Görüş Bildir
Haberler
Bu 8 Soruluk Psikolojik Test Hangi Duyguya Tutunduğunu Ortaya Çıkartıyor!

Bu 8 Soruluk Psikolojik Test Hangi Duyguya Tutunduğunu Ortaya Çıkartıyor!

Hayatımıza devam etmemizi sağlayan ve her günü daha da yaşanılabilir kılan bazı duygu ve düşüncelerimiz var. Senin için hayatını yaşanılabilir kılan duygu ne? Bu 8 soruluk psikolojik test hangi duyguya tutunduğunu ortaya çıkartıyor!

Eğer hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Hiç olmak istemediğin bir otamda olunca ne hissediyorsun?

2. Peki hayatında her şey yolunda mı?

3. Diyelim ki birine çok aşıksın ama seni pek önemsemiyor ne yaparsın?

4. Seni bunlardan hangisi sinirlendirir?

5. Peki sakinleşmek için ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bize bir gökyüzü seçer misin?

7. Hayatındaki eksiklikleri nasıl tamamlıyorsun?

7. Hayatındaki eksiklikleri nasıl tamamlıyorsun?

8. Son olarak hayatımın en kötü günüydü dediğin bir gün yaşadın mı?

Öfke!

Senin tutunduğun duygu öfke! Öfken sanki bir şeyleri başarmanı ve ilerlemeni sağlıyor gibi. Zayıf noktalarını göstermek istemediğin gibi bunun üstünü de öfken ile örtüyorsun. İnsanlara, seni üzenlere, kıranlara kısaca dünyaya bile öfkelisin. Yapılan, yaşanılan bazı şeyler olmuş, bunları görmezden gelmemişsin. Aslında unutmamışsın da sadece sessiz kalmışsın ama bir daha yaşamamak için öfken daha da artmış. Herkese bu öfkeni göstermekten de çekinmemişsin. Çünkü senden korksunlar ve bir adım geri de dursunlar istiyorsun. Tekrar zarar görmemek için, tekrar üzülmemek için insanları yakınında değil uzağında tutuyorsun. Öfkenin dinmesini istemiyorsun çünkü sen böyle güçlü olduğunu düşünüyorsun. Tutunduğun bu duygu çoğu zaman seni bastırıyor veya negatifliğe itiyor ama sen bir şeyler için üzülmektense negatif biri olmayı tercih edebilirsin. Kendini korumak için geliştirdiğin bu yöntem belki seni koruyor ama aynı zamanda seni yıpratıyor.

Güven!

Senin tutunduğun duygu güven! Güven senin için çok önemli. Herkeste aradığın ilk özellik güven... Birine güvenmek, birinin sana güvenmesi senin için önemli. Çünkü hayat zaten fazla zor ve sen bu zor hayatta tek başına yürümek istemiyorsun. Yanında ömür boyu elini tutabileceğin birilerini istiyorsun. Yalnız kalmaktan korktuğun gibi güvensiz olmaktan da korkuyorsun. Tutunduğun bu duygu aslında senin sağlam ilişkiler kurmanı da sağlıyor. Çünkü insanlara güven veren bir kişiliğe sahipsin. Yani senden kimseye zarar gelmez. Ama aynı şekilde sana da zarar gelmesin istiyorsun. Bu nedenle güveneceğin insanları iyi seçmen gerekiyor. Herkese güvenilmeyeceğini biliyorsun çünkü geçmişinde birçok kez yanılmış ve yarı yolda bırakılmışsın. Tekrar aynı şeyleri yaşamamak için büyük çaba sarf etmiş olsan da 'Tamam bu kişiden bana zarar gelmez, her zaman yanımda olur.' diyeceğin biri çıkmamış. Tutunduğun bu duyguyu herkeste arıyorsun. Sana güvenen çok kişi varken senin güvendiğin kişi sayısı oldukça az.

Sevgi!

Senin tutunduğun duygu sevgi! Sen sevgisiz, aşksız yapamazsın. Hayatında olmazsa olmazın sevgi. Hayatın boyunca bunu arayacak ve bulana kadar da pes etmeyeceksin belli ki. Çünkü sevginin her şey iyileştirebileceğini biliyorsun. Duygularını fazla önemseyen birisin. İçinden geldiği gibi davranıyor ve içinden o an birine sarılmak geliyorsa bunu engellemiyorsun. Yani sevgi de senin içinde bir yerlerde. Onu hissettikçe aslında ne kadar şanslı olduğunu biliyorsun. Çünkü birine karşı bir şey hissedememek, duyguların gittikçe körelmesi seni insani duygulardan da uzaklaştırır. Sen naif, hassas ve kırılgan birisin. Birinden aynı duyguları hissetmemek veya sevginin, aşkının karşılığını alamamak seni çok üzebilir. Duygularını yükseklerde yaşadığın için uzun süre kendine gelemeyeceğin olaylar yaşayabilirsin. Sevgi duygusunun kıymetini biliyorsun. Sevgini göstermeyi, hissettirmeyi seviyorsun. Çünkü insanların gözündeki o mutluluğu ve 'seviliyorum' düşüncesini görüyorsun. Bu nedenle herkes sevdiğini söylemekten çekinmesin istiyorsun. Tutunduğun bu duygu sayesinde yolun hep iyiliklere çıkıyor.

Şefkat!

Senin tutunduğun duygu şefkat! Birini saçını okşamak, onun derdini paylaşmak veya derdine çözüm bulmak senin çok önemli. Büyük problemlerle savaşan insanların yalnız kalmamasını istiyorsun. Çünkü eğer sen de kaldıramayacağın yükler altında kalsaydın yalnız kalmak istemezdin. Bu yalnızlığının, derdini, problemini paylaşamamanın getirdiği yük her şeyden daha ağır olabiliyor. Bir çocuğa, kırılmış bir insana, annene ve aslında şefkat arayan herkese elini uzatabilirsin. İnsanların hayatı bu kadar zorlaştırmalarını anlamıyorsun bazen. Her şey güzel gidebilecekken tek bir söz ve davranışla nasıl mahvettiklerini merak ediyorsun. Bu kadar kısa bir hayatta insanları üzmek, onları kırmak sana göre bir şey değil. İnsanlara istedikleri sevgiyi, mutluluğu sen veriyorsun. Çevrendeki herkeste senin bu kadar düşünceli olmanı seviyorlar. Sen her zaman farklı bir penceren bakabilen birisin. Onların aklına gelmese de kimin neye üzüleceğini, kırılacağını bilirsin. Hareketlerini, sözlerini düşünerek gerçekleştirirsin. Gözlem yeteneğin sayesinde insanların yüzlerini iyi inceler ve derdinin olup, olmadığını anlayabilirsin. Tutunduğun bu duygu sayesinde etrafındaki herkesin ve kendinin problemlerini hafifletebiliyorsun.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
121
33
11
11
9
9
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın