Görüş Bildir
Haberler
Bu Tüyoları Daha Önce Duymamış Olabilirsiniz: Türkiye'de Yaşayan Herkesin Bilmesi Gereken Finansal Gerçekler

Bu Tüyoları Daha Önce Duymamış Olabilirsiniz: Türkiye'de Yaşayan Herkesin Bilmesi Gereken Finansal Gerçekler

15.10.2022 - 09:03

Ülkenin ekonomik durumunun gitgide kötüleşmesi ve yaşam şartlarının zorlaşması vatandaşları birer ekonomist yaptı, desek yanılmış olmayız. Bu şartlar altında maddi gücünüzü korumak hatta maaşınızla bir ayı geçirmek için yoğun bir uğraş veriyor olabilirsiniz. Öyleyse parayla ilgili bazı gerçekleri öğrenmenizin vakti gelmiş demektir! Gelin, Türkiye'de yaşayan herkesin bilmesi gereken o gerçeklere daha yakından bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paranın değerinin sağladığı imkânlarla ölçüldüğünü fark edin.

Paranın değerinin sağladığı imkânlarla ölçüldüğünü fark edin.

'Daha fazla paran olsa nasıl hissederdin ya da ne yapardın?' sorusunu daha önce sık sık duymuş olabilirsiniz. Soruya cevabınız 'Koşa koşa gider, güzel bir ev ve lüks bir araba alırdım.' olsa da aslında bu bakış açısı bir tür illüzyondan ibaret. Bunun nedeni; paranın asıl değerinin satın alabildikleri ile değil, size sağladığı imkânlar dâhilinde ölçülmesi. Örnek vermek gerekirse sahip olduğunuz paranın olası işsizlik durumları için size zaman, özgürlük ve endişesiz bir yaşam tarzı sunuyor olması gerekir. Özetle paranız size sıkıntısız bir yaşam alanı açıyorsa değerli, alışveriş yapmanıza yaradığında değil.

Zengin olma ihtimalinizin bir hayli düşük olduğunu unutmayın.

Zengin olma ihtimalinizin bir hayli düşük olduğunu unutmayın.

Zengin olmak elbette imkânsız değil ancak gerçekçi olmak gerekirse zengin olma ihtimaliniz ya da birdenbire yüksek meblağlar kazanma ihtimaliniz bir hayli düşük. Bu gerçeklik içinde hareket etmenizse sizin yaranınıza olur. Kendi gerçeklerinizi bilerek yaşamak, parayla ilişkinizi daha doğru şekilde kurmanıza katkıda bulunur.

Uzun vadeli düşünün.

Uzun vadeli düşünün.

Yatırım yapıyorsanız sizin için anahtar kelime sabır olmalı. Yatırımlarınızın karşılığını almak için sabırlı olmanız ve uzun vadeli düşünmeniz gerekiyor. Özellikle daha az risk içeren yatırım türlerinin kayda değer bir kazanca dönüşmesi uzun sürebiliyor ancak doğru ve güvenli bir yatırım yaptıysanız günün sonunda bunun karşılığını alacağınızı unutmayın. Bu noktada doğru adımlar atmaya ve sabırlı olmaya devam etmeniz yeterli.

Olabildiğince erken yatırım yapmaya başlayın.

Olabildiğince erken yatırım yapmaya başlayın.

Uzun vadeli yatırımlar, kısa vadeli yatırımlar ile kıyaslandığında daha çok kazanç sağlıyor. Buna karşılık uzun vadeli yatırımların ciddi bir kazanç kaynağına dönüşmesi, ortalama beş yıllık bir zaman dilimine tekabül ediyor. Bu durumu göz önünde bulundurarak ne kadar erken yatırım yapmaya başlarsanız o kadar yararınıza olur. Dolayısıyla böylesi bir tabloda zaman lehinize işleyecek. Son olarak uzun vadeli bir yatırım yaptığınızda kısa vadeli düşüşlerde paniklememeniz gerektiğini unutmayın.

İhtiyacınız dışındaki parayla yatırım yapın.

İhtiyacınız dışındaki parayla yatırım yapın.

Para ve finans dünyasının altın kurallarından biri de ihtiyacınız dışındaki parayla yatırım yapmak. Eğer bu kuralın dışında hareket ederseniz ve planladığınız zamanda kâr edemezseniz kaçınılmaz olarak zarara sürüklenebilirsiniz. Böylesi bir durumla karşı karşıya kalmamak için gelir ve giderlerinizi göz önüne aldıktan sonra ihtiyacınız olacağını düşünmediğiniz parayla yatırım yapın. Bu sayede ani zararlarla karşılasanız dahi esnek davranabilir ve zarara sürüklenmenin önüne geçebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bilinçli bir yatırımcı olmak için çaba harcayın.

Bilinçli bir yatırımcı olmak için çaba harcayın.

Yatırım dünyasına yeni yeni adım atanlar genellikle kulaktan dolma bilgiler ile hareket eder. Özellikle sanal ortamda ya da yakın çevreniz tarafından bu tür bilgilere sıkça maruz kalabilirsiniz. Ancak doğru bilgilere sahip olmadan paranızı ortaya koymak son derece riskli. En nihayetinde hiç bilmediğiniz bir enstrümana yatırım yapmış oluyorsunuz. Dolayısıyla yatırıma girişmeden önce iyice araştırma yapmalı ve bilinçli şekilde hareket etmelisiniz. Bunun için finans ve ekonomi dünyasına yönelik bilginizi arttırmanız, özellikle de yatırım yapacağınız alanları iyice araştırmanız gerekir.

Finansal özgürlüğünüz için çalışın.

Finansal özgürlüğünüz için çalışın.

Sevdikleriniz, yaşamınız boyunca size maddi ve manevi anlamda sınırsız destek verebilir ancak bu destek, özellikle zaman geçtikçe ve yaşınız ilerledikçe bir tür bağımlılığa dönüşür. Kim olursa olsun, başkalarından destek almaya devam ettikçe özgürlüğünüzü yitirir ve hareket alanınızı kısıtlarsınız. Bu nedenle gerek özgürleşmek gerek rahatça yatırım yapabilmek için finansal özgürlüğünüzü kazanmanız oldukça önemli. Böylece yatırım yapmak için gerekli olan güveni kendinizde bulabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın