Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz Tatil Planınızda Cennet Datça Varsa Kesinlikle Gitmeniz Gereken 13 Mekan

Bu Yaz Tatil Planınızda Cennet Datça Varsa Kesinlikle Gitmeniz Gereken 13 Mekan

Datça şüphesiz ki ülkemizin en güzel yerlerinden bir tanesi. Son yıllarda özellikle tatil yapmak için oldukça fazla tercih ediliyor. Doğal güzelliğini bizim anlatmamıza gerek yok. Eğer yakınlarda bir tatil planınız varsa ve Datça'da hangi mekanlara gitmeniz gerektiğini bilmiyorsanız buyrun bizden size muhteşem tavsiyeler:

1. Roll Cafe

1. Roll Cafe

'Nereye gidelim?' sorusuna belki de ilk verilecek yanıtlardan birisi burası. Datça limanına yukardan bakan harika bir manzarası var. Mükemmel müziklerin sohbet etme seviyesinde çaldığı, 78 çeşit dünya birasının bulunduğu, kahvelerin mis gibi kokuttuğu bu mekanı mükemmel ev sahipleri Hüsne ve Hüseyin Usta çifti işletiyor. Eve dönerken aklınızın kalacağı yer işte tam olarak burası:

Adres: İskele Mahallesi, Atatürk Caddesi No:94/A

Telefon: (0252) 712 22 66

2. Cafer'in Yeri

2. Cafer'in Yeri

Eğer daha önce portakal, limon ve satsuma ağaçlarının altında kebap yemediyseniz geç kalmış sayılmazsınız. Cafer'in Yeri, yemyeşil bir bahçede bulunuyor. Etlerinin lezzeti oldukça güzel, pideleri de bir o kadar harika. İsteyene meze çeşitleri ve alkol de var.

Adres: Datça Mahallesi, 87. Sk. No:5

Telefon: (0252) 712 88 00

3. Mehtap'ın Yeri

3. Mehtap'ın Yeri

Datça'ya gidip kusursuz bir bahçe kahvaltısı yapmak istiyorsanız tamamen doğru yerdesiniz. Burası aynı zamanda Mehtap Hanım'ın evinin bahçesi. Zaten bu kafeyi de eşi ve çocukları ile işletiyorlar. Masaya gelen domatesten yumurtaya kadar her şey bahçe ürünü. Ama öyle sucuk, sosis gibi şehirli ürünlere merakınız varsa üzülürsünüz. Siz sadece kahvaltı siparişi verin, masaya gelenlere zaten inanamayacaksınız.

Adres: Eski Datça girişinde, solda

Telefon: (0252) 712 21 74

4. Datça Bostan Lokanta

4. Datça Bostan Lokanta

Tamamen doğal ve organik ürünlerle yapılan zeytinyağlılardan, dünya mutfağı örneklerine kadar her şey burada mevcut. Gidenler, daha önce hiç tahmin etmedikleri bir lezzet deneyimi yaşıyor. Üstelik mekanın samimiyeti ve dostluğu da dillere destan.

Adres: İskele Mahallesi, Halil Aşkın Cd. 1/C

Telefon: 0532 381 09 02

5. D-po

5. D-po

Canınız pizza çektiyse çok şanslısınız çünkü D-po'nun pizzaları, Türkiye genelinde yarışacak başarıda. Mekanın sahibi aynı zamanda şef olan Murat Bey. Üstelik her güne özel gurme çorbalar da yapıyorlar. 

Adres: İskele Mah. Vatan Cad. Rauf Apt. altı

Telefon: (0252) 712 47 12

6. Poyraz Restoran

6. Poyraz Restoran

Diyelim ki Datça merkezden şöyle bir açıldınız ve o muhteşem bükleri (koyları) ziyarete gittiniz. O zaman derhal Ovabükü'nde bulunan Poyraz Restaurant'ı ziyaret etmelisiniz. Müthiş lezzetli mezeleri, balık ve et çeşitlerini püfür püfür rüzgar eşliğinde tüketin. Özellikle kabaklı özel mezesini denemelisiniz.

Adres: Ovabükü Mevkii, Datça

Telefon: (544) 712 9740

7. Payam

7. Payam

Palamutbükü'ne gitmeden Datça'ya gitmiş sayılmayacağınızı herhalde biliyorsunuzdur. Hangi işletmeye gidip oturursanız oturun. Ancak Payam'ın muhteşem kurabiyelerinden, keklerinden ve poğaçalarından mutlaka alın. Böyle bir şeyi hayatınız boyunca yemediğinizi anlayacaksınız.

Adres: Palamutbükü 82/1

Telefon: 0533 744 26 80

8. Yeşim Beach Kargı

8. Yeşim Beach Kargı

Kargı, Datça'ya en yakın olan koy. Buraya gittiğiniz anda zaten en başta yer alan Yeşim Beach'i göreceksiniz. Sahil şeridi dar olduğu için bahçesine kurulan hamaklar ve pofuduk minderler insanı yattığı yerden kaldırmıyor. Yalnız buranın yemekleri gerçekten çok güzel! Bir de işletme sahibi Mesut Bey'in kendi elleriyle yaptığı satsumalı limonata var ki aman aman...

Adres: Kargı Koyu

Telefon: (0252) 712 83 99

9. Emek Restoran (Kaptan'ın Yeri)

9. Emek Restoran (Kaptan'ın Yeri)

Datça'nın en eski ve köklü balık restoranı burası. Liman'ın tam karşısında yer alıyor. Balıkları ve deniz ürünleri günlük. Gidip de pişman olan henüz yok gibi bir şey.

Adres: İskele Mahallesi, Liman

Telefon: (0252) 712 33 75

10. Maradona Restoran

10. Maradona Restoran

Kumluk Plajı'nın ışıl ışıl ve cıvıl cıvıl balıkçılarını görmüşsünüzdür. Maradona'da işte tam orada yer alıyor. Akdenize bakarak yemeğinizi yiyip, içkinizi içebileceğiniz şahane bir yer. Zaten Datça'ya gidip Maradona (Akif Fidan) ile tanışmazsanız eksik kalmış olursunuz.

Adres: Kumluk Plajı

Telefon: 0532 742 25 38

11. Çınar Dondurma

11. Çınar Dondurma

Tatil demek biraz da dondurma demek değil midir zaten? Çınar Dondurma, ürünlerinin hepsinde %100 organik keçi sütü kullanıyor. Dondurmaların hiçbirinde yapay madde yok, hepsi doğal. Kesin deneyin.

Adres: İskele Mahallesi, Atatürk Cd. No:87

12. Cafe Inn

12. Cafe Inn

Şöyle denize baka baka kahvemi içeyim, yanına da mis gibi ev yapımı tatlılarımı yiyeyim diyorsanız doğru Cafe Inn'e. Tatlıları Sibel Hanım, mis gibi lezzetli yemekleri de Halis Bey yapıyor. Yemeklerden en çok ciğer ve pizza seviliyor. Buraya müşteri olarak gidip, aile ferdi gibi çıkabilirsiniz. O kadar sıcak bir mekan.

Adres: İskele Mahallesi, Kumluk Yolu

Telefon: (0252) 712 94 08

13. Zekeriya Sofrası

13. Zekeriya Sofrası

Datça'nın ana caddesinde yemek yemek için kuyruk olmuş insanlar görürseniz orası Zekeriya Sofrası'nın önüdür. Burası ev yemekleri yapan, muhteşem bir esnaf lokantası. Lezzet seviyesi arşa çıkmış bu yerde mantı, incik haşlama, bamya mutlaka denemeniz gereken yemeklerden. Erken gidip yer bulmanız lazım.

Adres: İskele Mahallesi, Atatürk Cd. No:72

Telefon: (252) 712 43 03

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
122
55
25
25
24
24
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mustafa Böcek

Cities Beach Club'a bekleriz lol

Eda Aytekin

Alpay'a selam söyle lol