Görüş Bildir
Haberler
Bu Freudyen Kişilik Testine Göre İkili İlişkilerinde Nasıl Bir Tipsin?

etiket Bu Freudyen Kişilik Testine Göre İkili İlişkilerinde Nasıl Bir Tipsin?

İkili ilişkilerinde nasıl bir tip olduğunu öğrenmeye hazır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak; ilişkilerinde en önem verdiğin duygunun bunlardan hangisi oluğunu söyle bakalım!

2. Şimdi de bu duyguyu sence en iyi hangi renk temsil ediyor, onu söyle?

3. Herkesten, her şeyden uzakta tamamen kendini dinlediğin bir yerdesin ve burası bir deniz kenarı. Karşında duran deniz manzarasının bunlardan hangisinin olmasını isterdin?

4. Bu deniz manzarasına dalmışken birden başının üzerinde uçuşan martıları fark ettin. Bu sende nasıl bir his uyandırdı?

5. Kalkıp biraz yürüyüş yapmaya karar verdin ve biraz ileride koşturan atları gördün. Peki ya bu atlar sende nasıl bir duygu uyandırdı?

5. Kalkıp biraz yürüyüş yapmaya karar verdin ve biraz ileride koşturan atları gördün. Peki ya bu atlar sende nasıl bir duygu uyandırdı?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yürümeye etrafı dolaşmaya devam ettin, ancak saatin ve ne kadar yol yürüdüğünün farkına bile varmamışsın. Karanlık bastırdı, ormanın içerisindesin ve kaybolduğunu fark ettin. Panikle ilerlerken ışıkları yanan bir orman evi gördün. Nasıl bir yol izlersin?

6. Yürümeye etrafı dolaşmaya devam ettin,  ancak saatin ve ne kadar yol yürüdüğünün farkına bile varmamışsın. Karanlık bastırdı, ormanın içerisindesin ve kaybolduğunu fark ettin. Panikle ilerlerken ışıkları yanan bir orman evi gördün. Nasıl bir yol izlersin?

7. Derken bir anda uyandın ve her şeyin bir rüya olduğunu fark ettin. Bu durum sana rüyalarında ne gördüğünü düşündürttü ve kendi kendine sordun; ben rüyalarımda genellikle ne görüyorum?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Sahiplenici!

Sahiplenici!

Sen, ikili ilişkilerinde oldukça sahiplenici birisin. Hayatına aldığın kişiyi resmen kanatlarınla sarıp, sarmalıyor her şeyden korumaya çalışıyorsun. Biri ile ilişkiye başlarken oldukça titiz ve seçici yaklaşıyor, bir ilişkiyi yaşamak olmak için yaşamıyorsun. Haliyle tüm bu aşamalardan geçirerek bir şeyler paylaşabildiğin insana elinden gelen her şeyi yapıyor ve çok değer veriyorsun. İdeal bir sevgili, bir aşık olabildiğin gibi yeri geldiğinde karşındaki insana bir anne baba gibi tüm şefkatinle ve sahipleniciliğinle yaklaşıyorsun. Elbette gösterdiğin bu özen karşılığında aynı tavrı karşındakinden de bekliyor, aynı şekilde sahiplenilmek istiyorsun ve bu beklenti, zaman zaman hayal kırıklığına uğramana neden olabiliyor. Bir diğer sorun ise bu tavrından hayatındaki insanın/insanların ara sıra bunalmaları. Sevdiğine sonuna kadar tam desteksin ancak senin de belli başlı sınırların var ve tepen atarsa ne sevgini ne de aşkını gözün görmüyor ve her şeyinle o insanın hayatından çıkıp gidiyorsun. Birlikte olduğun kişilerin hayatına fark ettirmeden o kadar çok şey katıyorsun ki arkanda yarattığın boşluğu kapatmaları oldukça zor oluyor hatta çoğu zaman ilişkinin üzerinden biraz zaman geçtikten sonra sana geri dönmek isteyebiliyorlar. Yani sen bir noktada bağımlılık yaratıyorsun.😊

Kıskanç!

Kıskanç!

Sen, ikili ilişkilerinde çoğunlukla kıskançlığı ile ön plana çıkan birisin. Böyle olmanın en büyük nedeni ise sevginden bencil olman yani sen sevdiğin birini kimseyle paylaşamıyorsun. Aslında bu bencillik sadece sevginde ve yapı olarak bencil biri değilsin ancak söz konusu manevi duygular olduğunda bambaşka birini dönüşüyorsun ve bu tavrı sadece sevgiline değil hayatında çok değer verdiğin insanlara mesela ailenden birini, yakın dostunu da kimseyle paylaşmak istemiyorsun. Duygularını oldukça yoğun yaşayan, kalbiyle hareket eden birisin ve birini sevdiğinde gerçekten seviyorsun. Haliyle bu duygu yoğunluğu senin biraz kimyanı bozuyor. Sevgilinle geçiremediğin her bir an sizden çalınıyormuş gibi geliyor, her şeyi onunla yaşayıp, her şeyi birlikte yapmayı istiyorsun. Bunun bir diğer nedeni ise içinde bir türlü frenleyemediğin güvensizlik duygusu! Genel olarak insanlara güvenip, inanmakta zorlanan birisin ve hayatta en büyük korkularından biri de; tek edilmek. Bu da biraz paranoya yapmana neden oluyor ve karşındaki kişiyi bunaltabiliyorsun. Kendini biraz daha dengelemende fayda var!

Sevgi Kelebeği!

Sevgi Kelebeği!

Sen, tam bir sevgi kelebeğisin! Sevmek, sevilmek senin için bu dünyadaki en güzel şey. Haliyle bir ilişki içerisindeyken de karşındaki kişiye bu duyguları çok güzel hissettiriyorsun ve onu adeta hayatının merkezine koyuyorsun. Her şeyi onun mutlu ve huzurlu olmasına endeksliyor, fedakarlıkta bulunmaktan asla kaçınmıyorsun. Hatta sırf huzur bozmamak adına canını sıkan, seni üzen şeylere bile sesini çıkarmayıp, sineye çekebiliyorsun. Çünkü senin için aşk ve sevgi için sonuna kadar emek verilmeli. Seninle olan birinin huzursuz olmasına imkan yok ancak bazen bu tavrın ve iyiliğin suistimal edilebiliyor. İlişkide bir süre sonra hep bir şeylerden fedakarlık yapan ve görmezden gelinen taraf sen olabiliyorsun, üstelik tüm emeklerine karşılık yarı yolda bırakabiliyorsun. Hatta bazen ayrılmak isteyipte sırf üzülmesin diye ayrılmadığın kişilerin nankörce hareketleri ile karşı karşıya kalabiliyorsun. Bu da ruhunun son derece derin yaralar almasına ve içindeki o çocuk saflığı ile yeşerttiğin tarafına zarar verebiliyor. Umarız karşına senin kıymetini bilecek insanlar çıkar!

Cool!

Cool!

Sen, ilişkilerinde de normal hayatında da son derece cool birisin! Genel olarak duygularını belli etmeyen ancak içinde oldukça yoğun yaşayan bir yapın var. İlişki, sevgililik gibi kavramların anlamı sende biraz alışılmışın dışında. Öyle hemen kolayca birine bağlanıp, içini açamıyorsun. Her zaman tedbirlisin ve kendini içten içe en kötüsüne hazırlayarak yaşıyorsun. Zaten tam anlamıyla biriyle sevgili olabilmen de pek kolay olmuyor. Kendince bir dünyan var bu dünyaya birini dahil ederek oranın dengesini bozmak istemiyorsun. Aslında bunun temel sebeplerinden biri daha önce yaşadıklarının sende bıraktığı izler olabilir. Sanki zamanında o dünyaya birini almışsın ve orayı darma dağın edip gitmiş ve sen ondan kalan yıkıntıları zorlukla tamir etmişsin ve bir daha aynısını yaşamamaya yemin etmişsin. Hatta bu korku sende öyle bir yer etmiş ki çok fazla sevgili olmak istediğin biri ile bir şeyler yaşamaktan kendini alı koymuşsun. Kendini biraz daha rahat bırakmalı ve bazı şeyleri akışa teslim etmelisin.

8. Deli dolu!

8. Deli dolu!

Sen, son derece deli dolu birisin ve doğal olarak ilişkilerinde bu doğrultuda. Öyle yaşadığı her ilişkiyi ciddiye alan insanlarda değilsin. Çünkü ilişkinin nereye gideceğinden ya da gittiğinden ziyade içerisindeyken, o andayken neler paylaşabildiğinizle ilgileniyorsun. Senin için bir ilişkideki en büyük kriter; eğlenebilme! Aynı frekansı paylaşabildiğin insanlarla vakit geçirmekten çok hoşlanıyorsun ve başta da dediğimiz gibi kimseye kolay kolay bağlanamıyorsun. Belki de bu zamana kadar hiç aşık bile olmamış olabilirsin. İlişki yaşamaktan korkmuyorsun ancak bunun senin özgür ruhuna ket vurmasından çok korkuyorsun öyle ki çok mutlu olduğun bir birliktelikte bile dengelerin değiştiğini anladığın an her şeyi bırakıp gidebiliyorsun. Kısacası seni kendine aşık edebilen ve tüm bu handikaplarından kurtarabilecek kişiye şapka çıkartırız!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
572
183
75
70
24
23
21
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zuhal Ünal

cool

Saçma testler zaman geçirmek için giriyorum

gizemlihatunn

Deli dolu!