Görüş Bildir
Haberler
Bu Sanatçılar İnanılmaz Yetenekli: Gözlerinize İnanamayacağınız Gerçeklikte Resimler Yapan 15 Ressam

Bu Sanatçılar İnanılmaz Yetenekli: Gözlerinize İnanamayacağınız Gerçeklikte Resimler Yapan 15 Ressam

Taner Bayram
02.03.2016 - 15:37

Son yıllarda resim sanatında en çok öne çıkan yaklaşım hiper-gerçekçilik. Bu akım içerisinde resim yapan sanatçılar öylesine eserler ortaya koyuyorlar ki, resim değil de, fotoğraf olduğu konusunda şüpheye düşüyorsunuz.

İşte karşınızda yaptıkları resimlerle sizi son derece şaşırtacak, olağanüstü yetenekli 15 ressam!

Kaynak: http://brightside.me/article/these-ar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Diego Fazio

Diego Fazio

Diego Fazio, teknik açıdan sayfanın bir tarafından başlayan ve sürekli karşı tarafa doğru hareket eden, mürekkep püskürtmeli bir yazıcı gibi çalışıyor. Malzeme olarak ise basit bir kurşunkalem ve kömür kullanıyor. 

Ortalama bir kompozisyon tamamlamak için ise 200 saat civarında emek sarf ediyor.

Omar Ortiz

Omar Ortiz

Omar'ın (aslında Ömer diyebiliriz) renk, ışık ve gölgeleri kullanmadaki yeteneği o denli güçlü ki, bu yetenek neredeyse onun markası hâline gelmiş durumda. 

Sanatçının insan vücudundaki her hat ve kıvrımı yeniden üretmek konusunda doğal bir yeteneği var.

Gregory Thielker

Gregory Thielker

Gregory Thielker 'yağmurlu' bir görüntüye sahip resimlerini, ellerini ve bileklerini sulu boya ve yağlı boyaya bulayarak yapıyor. 

Onun resimlerinde baktığımızda, serin ve yağışlı bir günde arabada seyahat ediyoruz gibi hissediyoruz.

Ruth Tyson

Ruth Tyson

İngiliz sanatçı Ruth Tyson aslında formel bir sanatsal geçmişi yok. Ancak, gerçekçi tablolar yapmak için hakikaten eşsiz bir yeteneğe sahip. 

Ressam çoğunlukla kurşun kalem, sulu boya, grafit (saf yumuşak karbon) karışımı bir malzeme kullanıyor. Çalışmalarında zaman zaman da yağlı boya tercih ediyor.

Roberto Bernardi

Roberto Bernardi

Roberto Bernardi'nin natürmort yapıtlarını, fotoğraftan ayırmak neredeyse imkânsız! Her bir yapıtı muazzam detayları ile insanı şaşkına çeviriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Robin Eley

Robin Eley

Londra merkezli sanatçı yağlı boya ile büyük ölçekli, gerçekçi tablolar yapmasıyla meşhur. 

Kullandığı modellerin kıyafet eksikliğini ise, modellerin üzerlerine örttüğü şeffaf plastik ile zarif bir biçimde gizliyor.

Gottfried Helnwein

Gottfried Helnwein

Gottfried Helnwein ağırlıklı olarak eserlerini yaratmak için su renklerini kullanıyor. Öylesine çok yönlü bir sanatçı ki, insan onun yeteneklerinin bir sonu yok gibi düşünüyor. 

Helnwein bir ressam, fotoğrafçı ve heykeltıraş olarak çalışmaktadır.

Vincent Fantauzzo

Vincent Fantauzzo

Avustralyalı sanatçının işleri tüm dünyada tanınıyor. Sanatçının Heath Ledger portresi ise, ünlü aktörün ölümünden sadece birkaç hafta önce tamamlanmış...

Kamalky Laureano

Kamalky Laureano

Yetenekli bir Dominikli sanatçı olan Kamalky Laureano, tuval üzerine akrilik boya tekniğini uyguluyor. 

Laureano için bir resim, sadece bir fotoğrafın kopyasını değil, aynı zamanda hayatın kendisini yansıtıyor.

Paul Cadden

Paul Cadden

Cadden tarafından kullanılan tek yöntem grafit kalem. Gerçek bir kişinin yüzündeki her çizginin, her kırışıklığın ve her duygunun hassasiyetini iletmek için fazlasıyla yeterli olduğunu görüyoruz...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Thomas Arvid

Thomas Arvid

Ressam Thomas Arvid'in akademik bir sanat eğitimi bulunmamaktadır. Kendi kendine geliştirdiği yeteneklerini, tutkusu olan şarapları tasvir etmek için kullanmaktadır.  

'Şarap Mahzeni' isimli serisinde çizdiği şişeler, mantarlar, şişe açacakları ve diğer tüm detaylar inanılmaz bir hiper gerçekçilik ile yansıtılmaktadır.

Bryan Drury

Bryan Drury

Amerikalı sanatçı Bryan Drury, 2007 yılında Amerikan Sanat Akademisi'nin bir kursunu tamamlamıştır ve o zamandan beri resim gerçekçilik akımı çerçevesinde etkin olarak resim yapmaktadır. 

ABD ve Avrupa'da çok sayıda prestijli ödülün sahibi olan Drury insan derisini göstermeye odaklanmıştır ve genellikle insanlar tarafından saklanmaya çalışan ayrıntıları yansıtmaya çalışmaktadır.

Yigal Ozeri

Yigal Ozeri

Amerika'da yaşayan, İsrailli ressam Yigal Ozeri'nin gün ışığının tüm detayları ile gölge ve karanlığı kullanmada inanılmaz bir yeteneği vardır.

Usta ressam böylece, eserlerinde hemen hemen gerçek bir fotoğraf izlenimi yaratmaktadır.

Taner Ceylan

Taner Ceylan

Modern resmin en önemli isimlerinden Türk sanatçı Taner Ceylan da hiperrealizm tarzındaki çizimleri ve fotoğrafları yeniden üretmesi ile dünyaca ünlü bir isim hâline gelmiştir. 

Sanatçı yapıtlarında ağırlıklı olarak akrilik boya kullanmaktadır.

Andrew Talbot

Andrew Talbot

Tanınmış İngiliz sanatçı Andrew Talbot olağanüstü gerçekçiliği ve kullandığı çarpıcı renklerle 2002 yılından bu yana sanat dünyasında âdeta bir yıldız olmuş durumda...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
47
33
7
6
3
2
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın