netflix 

Özet: 13 Ekim 1972'de, bir rugby takımını Şili'ye götürmek üzere kiralanan 571 sefer sayılı Uruguay Hava Kuvvetleri uçağı And Dağları'nın kalbindeki bir buzula düşer. 

Oyuncular: Enzo Vogrincic, Esteban Bigliardi, Simon Hempe 

Yönetmen: J.A. Bayona

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Color Purple

16. The Color Purple

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 26 Ocak - Sinemalar 

Özet: Alice Walker'ın 1900'lerin başında güneyde yaşayan Afro-Amerikan bir kadının hayatı boyunca verdiği mücadeleleri konu alan romanının müzikal uyarlaması. Aralarında kopmaz bir bağ olan üç kadının sıra dışı kardeşliğini anlatıyor. 

Oyuncular: Halle Bailey, Taraji P. Henson, Colman Domingo 

Yönetmen: Blitz Bazawule

17. The Teachers' Lounge

17. The Teachers' Lounge

IMDb: 7.7 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 2 Şubat - Sinemalar 

Özet: Öğrencilerinden biri hırsızlık yaptığından şüphelenince, öğretmen Carla Nowak olayın aslını öğrenmeye karar verir. İdealleri ve okul sistemi arasında sıkışıp kalan öğretmenin eylemlerinin sonuçları onu yıkmakla tehdit eder. 

Oyuncular: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau 

Yönetmen: İlker Çatak

18. Poor Things

18. Poor Things

IMDb: 8.5 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 9 Şubat - Sinemalar 

Özet: Zavallılar, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır 

Oyuncular: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe 

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

19. The Zone of Interest

19. The Zone of Interest

IMDb: 8.1 

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 16 Şubat - Sinemalar 

Özet: Auschwitz kumandanı Rudolf Höss, eşi Hedwig, çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat sürmektedir. Öyle ki, ölüm kampının duvarına bakan muhteşem evleri tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis'in aynı adlı romanından uyarlanan bu çarpıcı film çiçekli, geniş bahçeleri, seraları ve havuzlarında keyif süren Höss ailesinin başlarına ölüm külleri serpilirken süregiden sıradan gündelik yaşamını gözlemliyor. 

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam 

Yönetmen: Jonathan Glazer

20. Bob Marley: One Love

20. Bob Marley: One Love

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 16 Şubat - Sinemalar 

Özet: Sevgi ve birlik mesajıyla nesillere ilham veren bir ikonun hayatını ve müziğini kutluyor. Bob Marley'in zorlukların üstesinden geldiği güçlü hikayesini ve devrim niteliğindeki müziğinin ardındaki yolculuğu keşfedin. 

Oyuncular: Kingsley Ben-Adir, James Norton, Lashana Lynch 

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Iron Claw

21. The Iron Claw

Yayınlanacağı Tarih ve Platform: 1 Mart - Sinemalar 

Özet: 1980'lerin başında profesyonel güreşin yoğun rekabetçi dünyasında tarih yazan ayrılmaz Von Erich kardeşlerin gerçek hikayesi. Trajedi ve zaferle, otoriter babaları ve koçlarının gölgesi altında, kardeşler sporun en büyük sahnesinde hayattan daha büyük bir ölümsüzlük arıyorlar. 

Oyuncular: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson 

Yönetmen: Sean Durkin

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın