Görüş Bildir
Haberler
Bu Gece Uyku Yok! Ürkütücülükte Zirve Yapıp İzleyiciyi Gerim Gerim Geren Korku Filmleri

Bu Gece Uyku Yok! Ürkütücülükte Zirve Yapıp İzleyiciyi Gerim Gerim Geren Korku Filmleri

Korku ve gerilim filmleri her film aşığının favorisi olsa da hala bazı filmleri izlemediğinizde eminiz. İşte bu türe aşık olanların kaçırmaması gereken korku ve gerilim filmleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Lure (2015)

1. The Lure (2015)

Özet: Hans Christian Anderson'ın klasik 'Küçük Deniz Kızı' masalına kabus gibi bir bakış sunan filmde Varşova'da bir çift deniz kızı kız kardeş bir kabareye kabul edilir. 

Oyuncular: Marta Mazurek, Michalina Olszanska

Yönetmen: Agnieszka Smoczynska

2. Possession (1981)

2. Possession (1981)

Özet: Possession, doğaüstü hiçbir şeye dair bir ipucu vermediği için çok tuhaf bir korku filmi. Andrzej Żuławski'nin yönettiği Possession, bir ailenin çöküşünü takip ediyor ve işlerin ve boşanmanın çılgınlığa inen dehşetini ve çirkinliğini gösteriyor.

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill

Yönetmen: Andrzej Zulawski

3. The Addiction (1995)

3. The Addiction (1995)

Özet: The Addiction, bağımlılık hakkında 1995 yapımı bir korku filmi. Bazıları bunun uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili bir alegori olduğuna inanırken, diğerleri bunun insanların nasıl günaha bağımlı olduğuyla ilgili bir alegori olduğunu düşünüyor.

Oyuncular: Lili Taylor, Christopher Walken

Yönetmen: Abel Ferrara

4. The Company of Wolves (1984)

4. The Company of Wolves (1984)

Özet: Neil Jordan'ın yönettiği film, bir kızın kurtlarla dolu karanlık ormanda çocukluğunu bırakıp bir kadın olmak için nasıl yolculuk ettiğini anlatıyor. Film, kaynak materyali gibi bilinçli, feminist bir eğilime sahip.

Oyuncular: Sarah Patterson, Angela Lansbury

Yönetmen: Neil Jordan

5. Dagon (2001)

5. Dagon (2001)

Özet: Deneysel ve şok korku filmi yönetmeni Stuart Gordon tarafından yönetilen filmde Paul ve kız arkadaşı Barbara bir tekne kazasından sonra karaya çıkarlar. Yardım almak için yakındaki bir köye giderler ve tüm yerlilerin garip olduğunu fark ederler. 

Oyuncular: Ezra Godden, Francisco Rabal

Yönetmen: Stuart Gordon

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. I Spit on Your Grave (1978)

6. I Spit on Your Grave (1978)

Özet: Film, toplu tecavüze uğrayan ve ölüme terk edilen acemi bir yazar hakkındadır. Bir şekilde hayatta kalan genç kadın, şimdi intikam peşindedir.

Oyuncular: Camille Keaton, Eron Tabor

Yönetmen: Meir Zarchi

7. House (1977)

7. House (1977)

Özet: Film, sınıf arkadaşlarıyla teyzesini ziyarete giden bir kız öğrenci hakkındadır. Eve vardıklarında kötü ruhlarla karşılaşırlar ve musallat oldukları çocuklar ancak tuhaf olarak tanımlanabilir.

Oyuncular: Kimiko Ikegami, Miki Jinbo

Yönetmen: Nobuhiko Obayashi

8. The Wailing (2016)

8. The Wailing (2016)

Özet: Küçük bir köye bir yabancının gelmesinden kısa bir süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Olayın içine çekilen bir polis, kızını kurtarmak için gizemi çözmek zorunda kalır. The Wailing bir dedektif hikayesi mi, bir zombi hikayesi mi, bir lanet hikayesi mi, bir şeytan çıkarma hikayesi mi yoksa bir iblis hikayesi mi? 

Oyuncular: Jun Kunimura, Kwak Do-won

Yönetmen: Na Hong-jin

9. Escape from Tomorrow (2013)

9. Escape from Tomorrow (2013)

Özet: Randy Moore'un yönettiği filmin tamamı, işinden kovulan ve zihinsel bir çöküntü geçirmesine rağmen günü ailesiyle Disney World'de geçiren bir baba hakkında.

Oyuncular: Roy Abramsohn, Elena Schuber

Yönetmen: Randy Moore

10. A Cure of Wellness (2016)

10. A Cure of Wellness (2016)

Özet: Hırslı ve genç bir yönetici, şirketinin CEO'sunu İsviçre Alpleri'nde uzak bir yerde bulunan pastoral ama gizemli bir 'sağlıklı yaşam merkezinden' almak için gönderilir, ancak kısa süre sonra kaplıca tedavilerinin göründüğü gibi olmadığından şüphelenir.

Oyuncular: Dane DeHaan, Jason Isaacs

Yönetmen: Gore Verbinski

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Swallow (2019)

11. Swallow (2019)

Özet: Yeni hamile bir ev hanımı olan Hunter, tehlikeli nesneleri tüketmeye giderek daha fazla mecbur kalır. Kocası ve ailesi, hayatı üzerindeki kontrollerini sıkılaştırırken, yeni takıntısının ardındaki karanlık sırla yüzleşmek zorundadır.

Oyuncular: Haley Bennett, Austin Stowell

Yönetmen: Carlo Mirabella-Davis

12. Nocturne (2020)

12. Nocturne (2020)

Özet: İnanılmaz yetenekli bir piyanist, klasik müzisyenler için prestijli bir kurumda ablasını geçmek için Faustvari bir pazarlık yapar. Hırsına yenik düşen piyanisti başarı mı yoksa trajedi mi bekliyor?

Oyuncular: Sidney Sweeney, Madison Iseman

Yönetmen: Zu Quirke

13. Lights Out (2016)

13. Lights Out (2016)

Özet: Rebecca, küçük kardeşinin bir zamanlar aklını test eden ve annelerine bağlı doğaüstü bir ruhla yüz yüze getiren deneyimlerinin ardındaki korkuyu çözmelidir. Küçük tekrardan onun peşine düşmüştür.

Oyuncular: Teresa Palmer, Gabriel Bateman

Yönetmen: David F. Sandberg

14. It Follows (2014)

14. It Follows (2014)

Özet: Genç bir kadın, cinsel bir birliktelikten sonra bilinmeyen bir doğaüstü güç tarafından takip edilir. Ona yakalanırsa öleceğini bilen genç kadın, şimdi bu durumdan kurtulmak zorundadır.

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilshrist

Yönetmen: David Robert Mitchell

15. Midsommar (2019)

15. Midsommar (2019)

Özet: Bir çift, efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir inziva olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşüyor.

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor

Yönetmen: Ari Aster

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın