Görüş Bildir
Haberler
Bu Test ile Gelecekteki Seni Etkileyen En Güçlü Psikolojik Arketipi Söylüyoruz!

etiket Bu Test ile Gelecekteki Seni Etkileyen En Güçlü Psikolojik Arketipi Söylüyoruz!

Jung’un psikoloji dünyasına kazandırdığı “arketip” terimi, psikoloji literatüründe, algılamamızı örgütleyen, bilinç içeriklerini düzenleyen, değiştiren ve geliştiren yapılar olarak tanımlanmaktadır. Jung'un daha önce; 'kollektif bilincin hakimleri' olarak da aldandırdığı arketipler, özetle bizi biz yapan temel yapılarımızdır ve hem bugün hem de gelecekte nasıl biri olduğumuzu, olaylara nasıl tepki vereceğimizi ve alacağımız kararları etkilerler.

Bakalım gelecekteki seni etkileyen arketipin hangisi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sana çocukluğunu hatırlattı?

2. Şimdi de aşağıdaki manzaralardan en çok etkilendiğini seç bakalım!

3. Hangisi tercih ederdin?

3. Hangisi tercih ederdin?

4. Peki ya hayatındaki korkuların genel kaynağını ne oluşturuyor?

5. Arkadaş ortamında nasıl bir tipsin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şimdi de aşağıdaki sözlerden en beğendiğini seçmeni istiyoruz.

7. Dünyanın Yedi Harikasından hangisini görmeyi isterdin?

8. Son soru bu görselin sana neyi çağrıştırdığını da seç ve testi bitirelim!

8. Son soru bu görselin sana neyi çağrıştırdığını da seç ve testi bitirelim!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Oyuncu!

Oyuncu!

Hayatta hiçbir şey için risk almaktan kaçınmıyorsun. En sevdiğin şey ise bütün olaylarda baş rol oynamak. Her gününü birbirinden farklı yaşamaya, her anın tadını çıkarmaya çalışıyorsun. Bu yüzden evraklarla boğuştuğun, masa başı işler senin kabusun eğer böyle bir mesleğin varsa bunu pek sevmediğini söyleyebiliriz. Sen insanlarla sürekli iletişim halinde olacağın, içine de yaratıcılığı katabildiğin şeyler yapmalısın çünkü ruhun bundan besleniyor. Dışarıdan havai ve sorumsuz gibi görünsen de aslında oldukça bilinçli ve sorumluluk sahibi bir insansın. Sadece hayatını herkes gibi yaşamak istemiyor, herkesin yaptığını yapmaktan nefret ediyorsun. Çünkü senin için bu hayattaki en önemli şey özgünlük. Bu yüzden hareketlerinle, giyiminle kısacası duruşunla birçok kişide hayranlık uyandırıyorsun! İçinde belki de kimseye anlatmadığın büyük bir hayalin olabilir hala bunun için bir adım atmadıysan artık bunun peşinde koşmanın tam zamanı!

Kaşif!

Kaşif!

Sen bağımsızlığına fazlasıyla düşkün birisin ve özgürce kanat çırpabileceğin bir hayatın peşindesin! Gördüğün ve yaşadıklarınla asla yetinmiyor zihnini sürekli yeni bilgilerle doldurmaya çalışıyorsun. En büyük tutkun ise keşfetmek. Sık sık sadece bir sırt çantası ile yollara düşüp ordan oraya gitmenin hayalini kuruyorsun hatta bunu ara ara yapıyorsun çünkü fazlasıyla maceraperest bir ruhun var ve ne kadar farklı yer görüp, ne kadar fazla insan tanırsan hayatının o kadar anlamlı olacağına inanıyorsun. Eğer bir şeyi kafana koyduysan asla engel tanımıyorsun. Ne diyelim atılacağın her macerada şimdiden başarılar!

9. Bilge!

9. Bilge!

Sen fazlasıyla gizem dolu bir kişiliksin. Seni tam anlamıyla anlamak, keşfetmek gerçekten zor. Maddi şeylerden çok manevi şeylerin çok daha önemli olduğunun bilincine çoktan vardığın içinse karşılaştığın hiçbir zorluk seni yıldırmıyor. Çünkü senin için bu hayattaki en önemli şeyler; sevgi, saygı, iyilik gibi duygular. Böyle duyguların her şeyi iyileştireceğine ve tüm sorunları çözeceğine inanıyorsun. Bir diğer tutkun ise öğrenmek, sürekli kendini geliştirmeye çalışıyorsun. Bu kadar bilgili ve insancıl olduğun içinse çevrendeki herkes bir sorun olduğunda ya da iyi hissetmek istediğinde soluğu senin yanında alıyor. Böyle yapmakta da çok haklılar çünkü sende öyle bir enerji var ki bazen sadece senin sesini bile duymak insanlara iyi gelebiliyor. Ayrıca ellerinle şifa vermek, zihin okumak, geleceği görmek gibi değişik yeteneklere sahip olma ihtimalin de çok yüksek.

Yönetici!

Yönetici!

Sen hayatını kadere bırakmayıp şansını kendi yaratmayı sevenlerdensin! Fazlasıyla bilinçli ve sorumluluk sahibi birisin. Kendi doğruları ile yaşayan fazlasıyla net bir insansın ve neredeyse her şey senin için siyah ve beyaz. Hayattaki en önemli şeyin ise gerçeklik olduğuna inanıyorsun. Aklına bir fikir geldiyse onu ortaya koyana kadar rahat edemiyor, karşılaştığın her problemi çözene kadar da asla vazgeçmiyorsun. Bu özelliğinden de anlaşılacağı gibi hayatta hiçbir şey seni kolay kolay yıldıramıyor. Herhangi bir arkadaş ortamında ekibin beyni doğal olarak sen oluyorsun çünkü dışarıdan bile, o kadar kendine güvenli ve güçlü görünüyorsun ki etrafındakiler ister istemez senden güç alıyor. Bu azmin ile hayatında birçok başarıya imza atacağına eminiz!

Joker!

Joker!

Sen kendinden çok başkaları için yaşayan, fazlasıyla duygusal ve manevi değerleri yüksek birisin. Ayrıca hayat enerjin o kadar yüksek ki insanlar daima senin etrafında olmak, seninle eğlenmek istiyor. Kimin yardıma ihtiyacı var, nerede çözülmesi gereken bir problem var şak sen ordasın. Çünkü sen de öyle bir pratik zeka var ki her olaya anında bir çözüm getirebiliyorsun. Aynı zamanda çok uysal biri olduğun için bulunduğun her ortama anında uyum sağlayabiliyor hiçbir yerde yabancılık çekmiyorsun. Tüm bu özelliklerin ile özellikle iş hayatında oldukça başarılı ve gözde bir insan olduğun kesin. Ne diyelim her iş yerinin senin gibi bir elemana, insanlarınsa böyle bir arkadaşa ihtiyacı var!

Büyülü Çocuk!

Büyülü Çocuk!

Senin içinde asla yaşlanmayan ve oldukça yaratıcı bir çocuk var ve sen onun penceresinden hayata bakıyorsun! Onun sonsuz bir yaratıcılıkla kurduğu hayallere sahipsin ve onların peşinden koşmakta asla kaçınmıyorsun. Kalbin o kadar saf ve temiz ki resmen iyilik dolusun. Baktığın her şeyde ilahi bir güzellik görebildiğin için ufacık şeylerle bile mutlu olabiliyorsun ve hiçbir şeyin imkansız olduğunu düşünmüyorsun. Çünkü biliyorsun ki bir şeyi hayal edebiliyorsan yapabilirsin! Ancak bu durum senin sadece toz pembe bir dünyada yaşadığını göstermiyor elbette yeri geldiğinde oldukça gerçekçi de olabiliyorsun. İnsanlar ara ara seni bu kadar hayalci olduğun için eleştirse de onlara kulak asma ve bu büyülü ruhunun en çok beslediği sanatçı tarafına sahip çık. Harika işler çıkaracağına eminiz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
724
261
141
66
56
42
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sude Rumeysa Şahin

Kaşif! Bunu tüm gün evime kapanan bana demen garip oldu şimdi.

Onur Kabil

Aynı ben de evden pek çıkan biri değilim bana da kaşif dedi :D

yeşim polat

Kaşif!

Berkay Siyah

Kaşif çıktım :D