Görüş Bildir
Haberler
Bu Felsefe Testiyle Hayata Nasıl Bir Pencereden Baktığını Açıklıyoruz!

etiket Bu Felsefe Testiyle Hayata Nasıl Bir Pencereden Baktığını Açıklıyoruz!

Hazırsan başlayalım!

1. İlk olarak; felsefe kavramına bakış açını öğrenelim! Felsefe sana göre nedir?

2. Peki, sana göre yanlış kavramı nedir?

2. Peki, sana göre yanlış kavramı nedir?

3. Sana bir fırsat sunulsaydı ve hayatını yeniden yaşamana izin verilseydi, o yaşamda hangisini yapardın?

4. Senin için hayattaki en önemli değer ne?

5. Peki senin için 'İYİ YAŞAMAK' nedir?

6. Senin de bildiğin gibi yaşadığımız dünyada pek çok sorun var. Sence bunları nasıl çözebiliriz?

6. Senin de bildiğin gibi yaşadığımız dünyada pek çok sorun var. Sence bunları nasıl çözebiliriz?

7. Sence kaderimiz önceden belirlenmiş midir?

8. Son olarak; gerçek denilen şey sence nedir?

8. Son olarak; gerçek denilen şey sence nedir?

Sanatçı!

Sanatçı!

Sen hayatı üzerine yaşadıklarınla çeşitli resimler çizerek tamamlayacağın bir tablo olarak görüyorsun. Olayları kendine göre, kendinden bir şeyler katarak, kimsenin aklına hayaline gelmeyecek şekilde yorumluyorsun. Görüşlerin, duruşun, konuşma tarzın tamamen sana özgü! Gelişmiş hayal gücünse gündelik yaşamında seni besleyen en önemli şey, bu sayede çok seviliyor, insanlara pozitif enerji aşılıyorsun. Ancak sen salt bir hayalperest değilsin çünkü sosyal algıların oldukça yüksek, soru sorma ve merak etme yeteneğin ile biraz gerçekçi ve kolay kolay herkesin başaramayacağı bir olgunlukla her şeyi yorumluyorsun. Bu yüzden de düşünce birikimlerinden yeni bir düşünce yaratabildiğin, ortaya farklı sentezler koyabildiğin, söylenemeyeni söyleyen biri olduğun için çevrendekiler daima senin bakış açına ve fikirlerine ihtiyaç duyuyor. Kalıplaşmış hiçbir düşünceyi kabul etmediğin için kendi fikirlerinin yanı sıra başkalarının fikirlerini de dinlemeyi seven bir yapın var.

Sürrealist!

Sürrealist!

Sen yaşadığımız gezegene eşsiz ve bir o kadar da yaratıcı bir pencereden bakan gerçeküstü bir beyinsin! Çevrendeki şeylerin uyumuna ve güzelliğine hayran kalıyor, gördüğün tek bir detaydan bile bambaşka hayallere ve düşüncelere kapılabiliyorsun. Görünen gerçek senin dünyanda çok farklı. Öyle ki senin dünyanda imkansız diye bir şey yok; insan isterse hele de hayalini kurabiliyorsa her şeyi yapabilir. Bu bakış açınsa olayları da herkesten farklı yorumlamanı ve bambaşka açılardan değerlendirmeni sağlıyor. Kısacası kurallara bağlı kalmaktansa hayatı uçlarda yaşamak tam sana göre. Özetle sen biraz çılgınsın!

Realist!

Realist!

Sen dünyayı olduğu gibi gören gerçek bir realistsin. Hayatı ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmak için sürekli yeni yollar arıyorsun. Yaşadığımız gezegendeki bütün problemleri kafana takıp, neredeyse bütün zamanını çözüm bulmak için geçiriyorsun. Senin için veriler, araştırmalar, analizler önemli. Bir şeyin kabul edebilmen için sana onun ispatlanması gerekiyor. Çünkü hayatı somut yaşayan birisin, dokunmalı, duymalı ve görmelisin; kısacası gözünle gördüğüne bile iyice araştırdıktan sonra emin oluyorsun. Bu gerçekçi yaklaşım seni zaman zaman muhalif, gıcık, uyuz, vb. şekillerde algılanmana sebep oluyorsa da sen bunu gıcıklık olsun diye değil, öyle gördüğün için yapıyorsun. Yalanlara, oyalamalara, ertelemelere, bahanelere tahammül etmektense böyle sıfatlandırılmayı tercih ediyorsun. Özetle sen hayata kimsenin bakmadığı ya da bakmaya cesaret edemediği bir pencereden bakıyorsun. Herkesin göremediği, belki de görmek istemediği şeyleri bulup ortaya çıkarmada senin üstüne yok.

Yaratıcı!

Yaratıcı!

Sen belki de herkesin gördüğü ama hepsinin aynı sonuca ulaştığı bir olaydan çok farklı sonuçlar çıkarmayı beceren, olayı yorumlama biçimiyle öne çıkan yaratıcı birisin. Bir başka deyişle hayata rengarenk bir paletle bakıyorsun! Herkesle aynı verileri, bilgileri alıyor, aynı gözlemleri yapıyor ama çok farklı değerlendirmelere, çok farklı sonuçlara ulaşıyorsun. Olaylara kendi yorumunu katmaktan çekinmeyen, farklı, ve değişik birisin. Satır aralarını, alt metinleri okuma konusunda resmen uzmansın. Özetle sen salt gerçeği bile bir dokunuşuyla, sözüyle değiştirebilen nadir yaratıcı insanlarda birsin.

Pozitif!

Pozitif!

Sen hayata sevgi dolu ve tamamen pozitif enerjiyle bakan iyilik dolu birisin! Sana göre bu dünyada her türlü kapıyı açıp, her türlü sorunu çözebilecek tek şey: Sevgi! Gördüğün her şeyde olumlu bir yan arayıp, ders çıkarmaya çalışıyorsun. Aynı zaman ruhunda bitip, tükenmek bilmeyen bir enerji var ve hiçbir zorluk seni kolay kolay yıldıramıyor. Bazen yaşamdan ve insanlardan sıkılıp iç dünyana yönelsen de ihtiyacın olan ışığı bulman çok kısa sürüyor ve eskisinden daha da pozitif ve enerjik bir şekilde eski haline dönüyorsun. Bu halin ve yaşama bakış açınsa çevrendeki bir çok kişiye ilham kaynağı oluyor. Özetle sen modern dünyanın Polyannası olabilirsin.