Görüş Bildir
Haberler
Bu Kilolar Nasıl Gidecek Diye Endişelenmeye Artık Son: Bir Fincan Kahve Tüm Dertlerinizin Dermanı!

Bu Kilolar Nasıl Gidecek Diye Endişelenmeye Artık Son: Bir Fincan Kahve Tüm Dertlerinizin Dermanı!

Bir fincan kahvenin yalnızca kırk yıl hatırı yok, aynı zamanda yaz aylarında fazla kilolara veda etmek için birebir! Bunu biz söylemiyoruz, bilim insanları söylüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nottingham Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir fincan kahve içmenin, vücudun obezite ve diyabetle mücadelenin anahtarı olabilecek 'kahverengi yağı' uyarabildiğini keşfetti.

Nottingham Üniversitesi'nden araştırmacılar, bir fincan kahve içmenin, vücudun obezite ve diyabetle mücadelenin anahtarı olabilecek 'kahverengi yağı' uyarabildiğini keşfetti.

Scientific Reports dergisinde yayımlanan bu çalışma, insan vücudunun kalori yakımında önemli bir parçası olan 'kahverengi yağ' işlevleri üzerinde doğrudan etkisi olabilecek bileşenleri bulmak için yapılan öncü çalışmalardan biri.

Kahverengi yağ olarak da bilinen kahverengi yağ dokusu (KAD), insanlarda ve diğer memelilerde bulunan iki yağ türünden biri.

Başlangıçta sadece bebeklere ve kış uykusundaki memelilere atfedilen bu yağ dokusunun, son yıllarda yetişkinlerde de olduğu keşfedildi. Başlıca işlevi ise fazla kalorilerin depolanmasının bir sonucu olan beyaz yağın aksine kalorileri yakmak suretiyle vücut ısısı oluşturmak. Bu nedenle daha düşük vücut kitle indeksi olan insanlar daha yüksek miktarda kahverengi yağa sahip.

Araştırmayı yürüten Nottingham Üniversitesi Tıp Fakültesi profesörlerinden Michael Symonds, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapıyor:

'Kahverengi yağ, vücudunuzdaki diğer yağlardan farklı bir şekilde çalışır ve genellikle soğuğa karşılık olarak şeker ve yağ yakarak ısı üretir. Aktivitesini arttırmak, kan şekeri kontrolünü geliştirmenin yanı sıra, kan lipit seviyelerini de arttırır ve fazla kalorileri yakarak kilo kaybına yardımcı olur. Bununla birlikte, şimdiye kadar insanlarda aktivitesini uyarmanın kabul edilebilir bir yolunu bulamadı. Bu çalışma, insanlarda bir fincan kahve gibi bir içecek/yiyeceğin kahverengi yağ fonksiyonlarımızı doğrudan etkileyebileceğini gösteren ilk çalışma. Obezite toplum için önemli bir sağlık sorunu ve sonuçların potansiyel etkileri oldukça büyük. Büyüyen bir diyabet salgını var ve kahverengi yağ, potansiyel olarak bunlarla mücadelede çözümün bir parçası olabilir.'

Önceki çalışmalarda boyun bölgesinde olduğu tespit edilen kahverengi yağın, bir fincan kahve ile birlikte aktive olduğu görüldü. Bundan sonraki adım ise kahve içerikli ek gıdaların yaratacağı etkinin aynı türde olup olmayacağını belirlemek.

Hangi bileşenin bundan sorumlu olduğu belirlendikten sonra ise potansiyel olarak kilo kontrolünün sağlanmasında ya da diyabetin tedavisinde aktif bir rol oynayabilir.

Kaynak: 1, 2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
11
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

tek başına içilince faydası vardır muhakkak ama,ben yanında bi paket kakaolu ikram bisküvi yiyorum.böyle bandıra bandıra.

gizli birisi

öf tek öğün yemekle duruyorum nasıl canım çekti anlatamam

Söyledim gitti

Günde 3 bardak filtre kahve içiyorum. Tık yok...

Özgür Günerhan

diyabet hastası olarak sizin paylasımlarınız güveniyordum. ve kahve icmeyi bırakma durumunu geldim. lütfen cem yılmaz ın şu üniversite araştırmış da esp... Devamını Gör