Görüş Bildir
Haberler
BTK, Özel Bilgileri Çalındığı İddia Edilen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi Talep Etti

BTK, Özel Bilgileri Çalındığı İddia Edilen 20 Milyon Türk Kullanıcı İçin Facebook'tan Bilgi Talep Etti

R.G.
06.04.2021 - 14:22

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), telefon numaralarından e-posta adreslerine, doğum tarihinden konumuna kadar özel bilgileri çalındığı iddia edilen yaklaşık 20 milyon Türk kullanıcıya ilişkin Facebook'tan açıklama istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın BTK'den aktardığı bilgiye göre, 'Facebook'taki 533 milyon kullanıcının verilerinin bir hacker platformunda ücretsiz olarak paylaşıldığı' haberleri üzerine kurum yetkilileri, 4 Nisan'da Facebook'a resmi yazı göndererek, durumdan etkilenen Türk vatandaşlarına ilişkin bilgiler ile alınan önlemlerin bildirilmesini talep etti.

'Business Insider' internet sitesinin haberinde, bir hacker platformunda 106 ülkeden 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon numaraları ve kişisel verilerinin çevrim içi olarak ücretsiz paylaşıldığı iddiasında bulunulmuştu.

Yayımlanan kişisel bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD'den, yaklaşık 20 milyonunun Türkiye'den, 11 milyonunun İngiltere'den, 6 milyonunun Hindistan'dan olduğu ifade edilen haberde, söz konusu bilgiler arasında telefon numaraları, konum bilgileri, doğum tarihleri, elektronik posta bilgilerinin bulunduğu aktarılmıştı.

Güvenlik uzmanları da verilerin bilgisayar korsanları tarafından dolandırıcılık için

kullanılabileceği konusunda uyarmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Allah'ım lüften tazminat yolu açılsın amin. Kişi başı 1 milyon dolar alsak 20 trilyon dolar yapar. Ülke ekonomisi şahlanır.