Görüş Bildir
Haberler
Bu Sefer Kötü Biziz! Kötü Karakter Olarak Oynadığınız Oyunlar

Bu Sefer Kötü Biziz! Kötü Karakter Olarak Oynadığınız Oyunlar

Deniz Ünsal
12.10.2022 - 13:06

Oyunların genelinde hikayeyi ve bazen de dünyayı kurtaran kahraman olarak oynarız. Karşımızdaki kötünün aksiyonlarına olan motivasyonumuz da oynamaya devam etmemizi sağlar. Oyunlarda temel sistem genelde oyuncuya motivasyon yüklemek ve psikolojik olarak yaptıklarıyla rahatlamasını ve iyi bir şeyler yaptığını hissetmesini sağlamaktır. Anlatı sanatlarında da, filmlerde de bu durum benzerdir. Çünkü yanlışa karşı olan motivasyon her zaman harekete geçiricidir. Ancak bazı oyunlar bu alışılagelmişlikten biraz sıkılmış olacak ki bizlere, kötü karakter olma deneyimini yaşatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Stubbs the Zombie

1. Stubbs the Zombie

Kıyamet sonrası olarak adlandırılan ve içinde zombilerin olduğu bir sürü oyun var .Fakat kaç tanesi size bir zombi olma deneyimi sunuyor? 2000'lerdeki zombi çılgınlığına farklı bir bakış açısı getiren Stubbs the Zombie, oldukça düz ve kısa bir oyun olmasına rağmen kült olarak adını yazdırdı. 2021 yılında yenilenmiş versiyonuyla tekrar piyasaya girse de eski oyun gibi bir başarı elde edemedi.

2. Plague Inc.

2. Plague Inc.

Bir virüs olarak tüm dünyaya yayılmaya çalıştığınız ve öldürebildiğiniz kadar insan öldürdüğünüz bir oyun, Plague Inc. Evet, teknik olarak kötü karakter diyemeyiz çünkü ortada bir karakter yok. Ancak insanlığı öldürerek, aşı geliştirmelerini engelleyerek bu kötülüğü ellerinizle oluşturuyorsunuz. Nelere karşı bağışıklık kazandığınızı, bulaştığınız insanların hangi belirtileri gösterdiğine karar veriyorsunuz.

3. Dead By Daylight

3. Dead By Daylight

Hem katil hem de maktul olabildiğiniz, katilden kurtulmak için ekip çalışması yaptığınız ve masumlar elinizden kaçmasın diye içinizdeki şeytanı uyandırdığınız Dead By Daylight. Film dünyasının, diğer video oyunlarının ünlü kötü karakterlerden biri olarak sizden kaçmaya çalışan arkadaşlarınızı avladığınız asimetrik çok oyunculu Dead By Daylight, 5 yıl önce piyasaya sürülmesine rağmen hala popülerliğini koruyor.

4. InFAMOUS 2

4. InFAMOUS 2

Birden fazla sonu olan oyunlar her zaman ilgi çeker. InFAMOUS 2 de bu oyunlardan biri. Ana karakterimiz Cole MacGrath hikaye boyunca yaptıklarıyla hem iyi bir kahraman hem de kalpleri karartan bir kötü karakter olabilir. Tabii ki bunu seçimi sizin elinizde.

5. Star Wars: The Force Unleashed

5. Star Wars: The Force Unleashed

Efsanevi Star Wars franchise'ının bugünkü kadar popüler olmadığı zamanlarda çıkan oyun, biz oyun severlere bu evrende kötü olma deneyimini sundu. Darth Vader ve çırağı Starkiller olarak, o zamanlar için yepyeni bir deneyim sunan oyun, Disney'in Star Wars'u almasının ardından yaptığı iyi şeylerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Batman: Arkham City

6. Batman: Arkham City

Batman: Arkham City'nin büyük bir bölümünü elbette ana karakterimiz Batman olarak oynuyoruz. Ancak oyunun sonuna doğru, Batman'e Scarecrow'un toksini enjekte edilir ve bildiğimiz gibi halüsinasyonlar başlar.

Bu halüsinasyonlar sırasında baş kötümüz Joker'i kontrol etmeye başlarız. Bu da oyun serisinin en ikonik anlarından birini oluşturur. Ayrıca Joker'den ilham alınmış bir batmobil de kullanabiliyoruz.

7. Prototype

7. Prototype

İlk Prototype oyununda ana karakterimiz Alex Mercer, doğaüstü güçleri ile şehre musallat olan virüse karşı insanları korumak için savaşır. Hikaye devam ederken hafızasını geri kazanırken şunu fark eder; virüsü çıkaran ce yayanın Alex Mercer'ın ta kendisidir. Bu da bizi oyunun ana kötü karakteri yapar.

8. God Of War

8. God Of War

Serinini son oyununa gelene kadar, Kratos'un koyu gri hikayesine şahit olduk. Elinde onlarca masumun kanı olan Kratos olarak tanrılardan intikam aldığımız oyun serisi, bize oyun dünyasındaki belki de en karmaşık karakteri gösterdi. Yaptığı anlaşma sonucu kazandığı gücün bedelini masumları ve ailesini katlederek ödeyen Kratos, serinin son oyununda hepimizin empati yapmaya çalıştığı, oğlunu korumaya çalışan bir baba rolüne bürünse de; hikayenin devamında korkunç geçmişinin peşini bırakmadığını görür.

9. Hitman

9. Hitman

20 yılı aşkın süredir devam eden Hitman serisi boyunca, Ajan 47 olarak bir sürü soğukkanlı görevler yaptık. Evet amacımız kötü adamları yok etmekti fakat bu yolda ilerlerken kimi zaman bahçıvan kimi zaman doktor kimi zaman ise aşçı olabilmek için oradaki masum çalışanları da katlettik. Ancak tüm bu şeylere rağmen kötü karakter olmak iyi hissettirmedi demek yanlış olur. Profesyonelce yapılan planlar, ve tüm bunların sonucunda görevi başarılı şekilde bitirmek hepimize profesyonel bir katil olma deneyimi yaşattı.

10. Grand Theft Auto V

10. Grand Theft Auto V

Grand theft Auto serisi boyunca kötü karakterleri oynarız. Grand Theft Auto V'te ana üç karakterimiz oyuncular açısından çok sevilmiş olsa da, kabul etmek gerekir ki hepsi birer azılı suçlular. Hepsi kendi çıkarları uğruna gözlerini kırpmadan hırsızlık yapan ve insan öldüren kötüler. Ancak oyunda bizden daha kötü olan kişilere karşı savaşıyor oluşumuz, belki biraz içimizi rahatlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mafia II

11. Mafia II

Mafia, adında da anlaşılacağı gibi seri boyunca üç oyunda da ana karakterlerin aslında kötü birer suçlu olduğu oyun serisi. Serinin ikinci oyununda da Falcone mafyasının içinde yükselmek için yoluna geçeni döven ve öldüren, eski asker Vito Scaletta'yı oynuyoruz.

12. The Last Of Us: Part 2

12. The Last Of Us: Part 2

DİKKAT SPOILER!

The Last Of Us serisinin ikinci bölümü Ellie'nin intikam hikayesini anlatıyor. Abby, oyunun daha başında Joel'i vahşice öldürerek oyunun ana kötü karakteri olur. Oyun devam eder ve biz intikam aleviyle Ellie'yi kontrol ederken tüm anlatı değişir ve Abby'yi kontrol etmeye başlarız ve hikayeyi bir de kötü karakterin gözünden görürüz.

13. Spec Ops: The Line

13. Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line, 2012 yılında Xbox 3 ve Playstation 3 için çıkmış bir üçüncü şahıs nişancı oyunu. Savaştan harabeye dönmüş Dubai'de, asker Martin Walker'ın olarak oynuyoruz. Hikaye boyunca zalimlere karşı savaşırken, Martin'in kahraman çizgisinden kaydığını adım adım görüyoruz.

14. Red Dead Redemption 2

14. Red Dead Redemption 2

Arthur Morgan'ın bir efsane olduğunu biliyoruz. Genelde oyunun sonunda iyi bir karakter olmak için uğraşmışızdır ancak kötü ya da iyi olmak bizim seçimimiz. Muhteşem hikaye yapısı, ağızları açık bırakan grafikleriyle çıktığı yıldan beri oyun dünyasının en önde gelen oyunlarından olan Red Dead Redemption'da rastgele gerçekleşen olaylarda aldığımız kararlarla ya da ana hikayedeki seçimlerimizle Arthur Morgan'ın nasıl biri olacağını ellerimizde şekillendiriyoruz.

İlginizi çekebilir

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Last Of Us Part II'yi Abby'nin Joel'i öldürdüğü bölüme kadar mı oynayıp şu açıklamanın sürpriz bozduğunu iddia ettiniz?

ömer

Abbynin tarafından yaşayınca hak veriyorsun kesinlikle

Arzu Dinç

Bence Kratos kötü katakter değil tanrıların gerçek yüzünü ortaya çıkardığı için haklı

Furkan Aras

jetonu atarım ,adamı seçerim,alayına giderim .iyi kötü çirkin umrumda deel.