Görüş Bildir
Haberler
Bu İçeriği Okusaydı Eğer Tek Bir Kelimesini Bile Unutmayacak Olan 9 Hafıza Ustası

Bu İçeriği Okusaydı Eğer Tek Bir Kelimesini Bile Unutmayacak Olan 9 Hafıza Ustası

Ekşi sözlük yazarlarından alebahad'ın paylaştığı bu entrysi ile gelmiş geçmiş en iyi hafıza ustalarını ve dahiyane özelliklerini sizler için hazırladık.

Not: Bu yazı, yazarının izniyle yayımlanmaktadır!  

Hafıza ustaları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nikola Tesla

Elektrik mühendislerinin dehası Nikola Tesla, hayatı boyunca çok az şeyi not etmiştir. Fotografik hafızaya sahip olan Tesla, laboratuvarı 1885 yılında yandıktan sonra bir çok çalışmasını tekrar oluşturup kaldığı yerden devam edebilmiştir. 

2. Theodore Roosevelt

2. Theodore Roosevelt

Bir başkası ise Amerika'nın 26. başkanı Theodore Roosevelt. Bir günde birkaç kitap okuyup en ufak detayları dahi hatırlayabilmekteymiş. 2 farklı sekreterine farklı iki konu üzerine rapor yazdırırken aynı zamanda hiç duraksamadan kitap okuyabilen bir adammış. 

3. Sergei Rachmaninov

3. Sergei Rachmaninov

Ünlü piyanist ve besteci Sergei Rachmaninov ise notaları çok çok kısa süre içerisinde ezberine alabilme yeteneğine sahipti. Çok karmaşık notaları belki de normal bir insanın ayları bulacak ezberleme süresi Rachmaninov için sadece birkaç günle sınırlı idi.

4. Kim Peek

4. Kim Peek

Bir başkası ise hepimizin bildiği Kim Peek. Tanıdık gelmedi mi? Dustin Hoffman desem? Yağmur Adam desem? Evet o filme esin kaynağı olan kişidir Peek. Öyle bir hafıza yeteneği vardı ki, hayatı boyunca okuduğu 9000 binden fazla kitabı ezbere bilmekte idi. Üstelik bu kitapları aynı anda iki sayfayı okurken ezberlerdi. Birini sol gözü diğerini sağ gözü ile desem' yok artık!' dersiniz ama gerçek bu. (Ben de dedim. O ne lan bukalemun gibi?) 

5. Papa 2. John Paul

5. Papa 2. John Paul

400 yılı aşkın süreden bu yana İtalyan olmayan ilk papa olan Polonyalı Papa 2. John Paul (evet Ağca'nın vurmaya çalıştığı) ise yarı fotografik hafızaya sahipti. Küçümsemeyin, 21 dil ve 100 kadar lehçeyi bilmek kolay değil. Yarı marı idare edeceksin artık. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ferdinand Marcos

6. Ferdinand Marcos

Filipinler'in tartışmalı başkanlarından Ferdinand Marcos ise daha değişik. Sayfalarca uzunluktaki yazıları, konuşmaları hafızaya almak konusunda uzman birisi. 1935 yılında yazılan Filipinler anayasasını düz veya tersten harfi harfine duraksamadan ezbere okuyabilmekte ve saatler sürecek bir konuşmasının metinlerini sadece bir defa göz gezdirerek ezberleyebilmekte idi. Neye yaradı? Öldü gitti o da. 

7. Marilu Henner

7. Marilu Henner

Bir de gezegende sadece 12 kişide olan bir özellik olan 'Hipertimezi' yani 'ultra mega über süpersonik otobiyografik hafıza' sahibi insanlar var. Misal bunlardan birisi Marilu Henner, hayatındaki her detayı, günü saati dakikasına kadar hatırlayan ve hala normal boyutlarda bir kafaya sahip olan birisi. Ben de bu özellik olsa herhalde bedenimden büyük kafam olurdu, kan lazım kan o kadar çalışan beyine! 

8. Julius Caesar

8. Julius Caesar

Ha bir de 25 bin kişilik ordusundaki herkesi birebir tanıyan Julius Caesar var. Böyle komutan düşman başına mı desem ne desem?

- Şş Sezar geliyor lan. Dikkaaaat! 

- Hey sen! Gonyalının yanındaki. Hey Alex sana diyorum. Sakal yakışmamış, bıyık daha iyi duruyordu sende, hemen kes sakalı!

-?!! 

- Gonyalı. Kaç kere diyeceğim sana, Ivan ile takılma, adam hırhız ruhlu. Benden söylemesi. 

- ?!! 

9. Napoleon Bonaparte

9. Napoleon Bonaparte

Ve geldik bu hafıza olaylarının ağa babasına. Pek adını duymamış olabilirsiniz ama Napoleon Bonaparte sayısız rakam, insan, harita, detay ve askeri hareketleri mükemmele yakın hatırlamasıyla meşhurdu. Bu özelliğini düşmanının sonraki hamlelerini tahmin etme ve bu ihtimaller üzerinden çok karışık, detaylı ve hızlı bir şekilde strateji ve emirler geliştirme yolunda başarı ile kullanmıştır. 

Ben daha bu entryde ilk yazdığım adamı hatırlamıyorum adamlara bak *mk! Hah ilk yazdığım adam Tesla'imiş, yukarı baktım. Tesla iyidir, candır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
49
35
9
5
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bestami balta

2. Jean paul denmiş gorseldeki benedictus.

Prague

içeriği hazırlayan yarma gibi bir erkek diye hayal ettim üslubundan , bi baktım yaş 15 bir kız .