Görüş Bildir
Haberler
Bu Yaz İstanbul'u Konser Maratonu Bekliyor

Bu Yaz İstanbul'u Konser Maratonu Bekliyor

Ulaş
10.05.2014 - 17:28

Bu Yaz İstanbul'u Konser Maratonu Bekliyor

Geçen sene Gezi eylemleri gerekçesiyle iptal edilen birçok konserin ardından bu sene İstanbul birbirinden ünlü isimlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’ye ilk kez gelecek Lady Gaga, Justin Timberlake, Pixies gibi sanatçı ve grupların yanı sıra Bob Dylan, Metallica, Manu Chao, Massive Attack ve Kaiser Chiefs‘in yolları da bir kez daha Türkiye’den geçecek.

Yaz konserlerinin sıralı tam listesini gazeteci ve müzik yazarı Çetin Cem Yılmaz kendi blogunda listeledi.

Justin Timberlake İTÜ’ye geliyor

Justin Timberlake İTÜ’ye geliyor

-Yaz konserleri takvimi mayıs ayında başlarken, ayın 14′ünde efsanevi rock grubu Aerosmith, KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak.

-24 Mayıs’ta Parkorman’da yapılacak Babylon Soundgarden‘da ise Pet Shop Boys, Sky Ferreira ve FM Belfast gibi gruplar yer alıyor.

-Mayıs ayı, dünyaca ünlü isim Justin Timberlake ile kapanıyor. ‘The 20/20 Experience‘ adlı dünya turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelecek olan Timberlake, 26 Mayıs’ta İstanbul Teknik Üniversitesi’nde sahne alacak.

Bir Kez Daha Bob Dylan!

Bir Kez Daha Bob Dylan!

-Dünyanın sayılı etkinlik mekanlarından olacağı iddia edilen Black Box İstanbul, 6 Haziran’da Tiesto‘nun performansına ev sahipliği yapacak.

-Aynı tarihlerde ise Küçükçiflik Park’ta 100%FEST düzenlenecek. 6-7 Haziran’daki festivalde Massive Attack, Kaiser Chiefs, Wild Beastssahne alacak.

-14-15 Haziran‘da Parkorman’da yapılacak One Love‘da ise şu ana kadar açıklanan gruplar arasında Moderat, Bonobo, Omar Souleyman, Mø, Mogwai ve Oh Land bulunuyor.

-Black Box İstanbul, Haziran ayında sırayla üç efsane ismi ağırlayacak. 19 Haziran’da Travis, 20 Haziran’da Bob Dylan, 24 Haziran’da ise Pixiesİstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

-Dünyaca ünlü İspanyol asıllı Fransız ‘ozan‘ Manu Chao, La Ventura 2014 turnesi kapsamında 21 Haziran Cumartesi günü, Life Park’ta düzenlenecek Ekşi Fest‘te sahne alacak.

-Haziran ayı sonunda Küçükçiftlik Park, yine iki önemli isme ev sahipliği yapacak. 22 Haziran’da Tori Amos, 27 Haziran’da ise David Guettaİstanbul’a gelecek.

Temmuzda Caz Var!

Temmuzda Caz Var!

-Temmuz ayında İstanbul Caz Festivali kapsamında Manu Katché, Richard Bona ve Stefano Di Battista gibi isimler  7 Temmuz’da santralistanbul’da sahne alacak.

-9 Temmuz’da ise ‘Dr. House‘ olarak bildiğimiz Hugh Laurie, Copper Bottom grubuyla Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde yer alacak.

-Metallica bir kez daha Türkiye’ye gelecek ve 13 Temmuz’da İTÜ Stadyumu’nda sahneye çıkacak.

-Efsanevi grup Neil Young & Crazy Horse ise 15 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta olacak.

Gezi Destekçisi Beirut da Geliyor

Gezi Destekçisi Beirut da Geliyor

Rock müzik severler için 2-3-4 Ağustos’ta Küçükçiftlik’te yapılacak Rock Off Festivali‘nde Megadeth, HIM, Amon Amarth ve WASP gibi gruplar var.

-2012′de Türkiye’ye gelerek unutulmaz bir konser veren Beirut‘un solisti Zach Condon, geçen sene Gezi eylemleri sırasında bir anda İstanbul’da ortaya çıkmış ve direnişçilere destek mesajları yayınlamıştı. Beirut’un yolu 17 Ağustos’ta bir kez daha İstanbul’dan geçecek.

-20 Ağustos’ta ise Küçükçiftlik’te yapılacak Midtown Fest‘te Türkiye’ye ilk kez gelecek Portishead‘in yanı sıra Savages da sahne alacak.

Canavarlara Hazır Olun

Canavarlara Hazır Olun

Eylül’de İstanbulLady Gaga ve onun ‘minik canavarları‘nı ağırlayacak. Dünyaca ünlü şarkıcı ‘Lady Gaga’s artRAVE: The ARTPOP Ball’ turnesi kapsamında ilk kez Türkiye’ye gelecek ve 16 Eylül’de İTÜ Stadyumu’nda sahneye çıkacak.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/keyif/bu-yaz-...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0