Görüş Bildir
Haberler
Bu Bir Dramdır: Birleşik Krallığa Vize Alamayan Masum Gencin Dramı

Bu Bir Dramdır: Birleşik Krallığa Vize Alamayan Masum Gencin Dramı

Resho
16.02.2016 - 13:47

Hayaller ve Gerçekler. Seyahat etmeyi seven herkesin hayalidir İngiltereyi görmek. Bu genç arkadaşımız yeni mezun olmuştu, askerliğini yapmamıştı ve ne yazık ki daha işe de girememişti. Ama her şeye rağmen umudunu kaybetmedi. 1 kez başvurdu olmadı, 2. kez başvurdu yine olmadı. Hesaptaki onlarca para, aile sponsorluğu, davetiye hiç biri işe yaramadı . Resmen mülteci muamelesi gördü. Birleşik Krallık o acımasız yüzünü bu masum gence göstermişti. Arkadaşları buruktu onun onun hatırasını yaşatmayı bir borç bildiler. İşte karşınızda bu hayalle yola çıkan altı gençten birinin yaşadığı hayal kırıklığının hikayesi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

En çok görmek istediği şehirdi Edinburgh. Tam bir tarih aşığıydı. Victoria Caddesinden geçenlere merhaba demek istiyordu.

Bazen yalnız kalmak isteyeceğini düşünmüştük. Metro'da günün yorgunluğunu atıyordu.

Calton Hill'den tüm Edinburgh'u yeni aldığı telefonuyla panoramik çekmek istiyordu. Instagram'ın tüm filtrelerinde uzman olmuştu. 500 takipçisine nispet yapacaktı.

Hayaliydi Edinburgh Üniversitesinde okumak. Kendi göbek bağı halen duruyordu. Biraz geç kalmıştı ama oraya gömmek istiyordu belki evlatlarına orada okumak kısmet olur diye...

Greenwich; zamanın sıfır çizgisini ayaklarının arasına alıp fotoğraf çektirmeyi ne kadar da çok istemişti halbuki... Bunu yaparken de bir yarım diğerinden daha hızlı yaşlanıyor gibi iğrenç bir espri yapmak için hazırlık bile yapmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra'da yeni yıl gecesini arkadaşları ile kutlama hayaliyle çıkmıştı bu yola. Akşam yorgunluğunu atmak için Covert Garden'daki Apple Market'te iki tek atıp, kafayı bulup, sokakta eskici geldi hanımmm, overlokçu ayağınıza geldi gibi cümlelerle tuhaf bir şekilde bağırmak istiyordu. Ama olmadı işte olmadı ...

Her seyahatinde en sevdiği anlardan biriydi odasına geldiği gibi uyuyup, dinlenmek. Çünkü yeni bir gün de yeni yerleri gezerken enerjisi yerinde olsun istiyordu. Ama olmadı, o geceleri evinde, yalnız ve mağrur bir şekilde geçirdi.

Londra'da en merak ettiği yerdi Tower Bridge ...Köprüye çıkıp Londraaaaa yenicem seni diye bağırmak istiyordu . Arkadaşları onun yerine bağırdı ama nafile Londra yenmişti bir kere...

Ve son vuruş... Biletini bile aldığı yeni kutlamalarına gidememişti. Gerçi arkadaşları 10 pounda aldıkları bileti, 30 pounda okutmuşlardı. Arkadaşları onun için üzülmeyi bırakmışlardı artık. Çünkü o anı hiçbir şey bozamazdı artık.

İşte 'O' an ... İstanbul'da arkadaşlarını karşılarken zaten o kadar da görmek istemiyordum ayağı yaptığı an. Kendini acaba nereye gitsem de bu acıyı unutsam diye yollara vuracaktı. Sonunda Ukrayna'ya gitmeye karar verdi ... Bu acıyı ancak orası unutturabilirdi. !!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
39
11
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
xamax nauch

Bu bir dramdır.