Görüş Bildir
Haberler
Bu Başlığı Okurken Kör Olsaydınız Eğer Akşam Uyuduğunuzda Rüya Görür müydünüz?

Bu Başlığı Okurken Kör Olsaydınız Eğer Akşam Uyuduğunuzda Rüya Görür müydünüz?

İnsan zihninde vuku bulan en ilginç, en garip olgudur, rüya.

'Gerçeklik' algımızın duyu organlarımızdan ziyade beynimizde temellendiğinin bir nevi kanıtıdır, var olanla yüzleşmektir rüya.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki, siz rüyanızda genel olarak ne görürsünüz?

Bilinçdışı denilen dipsiz kuyunun en derinlerinden hangi korkunçluklar fışkırır, hangi duygularla yüzleşirsiniz rüyanızda?

Görme engeliniz yoksa eğer rüyanızda gördüğünüz şeyler, günlük hayatın akışında rast geldiğiniz ve siz fark etmeseniz bile bilinçaltınızı etkileyen kavramlardır, kişilerdir ya da olaylardır.

Görme engelsiz biri olarak gündelik yaşamda gördüğünüz şeylerin, dışa vurumudur kısacası rüya.

Peki, ya hiçbir şey göremiyorsanız rüyanızda ne göreceksiniz? Hele bir de doğuştan görme engelli iseniz?

Doğuştan ya da sonradan görme engeli olan kişiler rüyalarında ne görür? Bilinçdışı denilen kavram onların zihinlerine hangi olguları pompalar, kendisini nasıl dışa vurur?

Öncelikle herkeste olmasa da birçok insanda olan yanlış algıyı düzelterek başlayalım, görme engelli kişiler rüya görebilir, fakat gördüğü şeyler bazı değişkenlere bağlıdır.

Örneğin, görme yetisini sonradan kaybeden insanlar rüyalarında imajlar görürler, zihinlerinin derinlerine gömülmüş şeyleri görselize ederler.

Rüyalarla alakalı ilginç bir şey de, rüyamızda daha önce hayatımızda hiç görmediğimiz bir insanı, objeyi ya da davranışı görmemizin mümkün olmadığıdır.

i.imgur.com

Yani bir insan günlük hayatında insanların yüzlerini görebiliyorsa rüyasında da yüz görebilir, bir insan kısmı görme engelli ve sadece çok yakınındaki bazı objeleri görebiliyor ve çoğu insanı göremiyorsa yine rüyasında da sadece bu gördüklerini görebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısacası beyin, daha öncesinde hafızaya aldığı yüzleri, objeleri kullanır rüyayı oluştururken, gerçeklikten uzak şeyleri yaratmaz.

Bu rüyaları da ışık patlamaları, renk helezonları, tayfları, gökkuşakları şeklinde görür bu kişiler.

Doğuştan görme engelli olanlar ise şekiller değil ama ses, koku, dokunuş ve duygu duyularını kapsayan etkili rüyalar görür.

Doğuştan görme engelli olanlar ise şekiller değil ama ses, koku, dokunuş ve duygu duyularını kapsayan etkili rüyalar görür.

Bu kişiler tıpkı sinestezikler gibi bir notayı duyduklarında, gözlerinin önüne renklerin gelmesi durumunu tecrübe ediyorlar.

Eğer bir görme engelli, “Dün gece rüyamda deniz gördüm” diyorsa denizin sesini duyduğunu veya denize girdiğini ifade etmek istemiş olur.

Eğer bir görme engelli, “Dün gece rüyamda deniz gördüm” diyorsa denizin sesini duyduğunu veya denize girdiğini ifade etmek istemiş olur.

Eğer birisine, “Dün rüyamda seni gördüm” diyorsa, onu gözleriyle gördüğü anlamına gelmez. Rüyasında onun sesini duyduğunu, onunla oturup sohbet ettiğini, birlikte gezip dolaştığını, gülüp eğlendiğini veya tartıştığını belirtmiş olur.

Sonradan görme yetisini kaybeden birisi ise, yeti kaybedilene kadar gözün gördüğü şeyler bilinçaltına depolandığı için rüyasında ‘görmeye’ devam eder.

Bu rüyada görme yetisi duruma göre bir ömür boyu da sürebilir, bir süre sonra tamamen petrol yeşili bir tuval halini de alabilir.

Bir insanın başına gelebilecek en beter şeylerden olan körlük, bir nevi her gün geceyi yaşamak gibidir.

İnsan zihninin derinlerindeki korkuların, canavarların dışa vurumunun başlıca sebebidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
141
65
49
11
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Rümeysaa Yenall

Bu başlığı okurken kör olsaydım akşam uyur muydum? Ya da uyuyabilir miydim?

alican delibalta

7 yaşımdan beri - yani hatırlayabildiğim en küçük yaşım- neredeyse her gün rüya görürüm insanlar olmayabilir ama mekanları kesinlikle oluşturabilir beyin bun... Devamını Gör